Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený film řekl bych. Film má bezvadnou kameru, zajímavou atmosféru a výborný herce. To všechno je občasně doprovázený zvláštní hudbou. Před více než třiceti lety s něčím podobným přišel Peckinpah s filmem Strow Dogs, což je asi jediná rozumná volba na srovnání. Hitovka od Sama je sice dokonalá, to nic ale nemění na tom, že Bosque de sombras dosahuje stejných kvalit, ba i větších. Hrozně rád bych viděl verzi co má 153 minut. V té kradší je moc znát, že ta hodina tam zkrátka chybí (proč tu holku drželi v tý díře? ptám se! Našel bych i další otázky, který pravděpodobně souvisí s tím utnutím). Až na to je film parádní. A není to horor :) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mladý pár, který se na venkově snaží vyřešit manželskou krizi, vesničani, co si rádi zaloví nejen divokou zvěř a jedno znásilnění, které vyvrcholí krvavou odplatou. Zkrátka parádní hixploitation, z něhož Straw Dogs dýchají na každém kroku. K tomu si připočtěte výborné obsazení (Gary Oldman dominuje), krásné exteriéry nebo důmyslnou kameru. Zajímavý je také vývoj několika postav: ten se netýká pouze ústředního "hrdiny", který se ze zbabělce promění na bezcitnou mašinu, co pro jejich ochranu neváhá použít i ty nejtvrdší prostředky, ale i hlavního "padoucha". A Virginie je moje kočička... mňau mňau. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Španieli majú čím ďalej,tým viac dobrých filmov.A tiež zakončenia ich posledných filmov sú veľmi zvláštne.Tak isto aj tento film.Koniec si musí každý domyslieť sám,lebo z filmu sa to nedá.Prečo je to dievča priviazané ako zviera a správa sa tiež ako zviera,či bolo postihnuté alebo bolo v tom niečo iné.Ale keďže miestny burani sú dosť podivný,tak by sa mohlo jednať aj o incest.Nejaké minulé hriechy.Ktovie čo sa mohlo odohrávať v argentínskej verzii,ktorá mala až 152 minút.Predsa len sa tú jedná o celú hodinu.Škoda.Dej filmu sa odohráva v roku 1976 v Španielsku.Všade dookola samé krásne lesy,paráda.Niekomu môže tento film pripadať dosť ťažkopádny,alebo pomalého tempa.Ale určite je to nadpriemerný film. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, Strašáci mi naskočily na mysl hned při prvních krocích té vesnicko-bratrské bandy. Leč jedná se o skvěle zpracovaný snímek s opravdu dobrými herci, v popředí pan Oldman a šéf bandy, dva opravdu solidní protivníci. Žánr je skutečně někde mezi dobrodružným a westernovým příběhem s lehkou mystikou. Bavil jsem se dobře, vřele doporučuji k shlédnutí. :-) PS: Režisér se zde nezapře, dozvěděl jsem se, že má rád temnou atmosféru-horrory. Skutečně se mu to vyvedlo.! ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Gary s knírem a kotletama docela potěšil, ten trochu umělej, sedmdesátkovej retro look taktéž, o slabosti pro danej žánr nemluvě..., z čeho už ´sem byl potěšen daleko méně, to byla občasná rozvláčnost až nudnost některých pasáží a co mi vadilo asi nejvíc, to bylo to bleskurychlý a lehce nedořešený finále... Prostě trochu šitý horkou jehlou, ale za to zkouknutí to rozhodně stálo... Neodpustim si jeden vzkaz pro LIVINGDEADA, AppleCore apod: Co se argentinské verze týče, nevěřte úplně všemu, co se na IMDb píše, ta uvedená minutáž je samozřejmě úplně mimo veškerou filmovou mísu..., žel bohu, takovýchto a jiných podobných " ověřených faktů " je na IMDb povícero .-) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama