Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ta dějová podoba s Heatem mi dost vadí. Jinak je ale Town film, který musí trochu uzrát. Podobně jako slavnější předchůdci. Heist kriminálka je holt žánr, který nelze slupnout jako malinu a pouštět si jej během prvního roku každou sobotu. Vše je potřeba jaksi "procítit". A namodralé kamerové filtry, chování hlavních hrdinů a smysl jejich jednání, stejně tak jako zbraně, "mafia sektor" a další věci kolem - to je přímo navázané na danou dobu ve které se snímek natáčí a terpve s odstupem času a s přidáním trocha sentimentu/nadhledu si člověk může takovéto snímky doopravdy užít. Teď je totiž Town podobně jako třeba nová vína, jaksi nezralé. Je to klasická story, ovšem Affleck je srdcař a je to vidět v každém druhém záběru. Jako snímek je The Town promakaný, akce je dehberoucí, katarze rovněž nechybí. A že člověk ví, nebo předvída, jak to celé dopadne ? Copak ono lze mít v takto položeném filmu variaci, kterou bychom už někde neviděli ? V této době si myslím, že jsme už vyčerpali téměř všechno. Nehledal bych něco originálního. Je možná lepší se v daném žánru soustřeďovat na další kvality a ty tento film nepochybně má. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už je to tak - keď si Ben chce zahrať v dobrom filme, musí si ho napísať aj zrežírovať. Objektívne nemôžem dať vyššie hodnotenie, pretože to proste nie je "oscarový materiál", ale ako ideálny divácky film pre ľudí, čo sa chcú v kine dobre inteligentne pobaviť a tie digitálne obludnosti ich už nebavia, je to vlastne dokonalé a u mňa zápis do tohtoročnej TOP 5. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jsem sice zločinec, ale mám zlaté srdce. Hledám přítelkyni se spoustou pochopení. Něco takovýho by si mohl dát MacRay do inzerátu. Film zas může mít na přebalu napsáno "Chci strašně moc vypadat jako Nelítostný souboj" (dokonce se na něj hrdina dívá v televizi). Jenže šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané, ale princezna to není jasný pane. Affleck není Mann. Jde o dost idealizovaný pohled na svět gangsterů, kteří tu vypadají jako kluci od vedle a co mají jen adrenalinového koníčka (zatímco FBI tu pomalu vypadá jak Gestapo). Byl to nadějný Affleckův pokus, ale zpětně a s odstupem pár let dodávám, že mimo scénu s nejchytřejším policajtem na světě tam vlastrně není nic moc zajímavého (snad až na Rebeccu Hall). ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po přečtení některých komentářů vidím, že spousta lidí film přirovnává k Heatu a další spousta tvrdí, že je tento film emocionálně chudčí, než Affleckův předešlý počin - ani s jedním názorem se nedokážu úplně stotožnit (nechci spoilerovat, takže to nebudu nějak extra rozebírat, ALE)... Jsou tu chvíle, které Nelítostný souboj připomínají (ano, mluvím hlavně o geniálním pojetí honiček v přeplněných ulicích), ale neberu to jako kopírování, nýbrž takovou poctu zmiňovanému klenotu žánru. V žádném případě oba filmy neporovnávám, protože bych v tomto případě musel s hvězdou dolů, ale troufám si říct, že jestli bude Affleck dál tvořit filmy s takovou vervou, čekají nás velké zážitky a jeho obrovské úspěchy na režisérském poli - 90%. Závěrem bych rád pochválil hudební doprovod, o který se postarala dvojice David Buckley & Harry Gregson -Williams. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Familiární příběh o gangsterovi s lidskou tváří, resp. o lidské tváři, z níž ulice udělala gangstera. Inspirace Mannem je zde citelná, nejen, co do konfrontace profesionálního zločince se špičkovým policistou, ale i co se práce se vztahy týče. Postava Claire je zde esenciální, neboť představuje cestu za nápravou a vykoupením pro hlavní postavu - "dělá ho lepším člověkem". Oproti tomu bratr, ztvárněný excelujícím Rennerem, táhne Douga ke kořenům. Je to životní dilema, které však může skončit jen jedniným způsobem - je škoda, že Affleckovi se těmto klišé nedaří vyhnout. Ovšem jakkoliv tento příběh zní ohraně, přístup k látce je překvapivě osobitý. The Town tedy nakonec není jen o systému Bostonských ulic, ale kombinuje atraktivní thriller s procítěnou studií charakterů... Z režisérského hlediska kvalitně natočeno, avšak Mann s Greengrassem (akce) mají stále znatelně navrch. 8/10 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Jeremy Renner (James Coughlin) sa rozhodol obklopiť skutočnými odsúdenými bankovými lupičmi v meste Charlestown pre svoj výskum a pochytenie správneho prízvuku. (yatan)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama