Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Generations označím za nejslabší a nejhorší Star Trek film s novou posádkou a kapitánem Picardem (i VIII - Vzpoura je lepší). Proč? On je tu Kirk a Picard, vybuchne tu planeta a cestuje do jiných dimenzí. To sice ano, ale celé to zabírá cca 10-15 minut. Zbytek je natahovaný a zbytečný. Nechápu proč tak silné postavy Data a Picard, se chovají jako blbci. Data dostane emoční čip a neustále se směje, křičí a chová se jako největší pablb. Vážně tohle má být ve filmu? Picard se v začátku rozbrečí (wtf?) a celou dobu se chová jako emočně nevyrovnaný. Má to asi zdůraznit, že Kirk je pořád chlapák. A ve výsledku prohrávají, co se dá. Osobně bych čekal, že předání žezla nové generaci nastane jinak. Tohle je místy výsměch. Zachraňuje to jen velké herectví Patricka Stewarta, akční scény a zajímavá postava hraná Malcolmem McDowellem. Jinak je to stejné jako u vůbec prvního filmu se starou posádkou. Dlouhé pasáže, kdy se nic neděje a postavy chovající se jinak než v seriálu. Nemohu si pomoct, ale pod mikroskopem fanouška je Generations velmi slabý. Tak je tu lichý díl, který je slabý i u Picarda. Klidně mě sežerte, ale já mám rád Star Trek: Nová Generace a tak mě zarazilo, jak se tu postavy chovají a jak se s tím naložilo. Nebýt Shatnera, který seká dřevo a smaží vejce, tak to nemá důvod vidět. Potažmo stačí mu vteřina na plátně a charismatem přebije vše. Hodnocení OST: Příjemný nadprůměr, který navazuje na to lepší z Hornera a Goldsmitha. 7/10 ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak, pro TOSkaře je the best pochopitelně, prvních 17min. Zbytek jsem již takových 10 let, neviděl. Páč jsem to v dávných letech sjížděl tak nehorázně často, že si to pořád a velmi dobře pamatuji. Je to ale i díky tomu, že tady je satanžel jasně viděti, jak je propastný rozdíl mezi Pikrdem a Kérkem. A to není veselé srovnání. Hl. vinu, samoz. nese režisér, který prostě umí tv Star Treky, ale kinofilmy mu moc nejdou a tady je to velmi výrazné. Řada scén tak působí až moc lacině, když nepočítám parádní efekty. Protože to, co se v tv s. hravě schová, tady trčí, jak palec vzhůru. A přítomnost té (jak jí říká moje matka) zrůdy bez obočí s tou její zdá se, nekonečno sbírkou, debilních klobouků, též ve mě olbřímí chuť se na to v celku, někdy v budoucnu podívati, nevyvolá. Pokud si to někdy pouštím, tak jen těch úvodních 17min., kde pak skřípu zuby, páč bych dnes už vraždil, za film s Enterprise-B a 3 TOS postavami. Já bych dal TNG právě na těch 17min. na konci a zbytek je...jasný,hehe. Tj. zrcadlově obracený film.;-) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Povedenej ST film. Jedinej vyraznejsi problem je v pribehu, ten je sice zajimavej, ale tvurci sem narvali zbytecne moc motivu, takze je taky docela prekombinovanej a misty ztraci tempo. Triky jsou ocekavane opet oproti predeslejm filmum lepsi, ale masky mi prisly naopak horsi. Jinak nova posadka je fajn, Pickard je muj oblibenej kapitan, Enterprise ma par peknejch vylepseni a symbolicky rolicky Chekova, Scottyho a trosku vetsi Kirka potesi. Navic tu je perfektni zaporak McDowell. I pres tech par slabsich mist sem se celou dobu slusne bavil, takze dobry 4*. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

S odstupem času u mě Generations neskutečně stoupl. Nevím, jestli je to výborná hudba nebo prostě jen melancholické zhodnocení Picardova života. Patrick Stewart opět brilantně zahrál kapitána, kterému se po letech služby začíná stýskat po osobním životě. Shatner a McDowell zahráli taky špičkově. Tohle není epický ST ani tak o osudu galaxie, ale spíš o postavách a asi proto se mi kdysi dávno tolik nelíbil. V porovnání nový Abramsův výbušný film celkem ztrácí. -"It's our mortality that defines us. It's the truth of our existence." ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Generácia je niečo na čo si budem musieť zvyknúť. Picard rozhodne nie je Kirk a je to na filme vidieť. Pretože akonáhle sa na scénu dostane Shatner, zatieňuje samotného Stewarta takým spôsobom, že pôsobí ako kapitán lode Enterprise smiešne. Rovnako aj celá posádka. Pár členov pôvodnej zostavy sa mihne v prvých 15 minutách a počas filmu vám jednoducho začnú chýbať. Ale okej beriem to. Asi to chce len čas zvyknúť si na novú posádku a charaktery ktoré neboli zrovna geniálne vypracované v tomto filme. Celkom nevďačnú úlohu dostal ako obvykle zloduch v podaní inak brilantného herca McDowella. Jeho zloduch je šialený dedko, ktorý vôbec nepôsobí šialene, ale otravne a tak je tomu väčšinu filmu. Efekty sú o poznanie premakanejšie a havária Enterprise ako aj návšteva Nexusu a finále udržuje typickú šablónu bombastickosti a emotívnej vyhrotenosti. Chybou ale zostáva že režisér Carson sa očividne až príliš nesnažil nejako prekvapiť a len sa držal zaužívaných stereotypov, ktoré neponúkajú nič nové a nemajú čím prekvapiť. Kvôli poslednej polhodine mám silnú chuť dať 4*, ale radšej to nechám u zaslúžených troch. Uvidíme ako sa to všetko vyvynie. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se od 24. března do 9. června 1994 v Kalifornii, Nevadě a Arizoně. (Varan)
  • Kůň, na kterém William Shatner jede, je skutečně jeho vlastní. (ČSFD)

Reklama

Reklama