Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Trojka je ideální díl série Pátku - vraždy a masky jsou solidní, atmosféra a rozpočet dostačující, je tady děj pobavující smyslem pro černý humor a Jason konečně našel svou tvář. Kromě chytlavé úvodní disko melodie divák nezapomene na postavu dementního vtipálka, který dostal za vyučenou. :) Prvky natočené pro 3D trochu prudí (v praxi v podstatě trčící předměty do kamery, případně letící harpuna, kterou rozeznáte až v dalším záběru poté, co dosáhla cíle), nic ale nemůže zabránit kvalitní slasherové zábavě. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film začína, kde skončila dvojka (a štvorka začína tam, kde skončila trojka) - Jason nezomrel a zase vraždí. Má to síce menej deju ako niektoré artovky, v rámci žánru je to ale prvotriedny kúsok s perfektným gore, dobre vygradovaným napätím a monumentálnym Jasonom, ktorý konečne dostal hokejovú masku! Akurát tínedžeri sú tu aj na túto ságu príliš otravní (otvorene campy dementní). Zato tie 3D efekty sú presne akurát dementné! PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vražedné zbraně se objevují, jak se to tvůrcům a obětem hodí, ale to nechejme stranou, protože dobrodružství tohohle primitivního chlapíka zdaleka nestojí na originálních zápletkách. Máme tu prostě standardní slasher se vším, co k sérii patří, tedy solidní atmosféru, přihlouplé postavy (které dělají všechno to, co jim z kanape budeme na dálku rozmlouvat), brutální násilí, trocha sexu a nahoty. Příliš (s ohledem na rok vzniku) nicméně nechápu ono „3D“, ale nelze si nevšimnout, že tu pořád někdo něco strká před kameru: baseballovou pálku, vidle i třeba jojo. Kudrnáčovi při těle pak můžeme děkovat za to, že Jason konečně sundal pytel z hlavy a všemi milovanou image získal právě od vtipálka, který v partě mladého masa na porážku platí za nejapného outsidera se smyslem pro černý humor. Takže konečně i s maskou hokejového brankáře a něčím ostrým v ruce Jason svou pracovitostí vynahrazuje tu poměrně hloupou vatu okolo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hmm....Jason dostane ,nebo se spíš proseká k masce a série tak začíná čerpat více z Jasonovy osobnosti=Problém je ale v tom,že Jason je vlastně retardovaný/mentálně zaostalý jedinec-tozn.,že i série se zde začímá chytat prvky vážné retardace....Předchozí dva díly čerpaly z tísnivé atmosféry,z napínání diváka,z voaiérského sledování obětí z poza houští,z užívání klasického ,děsivého "ČI-HA-HA"hudebního motivu v ten správný okamžik..a jako kontrast k Jasonovským krvavým hrátkám-bezstarosně mládežnické chvilky........Zde je jaksi všechno jinak=Hlavní "hrdinka"má něják pocuchané nervy už od začátku,,Filmaři nás zahlcujou hloupýma a planýma lekačkama,,děsivý hudební motiv se oběvuje u každého bezvýznamnějšího vrznutí dveří,,typické voaierské záběry kamery jsou prakticky fuč-místo toho nám herci pořád něco nesmyslně strkají na detail před kameru.....2/3 filmu Jason páchá vcelku fušerské a nudné vraždy za bílého dne jen v polostínu stodoly-snímaný od krku dolů......Na konci druhé třetiny ale nasadí masku a děj začne mít dokonce i nějáký spád-vraždy jsou působivější a nápaditější a divák je jaksi schopen přivřít oči nad neuvěřitelně prkennými výkony herců.............Posledních cca 10 minut je ale už za hranicema logiky,zdravého rozumu či mentální svéprávnosti..Jakási nutkavá snaha tvůrců-za každou cenu zopakovat konec z předchozích dílů bez jakéhokoliv dějového,logického nebo i uměleckého důvodu-spláchla veškeré pozitiva třetí třetiny zpět na úroveň totálního braku......................Potenciál to má,Jason má masku,pár momentů se vydařilo a zbytek je nemastné neslané cosi....solidních 50% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Friday the 13th Part III pokračuje přímo tam, kde druhý díl skončil... Po divoké noci, kdy obsazenstvo kempu u Křišťálového jezera značně prořídlo, přijíždí další skupinka teenagerů a tři motorkáři, aby se setkali s jedním z nejvýkonějších masakrátorů v dějinách filmového hororu... S Jasonem Voorheesem... A protože se jedná o skvělý slasher a Jason navíc konečně dostane na ksicht hokejovou masku, která se během desitiletí stala jeho poznávacím znamením, je tento díl asi tím nejlepším z celé série... ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Jediný díl původní série natočený v anamorfickém širokoúhlém formátu 2.39:1. Ostatní díly byly natočeny s poměrem stran 1.85:1. (dennykr)
  • V tehdejším západním Německu proběhla premiéra v pátek 13. května 1983. (Stocki)

Reklama

Reklama