Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jason žije ale mohol zostať radšej mŕtvy. Je pravda, že šestka je ešte viac priamočiara než predošlé časti a diváka sa snaží (miestami celkom úspešne) pobaviť, ale postavy sa správajú aj na pomery tejto série výnimočne hlúpo a vôbec medzi nimi nefunguje chémia. V 6. epizóde chýba akási väčšia partia a previazanosť, ktorá by dávala jednotlivým vraždám tú správnu šťavu. Viem, že by som nemal v tejto sérii hľadať nejaké zmysluplné vzťahy medzi postavami, ale zabíjanie hrdinov, ktorých sme nemali možnosť ani trochu spoznať, ma nudí (pre porovnanie, v štvorke táto vzťahová schéma fungovala). SPOILER: V podstate jediné postavy, na ktorých môže divákovi záležať, prežijú, a smrť ostatných ma nijak nemrzela. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi, jako by timto filmem probehl nejaky cenzor. Minimum vrazd na kameru, zadna prsa, zadna sprosta slova... Film se docela lisi od jinych, hlavni roli tu hraji 4 skupinky... tabornici, tommy a megan, polozmatena policie a samotny Jason. Jason jde uz z kultovni vraha prechazi na sci-fi nesmrtelnou postavicku... Na jednu stranu urcite dobre, na druhou mozna spatne. Tentokrat me docela zklamala hudba a zvuk vubec.... Co se samotneho hodnoce ni tyka, Jason se uz vytasil v lepsim svetle, ale take v horsim.... prumer. Uz se tesim na sedmy dil :D ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po trochu odvážnější pětce zase hezky zpátky - blíže ke kořenům. Z hrobu vstalý a červy prožraný zombí Voorhees se jde ukojit domů do lesů poblíž kempu Crystal Lake (i když celá oblast už je přejmenovaná na Forest Green), který už je teď zase plný dětí. Vrací se také z předchozích dvou dílů známý Tommy (od posledně se zdá se zázračně sebral do duševního normálu), aby varoval, ale šerif mu prostě nevěří. Uvěří.... Potvrzuji větší osobitost, to samé více humorných chvil. Jason už je definitivně mimo reál, nezničitelně si chodí od jedné oběti ke druhé. A vraždy jsou celkem uspokojivě brutální. Něco mě ale trochu štve. [malý SPOILER] Vytuhne téměř každá postava, ale těch 10+ harantů skončí samozřejmě netknutých... ne že bych toužil vidět dětskou sekanou, ale trochu mě holt štve jak je to zkurveně korektní. No nic. [/SPOILER] Nejsem nijak ohromený, ale díl je to vydařený. 7,5/10. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja zaraďujem zmŕtvychvstanie Jasona za jednu z najkultovejších scén v tejto sérii a i keď je to strašná kravina, aspoň vyzerá efektne. To Jasona naštartuje a na svojej ceste zmasakruje 18 ľudí, čo je naozaj i v tejto sérii ohromné číslo. Trhá, reže, láme a seká, ale i tak je tu všetko podstatné mimo zaber a aj vraždy sú obyčajné a všedné. Postava šerifa bola ako to už u takýchto filmoch býva neznesiteľná a čakal som, kedy už konečne otrčí kopytá. Okrem efektného príchodu si Jason zo sebou priniesol aj hutnú atmosféru, keď sa tak rád motal temným lesom. Ale čo mna osobne najviac potešilo bol fakt, že sa veľmi nápadne podobal na gotické horory a to myslím hlavne ten začiatok na cintoríne z rozkladajúcou sa mŕtvolou. Nečakal som, že má ešte niektorí z dielov v tejto sérii môže prijemne prekvapiť a to keď som ho videl naposledy, som z neho nebol nejako nadšený, ale teraz som bol už na dianie vo filme pripravený, tak rozhodne prevláda spokojnosť. Slabé, ale 4*. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Šestka nabízí to, na co neměla pětka - jednoduchý příběh, zručnou režii, humorná nadsázka funguje aniž by zesměšňovala Jasona, lepší herci. Ovšem je zas pravda, že napětí už ustupuje a divák spíš fandí bleskem nadupanému Jasonovi jako hlavní postavě - ochránci lesů u Crystal Lake, díl není založený snad kromě jedné dvou smrtí na nápaditých krvavých úmrtích (režisér se jimi zabývá jen jakoby z donucení, vždyť i čtyři vraždy se dotáčely po testovacích projekcích) a kdo čeká na domácí zvířata, dočká se jen podivného tanečního sexu. Přesto je to pravá osmdesátková zábava, co potěší i fandy a za vtip dítěte, které usíná se Sartreho knížkou na břiše dávám samozřejmé čtyři hvězdy. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Šestý Pátek třináctého je nejkratší film z celé původní osmidílné série. Jeho délka je 86 minut a je jen o minutu kratší než druhý díl. DVD verze je ještě kratší (1:23:33). (Stocki)
  • Když skupina dětí vstoupí na policejní stanici, má Cort (Tom Fridley) na krku sluchátka, ale o několik záběrů později si je sundá z uší. (Stocki)
  • První film ze série, ve kterém neuvidíme nikoho kouřit, ani užívat lehké drogy. Ve filmu se neobjevuje ani žádná nahota. (Stocki)

Reklama

Reklama