Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Shit 

všechny recenze uživatele

Měl sem to potěšení si dát uncut verzi a musim říct, že DJ Obelix má pravdu, cut verze musela být kvůli vystříhání gore scén slabá, ale ta správná nezprasená uncut verze je fakt výbornej osmdesátkovej slasher se skvělým zabijákem v hornickým úboru, plynový masce a s perfektně božskou zbraní v podobě krumpáče, kterou vraždí absolutně parádně, nemilosrdně a v uncut verzi pěkně drsně, což je ještě podporovaný hodně vydařenýma trikama. Jediná slabší chvilka nastane na konci, kdy odhalení opravdu neni šokující a pointa je trošku trapná, ale jinak to v mnohým předčí i takový parády jako Pátek třináctýho nebo Halloween. Fakt se neni čemu divit, že to je oblíbenej horor Quentina Tarantina ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny slasher z prvej línie, ktorý za sebou nepotrebuje držať žiadne zálohy. Prevalcuje každého! Z tohto poddruhu hororu si práve tento kúsok odhryzol z môjho srdiečka najviac. Dokonca nechal za sebou aj slávny Texaský masaker Toba Hoopera. Proste číslo 1! Podobne ako už spomínaný masaker, My Bloody Valentine pristupuje k spracovaniu reálne a tvrdo. Seriózny hnusácky krvák, ktorý opäť po rokoch prepuká v mestečku Valentine Bluffs a to práve vo sviatočný čas plný srdiečok a sladkých pusiniek. Banská lokalita a tým pádom aj pracovný oblek hlavného zabijaka, zapasovala dokonale do štruktúry filmu plného detailov, vizuálnych orgií, ale hlavne reálneho spracovania, ktoré dokáže vydesiť najviac. Počas záverečných titulkov som mal dokonca slzy na krajíčku z tej kvality a spôsobu spracovania, ktorej sa mi dostalo. Doslova som sa rozpúšťal blahom. Ide o vrchol v danom žánri do ktorého ako inak hnusne zasiahli aj cenzori, za čo by ich mal už konečne niekto nakopať do riti! Full uncut verzia vychádza až 13. januára 2009, tak vďaka za ňu. Pôvodný názov filmu "The Secret". Nezabudnuteľná kultová klasika, ktorá zostane ako nastreľovací klinec naveky zarazená nielen v srdiečku, ale aj v hlave (vzlyk, vzlyk, ... :'-). ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle slasher mě v mládí úplně minul a bylo to asi dobře, protože jsem si konečně mohl vychutnat UNCUT release, který vyšel až na začátku roku 2009 ( !!! ) a obsahuje mnoho minut brutálních gore-scén navíc (více v diskuzi ...). Ale i tak, jak stále uvádím, slashery nejsou mým příliš oblíbeným žánrem. Tento je někde mezi ... Povedla se spousta věcí. Vrah je super a strašně mi připomíná "vojáka" v excelentně brutálním slasheru The Prowler (rovněž 1981). Jeho dech v plynové masce, krumpáč a černý oblek dodávají opravdu na děsivosti... Herecké výkony jsou na slasher v podstatě super, hrají zde již trochu starší herci, ne nějaká uřvaná děcka a i když dělají na Valentýna docela bordel, docela jsem je snášel. Vraždy jsou v pohodě, na uncut verzi je krásně vidět obrazová nekvalita těch scén, které byly dodány po 28 letech ... (Ještě že si je Mihalka nechal tolik let v šuplíku ...). Druhá polovina filmu se bohužel odehrává v dolech a asi by měl film hned na začátku varovat: "dívejte se na to v noci!!" Opravdu varuju, skoro nic tam není vidět a ve dne neuvidíte na obrazovce/monitoru ani prd. Je to docela povedený slasher, docela atmosférický a napínavý s obstojnými gore-efekty. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječný stylový slasher z 80.let (úrodných pro tento žánr) má sice klasickou dějovou linku (vraždící psychopat se stal legendou a vypadá to, že legenda znovu ožívá), ale fanouškům podobných snímků to jistě nevadí. Od nich se liší absencí nahoty (tehdy v horrorech poměrně hojné) i typické osmdesátkové hudby, což mně nevadilo. Naopak zde máme občasný černohumorný vtípek (,,Já ten ples zřejmě nepřežiju!...cha, cha."), valentýnské bonboniéry s překvapením a slušivé vraždy. Kdopak nám to spadnul do pračky? Komu pak to kouká krumpáč z očního důlku? A kdopak si s hřebíky v hlavě hraje na Pinheada? A krumpáč sviští, sprcha temně šumí a v lednici je plno. Na dnešní halloweenskou noc jako stvořené!!! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje nějaká cenzurovaná verze, tak to musí bejt děsný peklo jí sledovat, protože ani v té ''našlápnuté'' se nijakých extra vražd nedočkáte. Na druhou stránku ač je subžánr Slasher jeden z mých nejmíň oblíbených, tak pokud se tvůrcům povede vymyslet dobrého zabijáka a komparz k vybití není úplně debilní, sem tam si rád nějaký ten zářez lousknu. Valentýn určitě patří k tomu povedenějšímu co bylo natočený a to i díky tomu, že vrah je opravdu slušnej dobytek a pointa se sice dala tipnout, ale chvilku si s ní hlavu lámat musíte a je to opravdu spíš o tipnutí si, kdo z nich je opravdu vrah. Za to určitě taky body nahoru. Rozhodně to strčí do kapsy nejeden díl Pátku 13. Nebýt toho odfláknutého konce, snad poprvé bych mimo sérii Halloween vytasil osmdesátkovýmu vykosováku čtvrtou stárku. Remake, který byl můj první 3D film v kině asi před deseti lety je o něco slabší.65%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Původní název filmu byl The Secret. (Chatterer)
  • Herec Neil Affleck, který ve filmu ztvárnil roli Axela, v rozhovoru prohlásil, že stále vlastní hornickou přilbu, kterou nosil ve filmu. (Zdroj: ČSFD)
  • Carl Marotte prohlásil, že když měl na sobě nanesen makeup pro scénu, ve které jeho postava ve filmu zemře, nikdo nemohl svačit v jeho blízkosti. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama