Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jason žije ale mohol zostať radšej mŕtvy. Je pravda, že šestka je ešte viac priamočiara než predošlé časti a diváka sa snaží (miestami celkom úspešne) pobaviť, ale postavy sa správajú aj na pomery tejto série výnimočne hlúpo a vôbec medzi nimi nefunguje chémia. V 6. epizóde chýba akási väčšia partia a previazanosť, ktorá by dávala jednotlivým vraždám tú správnu šťavu. Viem, že by som nemal v tejto sérii hľadať nejaké zmysluplné vzťahy medzi postavami, ale zabíjanie hrdinov, ktorých sme nemali možnosť ani trochu spoznať, ma nudí (pre porovnanie, v štvorke táto vzťahová schéma fungovala). SPOILER: V podstate jediné postavy, na ktorých môže divákovi záležať, prežijú, a smrť ostatných ma nijak nemrzela. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ano. Mnoho vys. hodnocení si tento konkrétní díl, zaslouží. Má spád. Humor a šíleně sympatickou (a kdy nebyla?) Jennifer Cooke z ´V´. Prostě klasa. A asi bych se opravdu přiklonil k názoru, že jde zřejmě o the best díl Pátků vůbec. I když každý z nás (včetně mě) máme těch oblíbených dílů vícero. + bonus v podobě songu v koncových creditech od hudebněhororového veterána, Alice Cooper.;-) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Yes,nečekaně vtipné a brutální,Jason vstává z mrtvých a lehce dokazuje,proč se stal tak kultovním.Sice nemůže být řeč o nějaké hororové atmosféře,ale postavy mají co hrát,scénář disponuje zajímavým příběhem.Vraždy parádní a hlavně nečekáné výbuchy smíchu,ne nad trapností hlášek ale nad opravdu dobrým,černým humorem.Kdyby Jason ještě vykostil pár mrňavých děcek v Crystal Lakeu,možná bych bouchnul i 5*,to by bylo teprve dokonalé Guilty Pleassure.Škoda že se tato série neubírala celou dobu tímhle směrem.Béčková hororová,vykosovací komedie a pro mě nejlepší díl,když nepočítám supéro čupéro 2009 version. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ono to žije! Veľmi vydarená killovačka. Konečne niekto pochopil, akým smerom by sa mala séria uberať - jednoduchý príbeh, pár skvelých hlášok a Jasonove brutálne vraždy vyhrotené až do absurdného čierneho humoru. Už úvod obúvajúci sa do Jamesa Bonda naznačí, že filmu sa zhostil nadšenec. Niektoré zábery pôsobia poloamatérsky, ale všetko to vynahradia perly ako krvavý smajlík na strome či Jasonovo zaobstaranie si mačety. Herci boli milým prekvapením, hlavne šerif sa svojej úlohy zhostil prekvapivo poctivo. Príbeh je síce iba recyklácia originálu, ale je svižný a nenudí ani vtedy, keď nie je Jason na obzore. Keby tam bolo viac vrážd a gore efektov, film by získal na hutnosti, ale to by bola až príliš dokonalá vyvražďovačka... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl je nejlepší z celé serie (7,8,9 díl jsem neviděl). Tohle má vtip akci napětí. prostě vše co má horor mít. Jason si klidně hníje v hrobě ,když ho Tommy musí vykopat a blesk ho probudí. Jason masakruje hlava nehlava. Naštěstí Tommy si uvědomuje co má dělat a s pomocí dcery šerifa jde Jasona přivéct do pekla. Ps- jedna zajímavost všilmi jste si ,že ve dvojce ,kdy má Jason ještě místo hokejové masky pytel. A když ho sundá má jen jedno oko a to pravé ,kdež to tady má obě. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se o první snímek z filmové série, kterému se nepodařilo výdělkem překonat hranici 20 milionů amerických dolarů. (gogos)
  • Film bol zakázaný v Egypte a vo Fínsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama