Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže poslední kamínek, který mi chyběl k doplnění skládačky - zvané Friday The 13th – v hlavní roli Jason Voorhees. Můj nejoblíbenější masový vrah, ani Freddy Krueger ani Michael Myers nesahají na první místo…Klasická atmosféra, věrná většině dílu, stejně jako stupňovitá zvuková kulisa, také už známá z jiných Pátku. Jason se ze začátku moc neobjevuje, ale když se objeví má od začátku legendární hokejovou masku, která už zažila spoustu „faceliftů“. Hodně druhů zbraní, nástrojů a druhů vražd, jednoduchý příběh, s jednoduchým finále, které opět nekončí urychleně, ale postupně….klasika – 5-6/10* ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Jason dostal od scenáristov novú partiu na porážku ( extrémne nesympatickú), od producentov 3D ( tie kompozície silou mocou do priestoru sú hrozne rušivé) a od režiéra prvýkrát svoju legendárnu hokejovú masku. Ale všetci mu okrem toho nejako opäť zabudli pribaliť dobrý film.4/10 trikrát a dosť. na ďalší diel nemám silu ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vražedné zbraně se objevují, jak se to tvůrcům a obětem hodí, ale to nechejme stranou, protože dobrodružství tohohle primitivního chlapíka zdaleka nestojí na originálních zápletkách. Máme tu prostě standardní slasher se vším, co k sérii patří, tedy solidní atmosféru, přihlouplé postavy (které dělají všechno to, co jim z kanape budeme na dálku rozmlouvat), brutální násilí, trocha sexu a nahoty. Příliš (s ohledem na rok vzniku) nicméně nechápu ono „3D“, ale nelze si nevšimnout, že tu pořád někdo něco strká před kameru: baseballovou pálku, vidle i třeba jojo. Kudrnáčovi při těle pak můžeme děkovat za to, že Jason konečně sundal pytel z hlavy a všemi milovanou image získal právě od vtipálka, který v partě mladého masa na porážku platí za nejapného outsidera se smyslem pro černý humor. Takže konečně i s maskou hokejového brankáře a něčím ostrým v ruce Jason svou pracovitostí vynahrazuje tu poměrně hloupou vatu okolo. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kromě toho,že to vzal Jason pořádně do rukou,nasadil si masku,zvolil dobře, nejspíš fandí hokeji. Tak se nedržel ani trochu při zemi a všechny pořádně zmasakroval,jen s tou poslední holkou měl trochu víc práce,ale zase se tu objevila jeho matinka a ta jí fakt dodala.Ten rozporcovanej kluk nad houpací sítí,to byla taky lahůdka.Na každýho přišel z něčím jiným,fantazii se meze nekladou. Jen tak dál Jasone,per to do nich,nic jinýho si totiž ty prevíti nezaslouží. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Piatok trinásteho" je moja suveréjne najobľúbenejšia slasher horrorová séria. Nemŕtvy zabiják Jason Voorhees a jeho brutálne vražedné vyčínanie pri jazere Crystal Lake. Tretia časť ("Friday the 13th Part III") je podarenou súčasťou tejto kultovej americkej vyvražďovacej kolekcie. Výrazná a významná je najmä tým, že si tu Jason prvý krát nasadí starú hokejovú brankársku masku. Doplnok, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou jeho image. Mimochodom, v tomto diely Jason zabije dvanásť ľudí. **** ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Jediný díl původní série natočený v anamorfickém širokoúhlém formátu 2.39:1. Ostatní díly byly natočeny s poměrem stran 1.85:1. (dennykr)
  • V tehdejším západním Německu proběhla premiéra v pátek 13. května 1983. (Stocki)

Reklama

Reklama