Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Cival 

všechny recenze uživatele

Parádně zrežírované! Až Affleck dostane do ruky opravdu vypulírovanou látku, prostou kompromisů a příliš uhlazených emocí, bude to mistrovské dílo. I když je tahle story příliš jemná, tak jako její zidealizovaný hrdina, díky řemeslné jistotě, zarputilým hercům, skvostné akci a přesně zachycené atmosféře bostonských ulic se počítá mezi žánrovou špičku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Druhý zářez na režisérovu pažbu Boston Tales, co znovu s přehledem uspokojí fanouška žánru. Krimi s dobře vystavěnými charaktery, solidně natočenou akcí, hezkými jeptiškami a neodbytným pocitem, že ještě spousta "příběhotvorného" zůstalo zbytečně ztraceno ve střižně, čímž třeba závěrečné dění kolem odkazu floridské "tangerinky" v tašce s hotovostí načichne pro někoho možná až nepříjemnou pachutí klišé. A když jsme u toho srovnávání s Heat, vyřešit případ kvarteta lupičů z Charlestownu by Pacinův Vincent Hanna zvládl doma z ložnice.. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách poctivé kriminální drama ve stylu klasik jako Nelítostný souboj, které tady chybělo hodně dlouho. Při scénách přepadení to připomíná Heat nejvíce a bravurním natočením akčních scén se to s ním může směle rovnat. Dále už se ovšem některé chybky najdou. Příběh není moc originální a tak nějak tušíte, co se stane za 10 minut. Po emotivní stránce měly nějaké scény také rezervy a konec rozhodně nemá takový dopad jako Affleckovo předchozí Gone, Baby, Gone. I tak se Affleck nemá za co stydět, protože odvedl poctivý kus režisérské práce. Dal tomu tu správnou atmosféru, dialogy příjemně odsýpaj, postavy jsou výborně napsané a herce umí také vést skvěle. Rebecca Hall je výborně křehká, Jon Hamm neselhávající, Pete Postlethawaite vzbuzuje pořád respekt a nejlepší ze všech byl asi Jeremy Renner. Paradoxně herecky trochu pokulhává právě Affleck, kterýmu jsem to v některých scénách moc nežral. I tak ale předvedl jeden ze svých lepších výkonů, ale hlavně natočil další výborný film a potvrdil, že na jeho flmy se budu vždycky těšit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nečekaně akční. Dost často se tam kropěj samopalama a to je fajn. Zápletka není úplně špatná a irský mafiáni nejsou od těch italských zatím tak provařený, takže jsem byl spokojenej. Ale od Afflecka se mi stejně víc líbilo Gone baby Gone, tam byla víc vystihnutá ta hnusota ameriky (všude ty hnusný bachyně atd.) zde se o ní jen mluví. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po přečtení některých komentářů vidím, že spousta lidí film přirovnává k Heatu a další spousta tvrdí, že je tento film emocionálně chudčí, než Affleckův předešlý počin - ani s jedním názorem se nedokážu úplně stotožnit (nechci spoilerovat, takže to nebudu nějak extra rozebírat, ALE)... Jsou tu chvíle, které Nelítostný souboj připomínají (ano, mluvím hlavně o geniálním pojetí honiček v přeplněných ulicích), ale neberu to jako kopírování, nýbrž takovou poctu zmiňovanému klenotu žánru. V žádném případě oba filmy neporovnávám, protože bych v tomto případě musel s hvězdou dolů, ale troufám si říct, že jestli bude Affleck dál tvořit filmy s takovou vervou, čekají nás velké zážitky a jeho obrovské úspěchy na režisérském poli - 90%. Závěrem bych rád pochválil hudební doprovod, o který se postarala dvojice David Buckley & Harry Gregson -Williams. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 155krát což je 1,26krát za minutu. (Dixxx)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama