Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

První díl od jedničky, který se mi zamlouvá. Michael Myerse přežil plameny z dvojky a nachází se v psychiatrické léčebně. Chtějí ho převézt jinam. Je to dobrý nápad? Jasně, že ne. Sice mu chybí primární cíl Laurie, ale její dcera jí hravě nahradí. Michael si tak obléká znovu masku a ejhle znovu je třicátého prvního října a jde na věc. Navíc v Haddonfieldu je spousta dalších potencionálních obětí. Tvůrci pochopili, že nemohou dělat Halloween bez hlavní postavy a tak jí vracejí na scénu. Atmosféra je docela dobrá a jako sequel mě to baví. Hudba taky nechybí a konec. Ten je správně hororový. Sice za týden zapomenu velkou část děje, ale na ten jeden večer to bylo dobré pokoukání. (50 %) ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

V sérii Halloween se na logiku nikdy moc nebral ohled. Tvůrci chtěli hlavně děsit a lekat diváky, ale dát si dohromady 1 a 1, na tom jim prostě nezáleželo. Tento díl jsem viděl jako ten úplně poslední z celé série a můžu říct, že si tu zapřeháněli jako v žádném jiném. Michael Myers by už musel umět i cestovat prostorem a číst myšlenky na to, aby zvládl být všude dřív, než jeho potencionální oběti. No v rámci celého snímku je to velmi málo na to, aby mi to zkazilo výsledný skvělý dojem z jinak dobře odvedené filmařiny, ale na druhou stranu dost velký problém na to, aby tento film díky tomu u mě ztratil jednu hvězdu, protože čeho je moc, toho je příliš. I tak 3. nejlepší díl z celé série po perfektní jedničce a H20. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Michaela Meyerse měli nechat zemřít ve druhém díle, protože tohle byl opravdu výsměch a to nejen po scénáristické stránce, ale také po stránce hudební, herecké a kamera také nestála za moc. Jediné co stálo za to, byl závěr filmu, díky kterému se utvořil nový krok pro pokračování. .... HODNOCENÍ: 45% (2*) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čtyřku mám ze všech dalších pokračování nejradši. I když už se tu co do počtu vražd jedná spíš o pořádnou vyvražďovačku, tak provedení a způsob jakým je film udělaný hodně odkazuje na první díl. Atmosféra pořád vynikající. Myers se zlověstně objevuje na scéně a hned mizí. Půlka vražd není vůbec vidět, ale to nevadí. Je to specifický slasher trochu zvláštní, ale mě hodně sednul. Není to pořád takovej ten typicky debilní film ve stylu zabijme je všechny a to se mi líbí. Ten skvělý Myersovský styl to pořád utáhne.75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl série mě popravdě pobavil méně, než lobotomizující díl třetí (který mě zaujal svou roztomile bezostyšnou stupiditou). Příběh byl poměrně slabý a protivila se mi většina hlavních postav - Brady se svým tupým výrazem, oteklá buchta Rachel s dvojitou bradou a především pak nesnesitelně afektovaná mrňavá Jamie s nesnesitelně protivným ječákem. Na druhou stranu zavilý železný dědek Loomis, který mi v prvním dílu příliš nesedl, si vedl dobře a začal jsem ho mít rád, šerifova dcera se přírodě i rodičům převelice povedla a v neposlední řadě na mě zapůsobilo, kterak Michael Myers saniťákovi svérázně pročistil palcem adžňa čakru. Nicméně ve třech hvězdách mě definitivně utvrdil až samotný závěr filmu, který byl také z celého filmu asi to nejlepší. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Během honičky na střeše se Ellie Cornell (Rachel Carruthers) pořezala o hřebík a byla odvezena do nemocnice. (HellFire)
  • Nákladní auto patřící Earlovi (Gene Ross) je Ford F-100 z roku 1971. (ČSFD)
  • V původním scénáři se postava Jamie Lloyd (Danielle Harris) jmenovala Brittany, ale scenáristé nakonec jméno změnili aby tak vzdali hold Jamii Lee Curtis (představitelce Laurie Strode z různých dílů série). (Stocki)

Reklama

Reklama