Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „[REC] 4: Apocalipsis“ by se spíše hodil do ranku akčního sci-fi než do ranku hororového, protože k akčnímu sci-fi má přece jenom blíže. „[REC] 4: Apocalipsis“ je profesionální film, který ale dějově vychází na prázdno a je spíše úlitbou fanouškům ve smyslu návratu hlavní postavy než hororem, který je určený pro všechny. V tom směru vyznívá jen jako trochu dražší béčko, které si hraje na něco víc. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po zásadně jiné trojce,která mi v rámci série přinesla zklamání (sama o sobě by přitom obstála),jsem se opravdu těšil na Balaguerův návrat.Bohužel těsně po shlédnutí musím uznat,že kouzlo prvních dvou filmů je definitivně pryč.Angela je sice zpátky,ale to je tak jediný klad,který Apocalipsis přináší.Jinak jde o žánrovou tuctovku bez výraznějšího nápadu a hlavně bez atmosféry.Stísněné prostory jsou sice zpět,ale za celý film se neobjevila jediná podařená lekačka,nebo cokoliv,co by oživilo uniformní hororovou nudu.Zklamání a po zásluze nejslabší díl série...40% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal klasický REC, bude asi hoooodně zklamaný. Balaguero nám totiž trošku zameričtěl a tak nám připravil něco, po čem máte pocit, jako by jste viděli další díl Úsvitu mrtvých. Atmosféra je pryč, lokalita je tak nějak nevyužita a celkově mám po filmu divnou pachuť. Je tu však jedno velké ALE. Stále mě to v rámci žánru bavilo a to dost. Už jsem nebral v potaz REC, ale jen zombie béčko a v tomhle směru jako jo, dobrý. Masky super, zvuky zombie taky cool a Anchela je kost, kterou bych hlodal od pondělí do pondělí. Takže Jakoby zklamání, ale v rámci možností fajn podívaná. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s pôvodnou španielskou hororovou lahôdkou nemá vôbec zmysel. REC 4 sa pretransformoval na Resident Evil. A ako premena dopadla? No v porovnaní s jednotkou série RE dostáva na frak, ale ak by sa brali do úvahy len jej pokračovania, tak španielsky kečup nijako moc nezaostáva. Takže ak ste fandom nie REC, ale RES... série, tak tu máte k dispozícii európske placebo, ktoré vôbec nenudí a dobre vyzerá. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejslabší celovečerní Balagueró a současně nejslabší film ze série REC. A přestože s tím skoro nikdo nebude souhlasit, tak pro mě vlastně první slabý REC, protože trojku, která se hejtuje o sto šest, považuju za solidní film - hlavně z toho důvodu, že se nebála být jiná. Apocalipsis plus mínus navrací vážný tón, stísněné prostory, Angelu a krvavou akci, ale kouzlo prvních dvou dílů je pryč. Je to pro mě docela šokantní, protože Balaguera jsem téměř s jistotou považoval za motor režijního dua, ale teď se zdá, že to mohla být právě spolupráce dvou kreativců, kteří se předháněli v tom, kdo vymyslí lepší nápad, jež udělala z prvních dvou filmů to, čím jsou. Protože právě zajímavé nápady jsou to, co Apocalipsis strašně chybí. Působí to tuctově, genericky a líně. Zklamání, zbytečnost, byť hezky natočená. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)
  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno