Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 1

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (356)

lillien 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka ve velkopanském sídle, kde v podstatě všem těm nesympatickým snobům přejete, ať pochcípají a jen potěšeně sledujete, jak přesně k tomu dojde. Docela nápaditě krvavé pičičovinky a naprosto ujetý song, který jsem si musela vyšťourat. Výborně tam pasoval: Dwight Twilley -Looking for the Magic ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Jeden z mála filmů, na který jsem šel s tím, že jsem o něm absolutně nic nevěděl. Neviděl jsem trailer, nevěděl jsem, kdo tam hraje, jenom jsem věděl, že to má být horor. Řekl jsem si fajn, nějaký pořádný krvák jsem dlouho neviděl. A po skončení filmu jsem si bohužel tuto větu zopakoval, když jsem odcházel naštvaně z kina. You're Next je opravdu podprůměrný film, který žalostně postrádá nějakého lepšího herce a především scénář. A když jsme u toho, režisér, který by z určitých scén dokázal vytěžit pořádnou hororovou atmosféru, by se taky hodil… Budu upřímný, první zvrat jsem nečekal, ale vše potom, co se stalo, bylo nad mé chápání, postavy se chovaly jako… bohužel stejně jako v každém druhém hororu retardovaně a já se nudil a dokonce jsem se zkoušel i modlit, aby to už skončilo. Naštěstí je ve filmu pár slušných scén (mixér vede) ale jak už jsem psal, kino jsem opouštěl naštvaný až zklamaný. Bylo mi smutno, že dnešní generace pořád hledá někoho, jako byl např. Carpenter, který nepotřeboval ani moc krve, aby vytvořil atmosféru. Zkrátka, zklamání. 40 %. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mě jedno z těch největších očekávání z roku 2013. Začátek velice slibnej, ale pak to začalo jít tak nějak do kopru. Hlavně kvůli demenci postav -  maminka jde odpočívat ? WTF ? .. foťák. Nenáročný divák přidá nějakou tu hvězdu navíc, ostatní pošlou tenhle film do hajzlu a výjimečně je chápu. Hvězda navíc, díky Sharni Vinson, maskám a hudbě. Co se týká Gore, tak v celku dobré, ale scéna s mixérem byla trapná. Čekal jsem 5* nášup, takže pro mě maličko zklamání. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Slasher podle mého gusta. Začátek je sice malinko pomalejší, většina postav strašně nevýrazná a ani příběh není dvakrát originální a nedokáže některé své složky náležitě využít (masky zvířat). Po režijní stránce je to ale opravdu výtečná práce a další pěkné hraní se žánrem, které šlape jako hodinky. Obzvláště v poslední půl hodince, kdy se hlavní hrdinka (mimochodem strašně boží) rozhodne skoncovat s těmi parchanty tím nejbrutálnějším způsobem, jsem doslova chrochtal blahem. Tam se tvůrci opravdu vyřádili a nechybí ani celkem sympatický černý humor. Jedna z nejlepších vyvražďovaček posledních let. 70% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Když jsem psal komentář k Haute Tension, a chválil hlavně ono v žánru dlouho nevyužívané "zlo ve vašem vlastním domě", netušil jsem, jak se v budoucnosti s filmy na téma "home invasion" roztrhne pytel. Tyto snímky obvykle nestojí za mnoho (nudní The Strangers, kteří krom tématu na němž staví, nenabídnou už nic jiného, nebo třeba Mother's Day či Secuestrados, v nichž je kamenem úrazu hlavně neschopnost tvůrců ukočírovat slibné rozjezdy). V poslední době mne však docela zaujal komorní Home Sweet Home, a líbila se mi thrillerově zábavná Očista (The Purge), těžící ze scifistické premisy. You're Next je možná ještě o chloupek lepší. Sice tu časem může trochu vadit poměrná nezničitelnost jedné z postav, ta je ale v podstatě nezbytným hnacím motorem napětí v druhé polovině filmu. O to víc je škoda promarněné šance v samotném závěru, kdy by vypnutí onoho motoru zanechalo film i dojmy z něj zcela vyvážené. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Scenárista filmu Simon Barrett stvárnil vraha s maskou tigra. (ČSFD)
  • Režisér Ti West ztvárnil roli Tariqa, prvního zavražděného. (Kejf.)
  • Hlavní filmovou lokací byl starobylý opuštěný dům, který byl přes 12 let vybydlený. (vojacekr)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno