Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Ben Affleck, Peter Craig, Aaron Stockard / Prince of Thieves by Chuck Hogan | Hudba: Harry Gregson-Williams, David Buckley | Produkcia: Graham King, Basil Iwanyk | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Legendary Pictures, GK Films, Thunder Road Film | Rozpočet: 37 miliónov $ | Tržby: 156,786,262 $ | Niekoľko výborných hereckých výkonov na jednom place - celkom nepravdepodobný úkaz v dnešnej produkcií. Práve to robí z The Town niečo viac, než len stokrát omletý krimi šablón. Postavy majú charakter, osobnosť. Dej má svoje chybyčky, ale nijak obzvlášť nenaštve. Nato, že je to Afflecková poriadna druhotina, je to viac, než chválihodné... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck u mě opět zabodoval, tentokrát dvojnásobně. Dokonce se nemohu rozhodnout, jestli byl lepší v roli herce nebo režiséra. Scénář je sice několikrát ohraný a neoplývá originalitou, i tak mě ale bavil. Od začátku do konce jsem film hltala. Akce byla rozložena rovnoměrně a díky tomu nebyl čas na nudu. Dramatické scény nebyly zbytečně hroceny a dialogy byly dostatečně uvěřitelné. Navíc mě potěšila menší role Blake Lively a působivá hudba po celou dobu. Hodně silné 4*. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Benovo MĚSTO je stejně precizní práce jako loupeže, které se v něm dějí. Ne že by šlo dějově o nějak závratný klenot, všechno prostě zapadá na místo a moc pěkně to odsýpá. Akce je prvotřídní, Ben nakoukával Mannovky a Greengrasovky a nutno říct, že mu to jde zatraceně od ruky. Měl by se teď věnovat akčnímu žánru. Obsazení se povedo. Jsem fanda Jona Hamma a je paráda, že dostal konečně trochu postoru a ještě k tomu zaválel, navíc mu parťáka dělá muž v černém z LOSTu, což potěší. Jerry Renner se pomalu, ale jistě propracovává na špici (nová M:I ho tam dostane natuty) no a Ben... Ben umí hrát, ale potřebuje mít pevnou režisérskou ruku a tu on očividně má. Jen tak dál. Možná by mohli zase ukuchtit něco s Mattem Damonem. Možná něco akčního. Možná něco jako Bourna. :) Nějaké dotazy? Ne? Výborně. Tak jděte na to. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $37miliónovTržby USA $92,186,262Tržby Celosvetovo $156,786,262Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,134,199 //počet predaných kusov 1,056,083Tržby za predaj DVD v USA $30,789,221 //počet predaných kusov 2,120,865║ Ben Affleck vypadá byť veľký fanúšik filmu Nelútostný súboj a tento jeho počin je veľmi zdarilý aj keď nie úplne konkurencii schopný spomínanému filmu, určite by sa tam dalo čo to lepšie dotiahnuť, niektoré zábery boli vizuálne fakt dobré, obsadenie fajn, akcia slušná, dejovo to zaujme po celý čas. /80%/ ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po přečtení některých komentářů vidím, že spousta lidí film přirovnává k Heatu a další spousta tvrdí, že je tento film emocionálně chudčí, než Affleckův předešlý počin - ani s jedním názorem se nedokážu úplně stotožnit (nechci spoilerovat, takže to nebudu nějak extra rozebírat, ALE)... Jsou tu chvíle, které Nelítostný souboj připomínají (ano, mluvím hlavně o geniálním pojetí honiček v přeplněných ulicích), ale neberu to jako kopírování, nýbrž takovou poctu zmiňovanému klenotu žánru. V žádném případě oba filmy neporovnávám, protože bych v tomto případě musel s hvězdou dolů, ale troufám si říct, že jestli bude Affleck dál tvořit filmy s takovou vervou, čekají nás velké zážitky a jeho obrovské úspěchy na režisérském poli - 90%. Závěrem bych rád pochválil hudební doprovod, o který se postarala dvojice David Buckley & Harry Gregson -Williams. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, kde policista odvrátí zrak od bankovních lupičů, byla do scénáře dopsána dodatečně poté, co režisér Ben Affleck (Doug MacRay) mluvil ve vězení s jedním skutečným bankovním lupičem, který mu tuto situaci popsal. (Othello)
  • Do kin byl film rozvážen pod názvem "Criminal Intent". (HellFire)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama