Reklama

Reklama

Saturn 3

  • Velká Británie Saturn 3
Trailer

Osamělý měsíc planety Saturn, osamělá laboratoř a dvojice vědců, kteří si tu bezstarostně výzkumnicky žijí. Když se k nim ale nečekaně přidá cizinec se svým robotem, jsou oba nuceni bojovat o holý život. Robot se totiž vymkne kontrole, začne vraždit - a výběr není velký. Britský science fiction horor natočil v roce 1980 režisér Stanley Donen, který se proslavil žánrově zásadně odlišnými filmy jako muzikál Zpívání v dešti nebo hitchcockovský thriller Šaráda. Saturn 3 se nechal inspirovat extrémně úspěšným Vetřelcem, který měl premiéru jen o rok dříve... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £10miliónovTržby USA $9,000,000Tržby Celosvetovo $9,420,000║ Tento film si pamätám len útržkovo, dlhú dobu som nevedel aký mal názov ale konečne som naň narazil a opäť si spomenul na toho drastického robota, neviem ako by som na film reagoval teraz(2010) ale vtedy to bol dosť strašidelný zážitok, zlaté časy Nemeckých satelitných programov, videné tuším na SAT1. /80%/ __Znovu-videl 2010: videl nakoniec znovu v roku 2010, v podstate po 30rokoch od vzniku a môžem povedať, že aj teraz to má niečo do seba, má to atmosféru, drastickosť, správnu béčkovitosť, otrasného Kirka Douglasa a výborného Harveya Keitela a elektrizujúcu Farrah Fawcett, niektoré ručne robené triky otras a zas niektoré fajn, robot výborný, kulisy tiež veľmi dobre spracované, poctivý film 80.rokov. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden velkej omyl. Čekal jsem scifi béčko na aspoň trochu zábavné úrovni v prostředí u saturnu, který miluju, ale všechno prostě špatně. Efekty a vizual jak z šedesatek (outland co vyšel chvíli po tomhle skvostu vypadá mnohem líp) tohle působí strašně levně..hlavně, že tam je Kirk, kterej mě akorát nudil, Keitel byl divnej chtěl furt šukat a celý to bylo takový divný drama na (nechutně udělaný) kosmický stanici. Řeší se tam nejakej robot a je to prostě ztráta času. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koľko precent že sa to dáva quilty pleasure? 0 či 100%? Zpriemerujem to a zaokrúhlim objektívnym úsudkom smerom dole. Toto je neskutočný wtf film, ktorý je v porovnaní s klasikami žánru neuveriteľne smiešny, zato odzbrojujúco neodolateľný. Na tomto fakte sa podpisujú predovšetkým herci, pretože až ich účasť robí tento kinematografický fail pikantným. Zrejme si mysleli, že točia filozofické sci-fi. Teraz si to už rozhodne nemyslia. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Dokud se robot nenasere, je film poměrně zoufalá nuda, ve které se příliš nedaří budovat atmosféru a která zklame i největší devizou, jindy kvalitními herci. V druhé polovině se to trochu zlepší, ale vzhledem k počtu potenciálních obětí (max. 3) je bodyvount velmi nízký a napětí upadá až na dno. Přesto jsem film dokoukal bez ublinkávání a fandy klasické scifi by mohl možná pobavit. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No trošku zklamání ale dostal jsem prakticky co jsem čekal, jen s trochu více nudy. Robot se mohl nasrat rychleji a ne až po polovině filmu, nicméně herci byly sympatičtí Douglas, Fawcett a mladý Keitel. Na ně si stěžovat nemůžu, ale na co si chci stěžovat je robot samotný, ty jeho pohyby byly strašný, a přišel mi takový moc "uměly", vždyt by mu dal Douglas pěstí a ten robot by se rozpadl. Ale jako scifi na jedno zkouknutí to ujde. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • Film zpočátku režíroval John Barry, byl ale propuštěn a nahrazen Stanley Donenem. (Caszidy)
  • Film obdržel 3 nominace v historicky prvním ročníku (1980) Razzie Awards (Zlaté maliny), udělované nejhorším filmům. (Caszidy)

Reklama

Reklama