Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
TV spot

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot

Recenze (380)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 10 - Řadil bych tuto bondovku mezi ty nejlepší. Vynikající (megalomanský) plán Stromberga, nezdolný přískok Čelisti, spojení agentů SSSR a VB, atmosferické scény v Egyptě, akční záběry na moři, veliká bitva na lodi Liparus, ohromující sídlo Atlantida, zkrátka povedené pokračování 007! Přece jen musím uznat, že Roger Moore měl něco do sebe..rozhodně si troufám tvrdit, že měl štěstí na filmy (nutno ale respektovat styl, kterým se tehdy bondovky ubíraly) a na bondgirls. Jediným háčkem u něj pro mě zůstává jeho věk (zde však až na pár záběrů působí stále relativně svěže) a nedůveryhodné rvačky, ovšem dokonalé pohledy s neskutečně velikou dávkou ironie a humoru to vše kompenzují a v rámci jeho stylu 007 pak musím tuto bondovku ohodnotit nejvyšším počtem hvězd. Čím více bondovky sleduji, tím těžší je pro mě porovnávat jednotlivé představitele. Skutečně jediný a opravdový Bond je ovšem Connery, Sean Connery. Ti ostatní už jen opravdu skvěle (Dalton, Moore), mnozí takřka geniálně (Craig, Lazenby, Brosnan) pokračují v započatém díle. Bond forever! ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No nééé.To je ale pokrok od Žít a nechat zemřít ( ne že by to byla špatná bondokva to vůbece ne ale tahle je zase o něco lepší ).Skvělěj scénář a hlavně je tu legendarní padouch Čelisti. No jo prostě bondovky s Rogerem Moorem ( pouze s Moorem nepočítám žádného jiného představitele Bonda ) jsou čím dál tím lepší. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když jakýkoliv protivník Jamese (v tomto případě neslaný, nemastný stréc Stromberg) praví: „Sbohem, pane Bonde!“, může si být 100% jist, že ho ještě někdy uvidí a pak teprve bude to loučení opravdu definitivní.. Notoricky známý Lotus Esprit "Submarine", padouch Jaws, co si při zubní prohlídce nesedá do křesla k dentistovi, ale rovnou si ho upne obráběč kovů do soustruhu a nezničitelný agent jejího veličenstva utužující s půvabným majorem KGB anglo - sovětské vztahy (někdy i 3 x za noc). Solidní esence všech Bondovek, kde Moorea zastupují při rvačkách, či jízdě na lyžích dubléři, ale to je myslím pochopitelné, když se všechna jeho mrštnost už dávno přestěhovala do jazyku. A to nejen, co se týče mluvení.. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Roger Moore nemá "bondovskú" charizmu, v súbojoch je strnulý a toporný, ale táto bondovka sa mi fest páčila. Opäť ide o poriadnu nadsádzku a Bond je nadčlovek, ale zábavka je to skvelá, sekvencie pod vodou na svoju dobu bombastické, bond girl tiež nie je na zahodenie..:) Príjemne strávené dve hodinky. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bond Rogera Moora mi nikdy příliš neseděl, dodnes mi připadá jako páprdovatý fotřík (dobře je to vidět ve rvačkách, které byly v podání Conneryho neskonale svižnější), na druhou stranu jsem vždycky oceňoval jeho nadhled a výtečný smysl pro sebeironii. A film Špion, který mě miloval, jsem jako dítě opravdu miloval a s malou kapkou nostalgie se mi líbí dodnes. Scénář je opravdu dobrý, pan Zub je hnusák k pohledání, Barbara Bach je nádherná a akční sekvence mají šmrnc a vtip (zejména ta s autem-ponorkou). V téhle Bondovce je všechno, co mám na agentovi 007 rád – poutavý příběh, spory mocností, zvrhlý záporák, nadhled a taky snesitelná dávka naivity (např. směšná Moorova "jízda" na lyžích před plátnem). K jedné hvězdičce ji chybí jen jediný skutečný Bond – Sean Connery. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Při své návštěvě ve Strombergerově (Curd Jürgens) sídle nastupuje James Bond (Roger Moore) na úrovni vodní hladiny do výtahu a jede nahoru. Když z něj vystoupí, je ale v místnosti na úrovni mořského dna. (Stejšn)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama