Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka která mě bohužel moc nechytla. Je to možné tím že už jsem viděl snad všechno tak mi tohle přišlo strašně obyčejný a nezajímavý, navíc jako první jsem viděl remake který mi sednul více. Nebo je to tím že Mihalka prostě točit neumí? Tak jako tak neříkám že je to nějak moc špatné je to ale průměr který nezachrání nic, ani krásné krvavé srdce v bonboniéře. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle slasher mě v mládí úplně minul a bylo to asi dobře, protože jsem si konečně mohl vychutnat UNCUT release, který vyšel až na začátku roku 2009 ( !!! ) a obsahuje mnoho minut brutálních gore-scén navíc (více v diskuzi ...). Ale i tak, jak stále uvádím, slashery nejsou mým příliš oblíbeným žánrem. Tento je někde mezi ... Povedla se spousta věcí. Vrah je super a strašně mi připomíná "vojáka" v excelentně brutálním slasheru The Prowler (rovněž 1981). Jeho dech v plynové masce, krumpáč a černý oblek dodávají opravdu na děsivosti... Herecké výkony jsou na slasher v podstatě super, hrají zde již trochu starší herci, ne nějaká uřvaná děcka a i když dělají na Valentýna docela bordel, docela jsem je snášel. Vraždy jsou v pohodě, na uncut verzi je krásně vidět obrazová nekvalita těch scén, které byly dodány po 28 letech ... (Ještě že si je Mihalka nechal tolik let v šuplíku ...). Druhá polovina filmu se bohužel odehrává v dolech a asi by měl film hned na začátku varovat: "dívejte se na to v noci!!" Opravdu varuju, skoro nic tam není vidět a ve dne neuvidíte na obrazovce/monitoru ani prd. Je to docela povedený slasher, docela atmosférický a napínavý s obstojnými gore-efekty. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Strukčně- herci do jednoho sympaťáci (u kterých vás bude i mrzet, že někteří z nich zkapou), navíc herci, co umí hrát (jasně, druhej De Niro nebo druhá Streep nehrozí, ale zároveň to nejsou žádný... hérečky :-), příběh (legenda) zajímavej, příběh, co krásně odsejpá, hudba mrazivá, gore (jop, měl jsem tu lepčejší, necenzurovanou verzi) vychytaný (tohle že byl rok 1981? No shit, gore lepší než v půlce současných krváků). A to nejpodstatnější- atmosféra? Pff, tohle je vysoká škola hororové atmosféry. Takhle má vypadat slasher, kurde. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak konečně taky někdy můžu nesouhlasit s Obitusem. Možná to nepřináší nic nového, ale všechny Pátky třináctého tomuhle nesahají ani po kotníky. Dokonce tohle v mých očích docela znatelně otřáslo nejvyšší pozicí slasher žánru (Halloween II). Skvělá osmdesátková jízda, vrah v hornickém overalu skvělý (v jeden okamžik jsem čekal, že zazní známá věta: "Já jsem tvůj otec, Lucu!" a ano, již povedený remake tohohle filmu mě přesvědčil o tom, že krumpáč je jedna z nejlepších vražedných zbraní. Strašně se mi líbí hned úvodní titulková scéna. Pro mě jeden z pětice nejlepších slasherů, až se divím, že to nerozjelo delší sérii. 4,5* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječný stylový slasher z 80.let (úrodných pro tento žánr) má sice klasickou dějovou linku (vraždící psychopat se stal legendou a vypadá to, že legenda znovu ožívá), ale fanouškům podobných snímků to jistě nevadí. Od nich se liší absencí nahoty (tehdy v horrorech poměrně hojné) i typické osmdesátkové hudby, což mně nevadilo. Naopak zde máme občasný černohumorný vtípek (,,Já ten ples zřejmě nepřežiju!...cha, cha."), valentýnské bonboniéry s překvapením a slušivé vraždy. Kdopak nám to spadnul do pračky? Komu pak to kouká krumpáč z očního důlku? A kdopak si s hřebíky v hlavě hraje na Pinheada? A krumpáč sviští, sprcha temně šumí a v lednici je plno. Na dnešní halloweenskou noc jako stvořené!!! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Původní název filmu byl The Secret. (Chatterer)
  • Důl Sydney Mines, kde se film v září 1980 natáčel, byl od roku 1975 uzavřen. (Chatterer)
  • Film se natáčel v autentických dolech, sahajících až 275 metrů pod zem. V dolech mohlo být použito pouze specifické osvětlovací zařízení kvůli potencionálnímu nebezpečí výbuchu metanu. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama