Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování,které mě bohužel nebavilo,tak jak bych si přál.Celkem sem se divil,že to napsal sám veliký John,bohužel je na filmu citelně znát jeho absence na režisérskám postu.Film má opět dusivou atmosféru,vynikající hudbu,ale to prostředí té nemocnice vás po chvilce začne nudit a Michaelovi vraždy nejsou příliš zábavné.Jamie mile ječí a Loomis je opět chrabrý doktor,dědeček hrdina,jenže scénář je trošku vyretardoval,takže se postavy chovají občas trošku idiotsky a ten konec je vyloženě komický.Škoda,jeden z těch méně povedených filmů vraždící série. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Halloween by se dal pojmout jako rozšíření jedničky - už jen proto, že se časově odehrává hned po ní - přičemž se tentokrát děj přesouvá do prostor nemocnice, které jsou vždy vděčným místem pro hororové filmy. První polovina filmu se mi líbila víc - nepostrádá napětí, dokonce i podruhé funguje jednoduchá, ale o to více kultovní znělka. V druhé polovině, jež byla též napínavá, mi však začaly vadit jisté nelogické, až hloupé momenty. Mike Myers je až přehnaně odolný (vařící voda mu očividně nevadí) a Laurie se plazí či pobíhá, jak se jí to zrovna hodí. Chápu, že má jít o béčkový slasher z období, kdy je hranice mezi živými a mrtvými nejužší - ale všeho s mírou, co se (ne)smrtelnosti některých postav týká. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je posledních zhruba 25 atmosférově hustých a napínavých minut prvního Halloweenu natažených na celých 90 minut. Michael se s tím opravdu nesere - škrtí, seká, řeže, bodá a dokonce "vaří" padni komu padni mnohem nápaditěji a "viditelněji" než v jedničce. Zde se taky dozvíme o příbuzenském vztahu Laurie a Michaela což mě vede k přemýšlení, zda je to novinka tohohle dílu, nebo jestli s tím operoval už Carpi u jedničky (moje teorie je, že ne, že s tím přišli až teď, o čemž svědčí např. i to, že v jedničce Michael po Laurie nešel hned, sejmul kde koho a Laurie prostě jen přišla na řadu). Carpenter určitě svému velkému fanouškovi promine, ale tohle je lepší než jednička. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Líbí se mě že druhý díl pokračuje přesně v místě kde první skončil. Čili žádné rok poté s jinýma postavama, prostě se příběh rozvíjí dále a my se o postavách dozvíme opět něco nového. Vraždy jsou občas rafinovanější a například výřivku nějaký čas zcela vynechám. Klasická dvojka = 9 obětí. Takže i zde se přidalo. Kdo nepřidal je Michael, který chodí stále hodně pomalu. Nemusím snad dodávat že ani závěrečný požár, tohoto nezmara zase tak moc nepoznamenal. U těchto dvou hodně kvalitních dílů měla série končit. 70% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Halloween II je o poznání slabší než báječný první díl. Pokračování vyžadovalo více vražd a tedy více zapomenutelných postav určených výhradně k porážce, což snímku spíše ubírá na atmosféře. Samotná Jamie Lee Curtis, jíž diváci od prvního filmu fandí, má velmi omezenou roli a poloviny děje se prakticky neúčastní. Pokus o vysvětlení motivace vraha se také vcelku míjí účinkem. Je to celé spíše už jen prvoplánové béčko snažící se uzavřít Myerovskou kapitolu, které ovšem není souzeno být jednoznačně uzavřena. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Hlas kamarádky Alice (Anne Bruner) v telefonu patří Nancy Kyes. Ta v prvním díle hrála Annie. (HellFire)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Nemecku, Islande a Nórsku. (Paldiny)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama