Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 6: Jason žije“ má k dobru humor, který alespoň trochu nijak výrazně postupující sérii oživuje. Je tu pořád stejné schéma, ale právě ten humor, určité rozvíjení mytologie a celkem snesitelné postavy, tomu dodávají alespoň ten punc průměrnosti, který některým předchozím dílům výrazně chyběl. Jason zde není v ničem výjimečný, ale stejně vám jde o to, jak se mu bude dařit zabíjet lidi kolem sebe. A tady je to sem tam sranda. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Táto séria je "strašne vtipná", ale tento diel už od úvodu naznačuje, že len teraz začne pravý humor. Tvorcovia sa naozaj neberú vážne a odľahčujú čo sa dá a snažia sa všetko dotiahnuť ad absurdum (krátky titulkový úvod Jasona ako Jamesa Bonda- WTF?!?:)))) Jason po zasiahnutí bleskom zrazu ožil (lol), všetky postavičky sú parádne karikatúrne, logika nám nemáva ani z diaľky, je to krátke, úderné, zábavné, aj nejaká ta hororová atmosféra sa nájde... hoci škoda tej miernej cenzúry pri slasherových prvkoch... Ale inak parádička, ide sa v sérii ďalej...:) ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně mi připadne zbytečné se zabývat každým dílem této série kromě některých vybraných. Tento mezi ně rozhodně patří. Šestka je jednoznačně nejlepší díl série. Má od začátku neuvěřitelný spád, vysoký bodycount, Jason je k nezastavení, navíc přibyl (škoda, že jen v tomto díle) občas nějaký ten humor, výborná kamera, skvělé záběry na Jasona, ze kterého tento díl dělá opravdu ultimátní stroj na vraždění. Šestka převyšuje všechny díly o několik řádů a v oblasti amerických slasherů je to opravdu to lepší, co tehdy vznikalo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak po trojce se jedná o můj druhý nejoblíbenější díl. pětka nebyla tak špatná, ale chtělo to Jasona! Tady se nám vrátil a svůj comeback si užívá plnými doušky. Bodycount především v první půlce filmu je neskutečný. Ze všech likvidací pak vyčnívá kill paintbolistů kdy si Jason nedělá žádný starosti a rovnou vezme tři jednou ranou. horor už tohle opravdu moc nepřipomíná. Bát se moc nebudete, ale smát určitě nadsázka je tu zřejmá už podle úvodní scény a titulků ve stylu Jamese Bonda. Je to prostě takový už spíše komediálně laděný slasher ovšem na to, že se jedná už o šestý díl obsahuje neskutečný množství nápadů. Jediný co bych možná lehce vytknul je fakt, že po totálním masakru v první půlce filmu už tomu přeci jenom v půlce druhé trochu dochází dech. Naštěstí to skončí dřív než je šance se začít opravdu nudit. Takže ano pro mě druhý vrchol série.95% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jason se po malé odmlce vrátil, aby po předchozím podivném úletu vylepšil reputaci své sérii. A že se mu obzvlášť zadařilo svědčí zdejší hodnocení, která dělá ze šesté části nejoblíbenější kapitolu. Bohužel ne pro mě, já mám Jasona radši vážného a bez zbytečných skopičin. Co jí však nelze upřít, tak že ten odlehčující humor jí přinesl svěží vítr do plachet. Pan Voorhees je tu už za nezastavitelnou mašinu na zabíjení: kráčí lesem, kosí jednoho chudáka za druhým a vymýšlí, jak nejefektivněji zamordovat ty další (trojitá dekapitace je nezapomenutelná). Hustá atmosféra prvních dílů je sice nenávratně pryč, dokonce ani nahota už nedostala žádný prostor (!), i přesto je tohle Jasonovo dobrodružství pořád prima. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Šestý Pátek třináctého je nejkratší film z celé původní osmidílné série. Jeho délka je 86 minut a je jen o minutu kratší než druhý díl. DVD verze je ještě kratší (1:23:33). (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno