Reklama

Reklama

Dvanásti starostlivo vybraní a vycvičení astronauti sa vydajú na desaťročnú cestu vesmírom ku vzdialenému planetárnemu systému Epsilon Eridani. Ich úlohou je objaviť a preskúmať ďalšiu obývateľnú slnečnú sústavu. Aby posádka, vyčerpaná izoláciou v hlbinách vesmíru a pomaly plynúcim časom, ľahšie znášala dlhú misiu, vesmírná loď Phaeton je vybavená systémom virtuálnej reality. Vďaka nemu si dvanásti astronauti môžu vytvárať svoje vlastné súkromné svety, stýkať sa s rôznymi virtuálnymi osobami a prežívať s nimi zaujímavé dobrodružstvá. Lenže jedného dňa začne prístroj zlyhávať a posádka lode Phaeton, tak ako aj osud ich cieľovej planéty, sa ocitnú v ohrození. Zistia, že niekto nahral do počítača vírus, ktorý napadol aj ich vlastné myslenie a ohrozuje bezpečnosť lode. A jeden z nich je pravdepodobne zradca, sabotér a vrah, ktorý chce zničiť celú misiu. Navyše, všetci špeciálne vybraní vedci majú veľmi komplikované a výbušné povahy, takže situácia na palube sa už onedlho stane kritickou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Matrinx 

všechny recenze uživatele

Virtuality má takový "nádech béčkovosti" takových filmů jako je například Mise na Mars. Dlouhá neakční cesta vesmírem, která má spasit lidstvo. Ale narozdíl od nich má velkého Ronalda D.Moorea, který má na svědomí jeden z nejlepších sci-fi seriálů vůbec - Battlestar Galacticy. Také má na svědomí její pilot, který se zdál některým z nás nudný(mě ne. Já se u BSG nikdy nenudil). Setkal jsem se s názorem, že tohle je nejnudnější sci-fi posledních let(no mohlo by být trochu živější). Moore to snad má v povaze. Vidím ve Virtuality pěkný potenciál, a věřím, že když Moore dostane šanci, tak to opět bude stát za to. Moore mě ještě nikdy nezklamal :) Čtyři hvězdy. Tohle prostě musí pokračovat :) Nemůžu se dočkat, až zjistím, kdo je ten padouch :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Peter Berg jako režisér pilotního dílu k seriálu? Zvláštní spojení a ještě podivnější výsledek. Virtuality se totiž dají lehce definovat jako spojení Sunshine s 2001: vesmírnou odyseou (Hal zdraví lidstvo), hologramu ze Star treku a reality show jako je Big Brother. Zvláštní, že? Několika členná posádka je vyslána za nalezením nové planety pro destruktivně žijící lidstvo a na palubě se začnou dít zvláštní věci... a vše je předáváno ve formě reality show na planetu Zemi. Celý koncept má potenciál, ale na více jak sezonu bych udržení vysoké laťky určitě neviděl. Už pilot má slabé okamžiky a sledovat v této formě celý seriál by nemuselo divákovi dneška vůbec stačit. Osobně to na déle jak jednu sezonu opravdu nevidím a raději bych Virtuality viděl v podobě 4 dílného miniseriálu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Reality show je pro mě v současnosti pojem, po kterém mám husinu, kdykoliv ho někde vidím. Nejenom, že jsem tím vším přežranej, ale prostě už toho mám neuvěřitelně plné zuby. A co si pak mám myslet o tom, když něco takového zkouší tvůrci zkombinovat se sci-fi právě ve Virtuality. Tenhle film jsem dal vlastně jenom kvůli tomu, že je to Sci-Fi. Dlouho jsem se na žádné z vesmíru nepodíval. A musím říct, že mě nasralo už jenom to, jak je to natočené. No, tak, co jsem taky měl čekat jinýho. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Reality-show z vesmíru a keby to malo trvať sľúbených 10 rokov, asi by som to nevydržal. Jeden diel sa vydržať dal, ale bez výraznejšieho zážitku, možno okrem záverečnej akčnej časti. Inak sa celý čas iba riešia vzťahy a často sa zablúdi do virtuálnej reality, ktorá má astronautom spestrovať život výletmi mimo oceľovej klietky vesmírnej lode. Každý si vyberie podľa svojho gusta, krajiny, more, sexuálne dobrodružstvá a softvér dokonca umožňuje vytvárať aj osoby s charaktermi podľa želania a to je asi druhý zaujímavý moment filmu, keď som spozornel. Záver je otvorený s očakávaním seriálu, ktorý nevznikol a možno by tu nejaký potenciál bol. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle pilotni dil rozhodne nadchl, osobně tedy velice doufám, že se bude točit seriál. Je to podstavené na podobném principu jako Defying Gravity, po všech stránkách Virtuality trochu klopýtá, ale mystery stránku má promyšlenou o trochu lépe. Mno jsem zvědav, zajiímavých sci fi seriálů je jako šafránu a tohle se jeví jako dobré osvěžení. Kromě efektů které mi nepříjdou nijak extra, mě tohle dílo ale docela zaujalo. Mám ovšem pocit, že vše zkončí velkým zjištěním kdy posádka zjistí, že vlastně vše je jenom virtuální realita a oni sami si hoví pěkně v teplíčku doma. Můžu se mýlit ale tohle nutkání to trošku sráží, takže dám nakonec hodně silné tři hvězdy. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama