Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík Sean Jones se stal náhodným svědkem vraždy, kdy mafiánský bos Eddie Kim zavraždí státního zástupce, jenž proti němu chystal žalobu. Jako nepohodlný svědek se pochopitelně stane dalším cílem Kimových zabijáků, před nimi ho nečekaně zachrání drsný agent FBI Neville Flynn. Ten ho také přesvědčí, že jediný způsob, jak být v bezpečí, je vypovídat u soudu. Navzdory všem bezpečnostním opatřením se Kim od svých informátorů dozví, kterým letadlem má být Sean dopraven do Los Angeles. Krátce po startu začnou z krabic v zavazadlovém prostoru vylézat běsnící hadi. Pomalu se rozlézají po letadle a jejich obětí se stane každý, kdo se ocitne v jejich dosahu. Poškodí elektroniku řízení a díky nim zemře i kapitán letadla, který se snažil zjistit příčinu závady. Když pak hadi zaútočí i v pilotní kabině, druhý pilot při obraně omylem otevře v celém letadle schránky s dýchacími maskami a odtud na cestující vypadnou další hadi. Neville Flynn začne s pomocí letušek Claire a Tiffany organizovat záchranu cestujících a obranu proti agresivním plazům. Agenti zjistí, že v letadle jsou stovky hadů z celého světa, proti kterým nemají nemocnice protilátky. Zdá se, že letadlo se stalo dokonalou smrtící pastí, ze které není úniku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (507)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podle Jakea Harpera možná klasika, pro mě ale marná ptákovina. V žánrech by měla být komedie, protože občasný komický prvky jsou asi to jediný zajímavý na tomhle filmu. Jako akční thriller je to hrůza. Scény s hady? Marnost. Hůř už to snad ani nešlo. Shrnul bych to jako kravinu s digitálními hady a pár dobrýma hláškama. 40% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No zas tak super béčko jak řikal Samuel L. Jacson to teda neni, takže trošku zklamání, ale některý scény maj fakt koule a jedna ze závěrečných hlášek filmu od Samzel je fakt cool, ale to je asi tak všechno jinak to je spíš nuda a je to dost zdlouhavý a myslim, že zbytečně. Příběh si na nic nehraje, nic nevysvětluje, dá jen takovej hrubej obrys události, která hlavní hrdiny přivede na letadlo a hotovo a de se na hady, sice to působí přinejmenším trošku urychleně ale aspoň se na nic nečeká a de se hned na to co dělá tenhle film. A musí se nechat, že scény s hadama nejsou vůbec špatný, vypadaj fakt realisticky, to mě hodně potěšilo a útok je pěkně natočenej, ale 105minut to fakt nezabaví. škoda ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

145 minut monstrózní nudy, v níž motherf*cker Jackson neustále běhá a mlátí hady hasícím přístrojem, nebo jakýmkoliv jiným nástrojem, mě připravilo o stejný počet mozkových buněk jako to dokáže nejnovější Seagal. A za to mám být vděčný? Tak to si ze mě děláte srandu? Hadi v letadle jsou jeden z nejhorších a nejdebilnějších filmů, které jsme měl tu čest vidět (díky bohu až na videu), kde je akorát hromada nemastných hlášek, blbých triků a otravných herců, kteří by potřebovali 10 let filmové školy natvrdo. Ellis je loser, který po dvojce Nezvratného osudu zapomněl režírovat a někde při natáčení zas*anejch hadů poztrácel i potřebnou dávku nadhledu, která letící katastrofě s jedovatými plazy chybí stejně jako posilovna Seagalovi. Hadi v letadle jsou jenom nafouknutá bublina, která mířila od začátku na video a nějakou náhodou se k ní přimotal nasr*nej cool černoch, kterej si myslel, že to bude hrozně kulervoucí. Není, Same, není. 30% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film postavenej na drsne vyhlizejicim Samuelovi, jeho jedny hlasce a letadlu plnym hadu prekvapive funguje vcelku dobre. Behem 20 minut je dana zapletka, dej se presune do letadla a zacnou lizt hadi, coz je fajn, jde o becko, tak proc to protahovat. Ale scen v letadle je zbytecne moc, takze jakmile je zaber nekam jinam, je to prijemny osvezeni, klidne by moh bejt film kratsi. Ale jinak prakticky nemam vytku. Ze zacatku jsou smrti hezky napadity a tvurci nekolikrat prekvapi, kam vsude toho hada narvaly a kam se muze zakousnout. Problem je, ze se nekonaj naky krvavy jatka, lidi jsou po kousnuti jen otekly, takze narvat sem jiny zvirata mohlo mozna film vic ozivit. Co se tyce hadu, vetsina nastesti nevypada jak gumovy hadice. Skoda ty krapet zdlouhavy prostredni casti, jakmile Samuel hodi hlasku, tak se film pekne rozjede a zacne hrat drsna hudba. Taky meli tvurci pridat vic hororovy atmosfery nebo vtipu a hlasek, ale napinavej a cool je film vcelku slusne. Takle by meli vypadat becka o vsemoznejch premnozenejch a zmutovanejch zviratech, v tomhle zanru je tenhle film fakt king, takze si 4* zaslouzi. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bouřlivá noc, neovladatelný Boeing a hromada zkurvenejch hadů. A ve výsledku ucházející akčně hororové kinobéčko - místy sice trochu ošmelené, ale se správně za vlasy přitaženým námětem, dostatkem akce, černého humoru, hezkých slečen, nehezkých mrtvol a s hodně, ale opravdu hodně hady, kteří se s chutí a vervou zakusují do všech lidských partií. Tvůrci na nás sice pravidelně pomrkávají, ale nečekejte žádnou asylumáckou řachandu evokovanou nablblým názvem. Konkrétně u scény na konci první třetiny filmu, kdy se hadi vrhnou na nic netušící pasažéry, vám do smíchu moc nebude, stejně jako z řady následujících úmrtí. Rozhodně zajímavý přírůstek do subžánru leteckých thrillerů. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (33)

  • Fanoušci k filmu dělali vlastní plakáty a upoutávky - aniž by z něj viděli jeden jediný záběr. (Siriuss)
  • Někteří z hadů byli digitálně dotvořeni, protože se nehýbali tak, jak režisér potřeboval. (imro)
  • I když natáčení skončilo už v září 2005, v březnu tohoto roku povolalo studio New Line Cinema herce na 5 dnů před kamery. Aktivita vzešla z masívního internetového ohlasu fanoušků, díky kterému se také zvýšila hranice přístupnosti na R a Samuel L. Jackson navíc dostal legendární repliku: „Enough is enough! I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!“ (imro)

Související novinky

Pomsta opeřeného hada

Pomsta opeřeného hada

09.05.2006

Věřte nebo ne, ale dějí se divné věci. Princ Charles začal nosit šaty lady Di, 90% blondýnek zmizelo nedlouho po premiéře Titanicu a v USA vznikl další fenomén. Ptáte-li se proč, řeknu netuším. Ptáte… (více)

Reklama

Reklama