Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik neuvěřitelně debilních, úlisnejch postav v jednom filmu jsem už dlouho neviděl. A všem sem opravdu přál, ať je už muž s maskou sejme. Jinak ale amaterská sračka s vraždama blbejma, a navíc ještě povětšinou mimo záběr. Prostě na to nebyly prachy. Na konci pak ještě motanice všeho druhu, takže mám pocit, že v těch dalších dílech budu potřebovat ještě nějaký superodpady. Ale Livingprdovi se to líbilo. Světe div se za pět. Blb. 0%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená hororová komédia patriaca do mojej obľúbenej série. Má dosť dobrý príbeh o Tommym, ktorý sa ani po rokoch nedokázal vyrovnať s krvavým vyčínaním Jasona, ktorého sa mu podarilo zabiť a tak len prechádzal z ústavu do ústavu až skončil v príjemnom prírodnom tábore pre podobne postihnutých ľudí, ale v okolí sa začali množiť mŕtvoly a všetko to nasvedčuje tomu, že Jason je späť alebo ho aspoň niekto napodobuje. Spracovanie sa mi páči, na rozdiel od všetkých predchádzajúcich dielov tu netreba čakať na záverečnú fázu, kedy sa už dej rozbehne a začne sa venovať zabíjaniu, tu sa likviduje prakticky celý film, pričom ale nechýba klasický dynamickejší záver, ale dej je aj tak dostatočne zaujímavý, ponúka možnosť premýšľania nad tým, kto sa vlastne ukrýva za maskou a navyše je tu aj dostatok zaujímavých postáv. Scén so zabíjaním je tu dosť a síce mohli byť aj lepšie, ale sú dostatočné. Ako som už spomínal, tu sa likviduje prakticky celý film, pričom vraždy prichádzajú približne v pravidelných intervaloch, takže dlhší čas bez nich sa tu nenájde. Síce nie sú výraznejšie krvavé a ani moc nápadité, viac ma zaujalo asi iba priťahovanie remeňom mladíka cez oči, ale potešia. O napätí sa tu moc hovoriť nedá, ale tento film sa na rozdiel od tých predchádzajúcich takmer vôbec nesnaží pôsobiť ako horor, ale tvorcovia si zvolili skôr taký čiernohumorný prístup a to im celkom vyšlo. Herecké obsadenie je celkom dobré, postava Tommyho je zahraná dobre, bežné vedľajšie postavy sú bez problémov a zaujme aj niekoľko zábavných postáv. Réžia a technická stránka potreby filmu bez problémov spĺňajú. Prakticky jediný väčší zápor tohto dielu je to, že tu nezabíja samotný Jason, ale inak je to správne dynamická zábava, ktorá patrí medzi tie lepšie diely. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 72%. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Polopsychpaticky dil plny napaditych vrazd, silenych lidi, peknych poprsi, povedene hudby ... Jeden z nejlepsich a zaroven i nejstrasidelnejsich Patku. Vlastne cely film nevite na cem jste, jestli se to ci ono zase nekomu nezda, kdo vrazdi, atd... Zamotane, vynalezave, vtipne, brutalni... Celkove vzato dost povedeny dil! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Mohl to být nejlepší díl. Scénář byl konečně obdařen chytrou zápletkou a režisér 2/3 filmu mate diváka tím, že si nedává nahlédnout pod karty vrahova vzhledu. Jenže závěr je obkreslení schématu z předchozích dílů, což nejenom že sebere na atraktivitě, ale zároveň vytáhne i nejhorší možné rozuzlení s těžkým cliffhangerem pro další díl. Chybí tomu invence a autorštější přístup. Sérii mají na povel pouze samí béčkoví babráci. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Myslím, že by si filmaři s názvy filmů jako např. Poslední kapitola (předchozí díl) měli dát pořádnej pozor a moc je nepoužívat, když pak za čas napíšou kapitolu další (kterou pro jistotu nazvali Nový začátek he, he). Kvalita se od předchozích dvou dílů trochu zlepšila, hodně mě tady bavila ujetá matka s ještě ujetějším synem. Ale to odhalení na závěr. Abych parafrázoval můj oblíbený seriál „Jason není tím, čím se zdá být“. Ani nevím, jestli mě to nasralo, ale v rámci série mi to nepřipadá jako moc dobrý nápad..... ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Violet (Tiffany Helm) tančí ve svém pokoji a Jason (Tom Morga) k ní pomalu přichází se zakrvavenou mačetou, ale když ji vráží mačetu do břicha, tak je čistá. (Stocki)
  • Když je Tommy (Corey Feldman) u Jasonova (Tom Morga) hrobu, v jeho brýlích se zřetelně odráží bílá odrazná deska filmařů. (Stocki)

Reklama

Reklama