Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 275)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Hajpom" nepodlieham, takže tie 5-hviezdičkové hodnotenia, nasekané v stĺpci vpravo, ma pred zhliadnutím filmu nevzrušovali. Ale teraz sa k nim nadšene pridávam. Lepšie ako Tajomná rieka a keby to režíroval Clint Eastwood, minimálne nominácie na najlepší film a najlepšiu réžiu by film určite neobišli. Klobúk dolu, Ben (minimálne za scénu prepadnutia domu s úchylákmi a za to, že si Ameriku ukázal v celej jej špinavosti, sfetovanosti, tuposti a prežranosti, pritom si však dokázal netlačil na pílu). Najviac ma potešilo, že to, čo som asi po tretine filmu hádal ako záverečný twist, bola v skutočnosti len predohra k skutočnému rozuzleniu a nastoleniu silnej dilemy, ktorá vo mne dlho doznievala. Výhradou môže byť, že na to, o čom ten film naozaj je, má možno príliš prekombinovanú kriminálnu zápletku, ale to nám pôžitok zo skvelo vyrozprávaného príbehu predsa nemôže pokaziť, nie? ----- 9/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

Když pominu fakt, že absolutně nevím co si myslet o Casey Affleckovi, tak mě GONE BABY GONE dostal ke kýženému morálnímu zamyšlení s verdiktem, že Patrick Kenzie je pyčus. // Beztak je to ale kus dobré filmařiny, zdá se že Dennise Lehane je dobrý materiál pro film (viz. Mystic River, Shutter Island). ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Affleck za celá ta léta u filmu místo pilování svých rolí pravděpodobně jenom slídil kolem režisérské stoličky a vyptával se, jak natočit fakt dobrej film. Jinak si nedovedu vysvětlit, kde se to v něm vzalo. Perfektní koláže, skvělá práce s postavami a citlivě použitá hudba vám nejednou zrychlí tep, ale na to abych šel s hodnocením výš, mi závěrečná půlhodinka přišla trošku slabší. Ano, scénář je velice chytrý a má silné zakončení, ale přesto jsem se nedokázal vžít do hlavní postavy a sdílet její dilema. Gone, Baby, Gone tak sázím do škatulky silně nadprůměrného řemesla, které mi bohužel nenabídlo stejně silný prožitek. 8/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zneklidňující inteligentní thriller s provokativním námětem a ještě provokativnějším vyústěním, který staví proti sobě právo a spravedlnost, resp. trestní zákoník a morálku. Dokonce zkoumá hranice etického chování, když relativizuje pojmy dobra a zla. Jeho hrdinové nejsou černobílí a jsou navíc vystavení mezním situacím, které vyžadují opravdu zásadní a těžká rozhodnutí. Chytrý scénář přináší několik podstatných zvratů v pohledu na postavy a jejich počínání a dá se to film se dá sledovat nejen jako brilantní detektivka, ale i jako výborné psychologické drama. Navíc je film skvěle obsazený a profesionálně zrežírovaný i zahraný. S pěti hvězdičkami v tomhle případě nemám nejmenší problém. Celkový dojem: 95 %. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Film, ktory mi utkvel najviac v pamäti vdaka zaveru, pri ktorom sa kazdy z nas zamysli, co je spravne a aj tak mozeme mat rozdielne nazory, ale nechcem nic spoilerovat. Ben Affleck ma ako reziser prekvapil, ale mozno mal stastie i vdaka kvalitnemu scenaru ako aj kvalitnym hercom, akymi su nepochybne Morgan Freeman alebo Ed Harris, preto som zvedavy na jeho novy film THE TOWN, ktory by mal mat premieru niekedy v roku 2010 a pritom si tam sam zahra hlavnu ulohu s Chrisom Cooperom. Amy Ryan, ktora si v Gone, Baby, Gone zahrala Helene McCready bola nominovana na Oscara za najlepsiu vedlajsiu ulohu, avsak Oscara jej vyfukla Tilda Swinton za dramu MICHAEL CLAYTON (2007)... 27.12.2009 ______ Casey Affleck - (Patrick Kenzie) +++ Michelle Monaghan - (Angie Gennaro) +++ Morgan Freeman - (Jack Doyle) +++ Ed Harris - (Remy Bressant) +++ John Ashton - (Nick Poole) +++ Amy Ryan - (Helene McCready) +++ Amy Madigan - (Bea McCready) +++ Titus Welliver - (Lionel McCready) +++ Hudba: Harry Gregson-Williams +++ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Film sa mal začať premietať vo Veľkej Británii 28.12.2007, ale premietanie bolo odložené na neurčito kvôli podobnosti filmu a zmiznutia 4-ročnej Madeleine McCann, ktorá zmizla z prázdninového apartmánu počas dovolenky v Portugalsku 3.5.2007 zo skutočného života. (ladko)
  • Dennis Lehane, autor knihy podle níž byl stejnojmenný film Gone, Baby, Gone natočen, vycházel z vlastních zkušeností, kdy několik let jako terapeut pracoval se zneužívanými dětmi. Ostatně tyto zážitky se promítly i v jeho románu Tajemná řeka. (Rodriguez)
  • Ben Affleck si měl původně střihnout hlavní roli Patricka Kenzieho sám, ale měl pocit, že už toho i s režií má moc, a tak oslovil svého bratra. Casey Affleck s radostí roli přijal. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama