Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 275)

H34D 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl zlý, napsal bych, že Gone Baby Gone je chytrý film pro průměrného diváka, ale průměrný film pro chytrého diváka, protože mezi "ty lepší" nepřináší nic moc nového. Ben Affleck používá celkem ohraných postupů citového vydírání, kdy k hlavnímu hrdinovi přílepí hned od začátku milou přítelkyni, která ho doprovází doslova všude, jen proto, aby ho závěrečné dilema bolelo co možná nejvíc + unešená holčička je přesně ten typ s dlouhými blonďatými vlásky a medvídkem v ruce, který si o únos vyloženě "říká"... Ale proč to filmu vlastně vyčítat? Není to zápor, jen fakt. Film sice používá ohraných, ale za to dobře fungujicích prostředků. Kvalitní dialogy diváka spolehlivě zabaví i donutí k zamyšlení a také se mi líbila klidná kamera (zejména záběry během západu slunce a ten úplně poslední záběr), která ruku v ruce ladila s poklidným vystupováním Caseyho Afflecka. 8/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ono je mať dobré nejaké vnútorné morálne štandardy. No keď ich je príliš, prichádzajú rozpory. A tento film je ich plný. Príklad: na jednej strane oddanosť právu a oficiálnej, zákonmi písanej spravodlivosti - oproti tomu na strane druhej spravodlivosť vykonaná osobne formou popravy zmrda, či využívanie kamošov z drogovej scény na prehliadku domu úchylákov. Trvanie na spolupatričnosti biologickej rodiny versus zjavná neochota a drogou narušená neschopnosť ľahtikárskej matky postarať sa o potomka je druhou konfrontáciou zvláštne nastavených pravidiel. Nekompromisné trvanie na spravodlivosti, ktoré je silnejšie ako fungujúci vzťah je treťou rozpornou vecou v rámci jedného filmu. Je ich ešte viac a vlastne takto vo filme vďaka za ne. Pretože dokážu po pozretí podnietiť diskusiu. A to je len dobre. A ako kriminálna dráma tiež uspokojivé. Takže za štyri hviezdičky. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Mladý soukromý vyšetřovatel s partnerkou hledá ve spolupráci s policií unesenou 4-letou Amandu, dceru narkomanky z rizikové bostonské čtvrti. Film končí zhruba načtyřikrát a pokaždé se znovu rozjede s novým rozuzlením, což poněkud snižuje napětí. Netradiční kriminálka sice vyřeší případ, ale nechává úmyslně otevřených spoustu morálních otázek k dalšímu zamyšlení. Především scény bostonského podsvětí a návštěva u pedofilů jsou vykresleny velmi solidně a naturalisticky - tam jsou si debutující režisér Ben Affleck i jeho bratr Casey v hlavní roli velmi jistí :) Trailery: http://www.csfd.cz/film/226199-gone-baby-gone-gone-baby-gone/videa/ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář s přesahem jako kráva v kombinaci se slušnou (vážně bych to zase tolik nehrotil) Affleckovou režií? Ano, Gone, Baby, Gone je chytrá detektivka se zápletkou, která vás prostě zaujme ať chcete nebo nechcete, ale dojem mi poměrně dost kazily dvě věci - 1) značně pomalé tempo v první hodině, 2) stereotyp při řešení ústředního případu. Neříkám, že bych nutně potřeboval osvěžující akční smršť, ale mezi tou salvou dialogů z hospodských výslechů a vysvětlováním z úst "záporáků" by se určitě jedna dvě akčnější scénky neztratily. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlas s Lulu13. Pravděpodobně jsem udělala chybu, když jsem si "Gone, Baby, Gone" pustila den po Prisoners, jelikož jsem doufala v podobnou kvalitu. Ale zatímco Zmizení je autentické, z Gone baby gone cítíte Hollywood již z prvního slova a prvního záběru. Scénář bolavě šustí papírem, aneb hlavně abychom do každé věty nacpali motherfucker , fuck a hromadu klišé. Samotný vývoj příběhu sice není předvídatelný, ale postavy a jejich dialogy ano a u všech máte pocit, že už jste to někde viděli. Mimo to Ben Affleck je prkenný jak před kamerou, tak za ní - a se svým bratrem si můžou podat ruce, ten jeho předčítací přednes, hrozný hlas a intonace mi vyloženě znechutily celý film. Michelle Monaghan zase ve většině scén stála v pozadí a koukala jak vyplašená srnka. Opravdu nechápu, co to mělo být a kde se vzala ta procenta, protože tady úplně scházely emoce, nějaká struktura příběhu a dobré herecké výkony. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Dennis Lehane, autor knihy podle níž byl stejnojmenný film Gone, Baby, Gone natočen, vycházel z vlastních zkušeností, kdy několik let jako terapeut pracoval se zneužívanými dětmi. Ostatně tyto zážitky se promítly i v jeho románu Tajemná řeka. (Rodriguez)
  • Broadwayská herečka Amy Ryan (Helene McCready) vypadala a zněla tak přesvědčivě jako Dorchesterská matka z nižší třídy, že ochranka si ji spletla první den natáčení s fanynkou a nechtěla ji pustit na scénu. Jeden z producentů si jí nakonec všiml na druhé straně zátarasu a řekl, že ji mají pustit. Incident způsobil, že se Ryanová zpozdila o dvacet minut, ale přesvědčila se, že bostonský přízvuk, který si nacvičila, je věrohodný. Herecký výkon herečky je ve filmu tak přesvědčivý, že jí vynesl nominaci na Oscara za nejlepší herečku ve vedlejší roli v krimi dramatu Gone Baby Gone. (Bart)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno