Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

bourec 

všechny recenze uživatele

Zase o kousek horší. Tyhle druhy horůrků měly vždy problém s logikou. Navíc Joseph Zito je král béček a i céček. Takže probodlej člun na vodě drží, zřejmě Jason  ve dne líta na kole, a měl sebou lepení. Rejža je navíc mamlas, takže Jason je všude, kde je potřeba. Konec už byl takovej trochu blázinec, ale strašidelný to moc není. Tahle série je důvod, proč tenhle druh hororů příliš rád nemám. Ale jedeme dál. 30%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z celé první poloviny je nejzajímavější asi tak márniční úvod, a pak ještě extravagantní "svatovítský" taneček mladého Kryšpína na mejdanu. Jinak rozbředlá nezajímavá nuda s grupou kompletně nesympatických ocasů a flunder, s otravným malým spratkem... a pravda s jednou hezkou maminkou, vzdáleně připomínající Mme Pfeiffer. Když už jsem se vzdával naděje, že se děj aspoň trochu přiblíží kvalitě dvojky a trojky, konečně se začne něco dít a Jason se do toho trochu opře. Ale slabounce, nevýživně, nepřesvědčivě. Až teprve samotný závěr je aspoň trochu originální a nadprůměrný, takže úplná ztráta času to nakonec není. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tak osobně moc nechápu oblíbenost tohoto dílu. Oproti trojce je veškerá svěžest a kreativita fuč a stává se z toho jenom rutinní a nezajímavá vyvražďovačka ve stylu pojďme je zabít všechny ať už to máme za sebou. Ani Tommy Jarvis coby dítě mě tu při svém prvním setkání z Jasonem tolik nebaví. Jako je tu vidět, že z něj něco bude a jeho první konfrontace z kamarádem z mačetou ho jistě poznamená, ale to mi nestačí. Jak už jsem uvedl ta děsná průměrnost a stokrát viděné omílané dokola tenhle díl prostě zabíjí. Jedinej vtipnej kill je tak smrt lovce medvědů kterej se po celej film tváří drsně a hlásá, že sejme Jasona, ale když ten na něj na konci nastoupí, tak se zmůže jenom na hlášku pane bože on mě zabije!45% ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Horor, v jehož finále si nebohý malý chlapec vyholí hlavu a zničí tím zlo. Velkým mínusem zde je, že se Jason díky své mohutné postavě často ani nedostane do záběru celý a diváci tak zůstávají ochuzeni o fetišistické zkoumání jeho ikony se všemi nezbytnými proprietami (maska). Alespoň že ten velký prostor pro rozmnožování adolescentů nese své ovoce. A navíc je tam George McFly! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších dílů, naplňující stanovenou kvótu - opět nás čeká bouřlivá noc, přebíhání z baráku do baráku a zpět, nevázaný sex, nevázané vraždění, no však to všichni známe a máme rádi. K tomu nadržený doktor v nemocnici, dětský nerd vyrábějící hororové masky (Corey Feldman), taneček Crispina Glovera, pár pěkných zpomalených stuntů (pád dívky na auto, pád hrdinky z prvního patra na zem) a rozsekání Jasona malým klukem. Po Vrahovi Rosemary druhý a poslední Zitův slasher, po kterém přesedlal na akční béčka (Ztracen v akci, Invaze do USA, Rudý škorpion) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Poté, co Ted White (Jason) dokončil scény pro tento film, začal okamžitě pracovat na filmu Starman (1984). Během nočního natáčení Starmana dorazila na plac skupina novinářů, kteří chtěli udělat rozhovor s Jeffem Bridgesem, ale ten nebyl k dispozici. Režisér John Carpenter proto reportérům řekl, aby si promluvili s Whitem o filmu, který nedávno dokončil. Poté, co reportérům řekl, že ztvárnil roli Jasona ve filmu Pátek třináctého 4, vyšel následující den článek výhradně o něm. A stejný večer se na natáčení Starmana dostavilo mnoho fanoušků série Pátek třináctého jen kvůli tomu, aby viděli Whitea. (Terva)

Reklama

Reklama