Reklama

Reklama

Star Trek VIII: První kontakt

  • USA Star Trek VIII: First Contact (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bitva o záchranu budoucnosti začala. Americký film na motivy slavného seriálu.  V pořadí osmý film (a druhý s posádkou Nové generace), nazvaný Star Trek: První kontakt (1996), patří bezesporu v sérii k těm nejlepším. V něm posádka hvězdné lodi Enterprise, vedená kapitánem Picardem (Patrick Stewart), podnikne bojovou misi do minulosti, přesněji řečeno do 21. století, aby zachránila budoucnost naší planety. Expanzivní civilizace Borg se totiž pokouší zabránit prvnímu kontaktu, ke kterému došlo 4. dubna 2063, aby mohla kolonizovat Zemi, nechráněnou spoluprací s dalšími vesmírnými druhy. Vedle neohrožené posádky Enterprise hrají důležitou roli v příběhu excentrický vynálezce nadsvětelného pohonu Zefram Cochrane (James Cromwell) a jeho černošská spolupracovnice Lily (Alfre Woodardová). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Kumulace bohatství už není hnací silou naší společnosti." ----- Musím přiznat, že celosvětová (!) ekonomika fungující na jiných nežli "tržních" principech je pro mě tím nejfantastičtějším sci-fi prvkem ... kam se za takovým pozoruhodným úkazem hrabe cestování v čase - nebo Borgové. Leč zápletka je převelice zajímavá a její provedení nadmíru přitažlivé - jako bych cítila závan svěžího větru, který provází starou dobrou Enterprise a její posádku. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velký skok ve filmech z prostředí Star treku. Konečně splněné touhy fanoušků (budeme asimilováni, ANO!) a pravděpodobně nejlepší kapitán Hvězdné flotily Jean Luc Picard na své misi za záchranou lidstva... jak jinak. Netradiční prostředí Země po třetí světové válce představuje výjimečné přiblížení historie, která za mnoho let vyústí ve stavbu a samotnou existenci hvězdných lodí jako je Enterprise. Vynikající scénář s dějem, který potěší nejednoho fanouška a snad i neznalého. Postavy ve jménu tradice ze seriálu (snad kromě nových očí pro La Forge) dodržují své charaktery velmi dobře a vedle shakespearovského Patricka Stewarta opět potěší především Brent Spiner jako slavný Dat. Zatím nejlepší film z prostředí Star treku s výborně využitým potenciálem. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelně uspěchaný začátek nestíhá uvést do děje, později to není lepší. Věci se dějí podivně rychle, což k neabramsovskému Star Treku jaksi nepatří, a nutno dodat, že je to velmi rušivé a až nepatřičné. Vůbec celé se to posunuje k bezduché akční sci-fi, kde nelze pochopit chování záporáků ani hrdinů (viz potřebuju najít uprchlou ženu z minulosti a uklidnit ji, tak za ní pošlu klingina - tomu říkám plán). PS: Neviděl jsem dlouho nic tak morálně závadného, jako když Pickard zastřelí vlastního anonymního borgy infikovaného člena posádky s tím, že "už mu není pomoci". On sám v minulosti infikaci borgy přežil a kdyby se to stalo jakémukoliv neanonymnímu čnenovi Enterprise, jistě by plešatý tatík vyrazil na druhou půlku galaxie, aby mu pomohl - ale anonymní vojáček? C'est la vie... hlavně že máme svojí pomstu. A takový by být Star Trek neměl. Vlastně doposud byl právě o tom, že takový není. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No konečně!!!!!! Celých šest filmů jsem musel čekat, než jsem se dočkal startrekovského filmu, který snad i překonal ten původní (v určitých ohledech určitě). Konečně si někdo dal práci a napsal opravdu filmový příběh se vším všudy a ne jen další scénář ke dvacetiminutovému dílu seriálu který pak byl natažen na film. Technicky výborné, příběhově taky. Borgové jsou naprosto vynikající a dokonale vymyšlené postavy. Herec hrající Zefrana Cochrana mě srazil k zemi, takový výkon jsem od něj nikdy nečekal. Pro tenhle film bych se snad i stal Trekkie. A přesně jak píše uživatel Radyo, od vůdkyně Borgů bych se i já nechal "asi-milovat". :-) ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Picardova druhá jízda se povedla a je to i nejlepší film druhé posádky. Borgové jsou opravdu nejzajímavější nepřátelé Federace a zde to bylo dobře využito. Frakes jako režisér překvapil. Zajímavostí je, že staré posádce se nejvíc povedl film Cesta domů (IV), kdy se též vrací do minulosti jako v tomhle díle :-). Slabších 5 hvězd. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Jedná se o první film série, ve kterém byly vedle instrumentální hudby použity i skladby různých hudebních interpretů. (Terva)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama