Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (293)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pravděpodobně jsme zde svědky nejposlednějšího z posledních pokračování této zcela vyčpělé značky. Jakožto nejlepší uživatel této databáze musím říct, že tento díl byl mnohonásobně lepší než ten předešlý, neboť přinesl na scénu konečně nějaké ty originální nápady a revitalizoval tak celý film. Duo vrah a jeho učeň bylo svěží a zajímavé. Stejně tak mě bavilo sledovat zrod nového zla, kde bylo třeba přetrpět snad jen velmi nepravděpodobný a nudný balící úvod. Za mě rozhodně návrat k těm lepším časům této značky. [70 %] ()

Algernons odpad!

všechny recenze uživatele

Halloween 2018 nám dal naději, jen proto aby ji Halloween zabijí zabil. Laťka tedy byla nízko a i tak to nestačilo! Nevím co zde byl záměr, ale až na těch pár hluchých míst z první půlky se jedná o nejlepší komedii 2022! HESLA: Micheal Myers žije 4 roky v kanále | Pohled do očí dělá poshluhovače | ZLO | SEBEVRAŽDA | HEINEKEN! ()

Reklama

Cappuccino odpad!

všechny recenze uživatele

Za mňa najhorší diel série. A to má Halloween slabých častí požehnane. Celá dejová línia s Coreym a vnučkou Laurie je jedna veľká nuda plná dementných dialógov. Z Michaela je z ničoho nič úplný lúzer, ktorý, Boh vie prečo, nevie ani vyliezť z kanála, a keď sa mu to už podarí, dostane takmer instantne po hube. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Chápem, že to mnohým nesadlo, ale ja som si to užil práve vďaka novátorskému prístupu. Green a McBride k tomuto ostatne mali našliapnuté už v „jednotke“. Pamätáte na postavu psychiatra? Nakoniec od tohto skvelého nápadu v poslednej chvíli upustili. Škoda. Ale v „trojke“ sa v tomto smere konečne utrhli z reťaze a tak sa na scéne zjavuje „nový“ Myers, ktorý teoreticky zabije viac postáv, ako samotný originálny Myers! Skvelé je aj to, že Myers sa celé roky (!) ukrýval pod Haddonfieldom. Bál som sa, že scenár bude variť z vody. Že na ňom bude poznať, že vznikol len preto, že „jednotka“ bola komerčný hit a tvorcovia nemali vopred naplánované, akým smerom to v ďalších dieloch nasmerujú a tak narýchlo varili z vody a bude to zlé. Našťastie nie je a skutočne to posunuli zaujímavým, sviežim, miestami nebál by som sa použiť až slovo revolučným smerom. Súhlasím s JohnnymD, že mohli (a mali) lepšie zapracovať na deštruktívnom vzťahom Allyson k mužom. Lebo takto, ako je to napísané a sfilmované teraz, to pôsobí mierne neprirodzene. Ale inak fakt skvelá jazda. Ja sa fakt teším na to, ako budú na TOTO preboha nadväzovať. Žeby zase raz prídu s dielom, ktorý bude väčšinu ságy ignorovať? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

9/10 Od dokonalosti tomu chýba minimálne ešte jedno kolo prepisovania scenáru (Allyson a jej vzťahy k mužom sú strašne nedôveryhodné, pričom stačilo tam dopísať možno dve scény a mohlo to dávať väčší zmysel), pričom Halloween Ends určite nebude jeden z dielov, čo si budem pravidelne púšťať na Halloween. Určite si radšej pozriem zase raz Halloween 2018, ktorý precízne servíruje nostalgiu inovovanú o moderné filmárske remeslo (Halloweeny vždy najlepšie fungovali, keď kopírovali Carpenterov originál), ale tento definitívny diel série je mimoriadne odvážnym a originálnym príspevkom do žánru, ktorý sa približuje raným Greenovým artovým drámam. Halloween Ends je razantne progresívny film, ktorý rúca všetky očakávania a ako jedenásty film (trinásty aj s remakami) servíruje nepredvídateľnú drámu okorenenú o prvky slasheru a decentné žmurkanie na fanúšikov. A funguje to. Nebola to síce jazda ako v roku 2018, ale fakt som netušil, čo sa bude diať o desať minút a pár krát som len tak čumel s otvorenou sánkou. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Michaelovi Myersovi je v tomto filmu 65 let. (Takeshi666)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama