Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (380)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Změna režiséra prospěla a posun blíže k osmdesátkám rovněž. Bond přestal hloupě hláškovat, ale začal hrát opravdového agenta, ženy se oblékají mnohem odvážněji než kdy dříve, technikou je to nabité na každém kroku a nechybí vycizelované záběry na západy Slunce. Z komorního špionážního thrilleru studeného jak psí čumák se stal plnohodnotný eye-candy spektákl, který však neztratil nic ze svých tradičních hodnot a atributů, které dělají Bonda Bondem. Do této doby jednoznačně nejlepší Moorovka. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

První bondovka, která mě nejen rozesmála, ale občas i slušně pobavila. Sice okoukané a předem prohlédnutelné scény jsou naskládány umně za sebou, tak že i když se vysmíváme jejich nesmyslnosti, jsme zátáhnuti poměrně hluboce do děje a tento dvouhodinový film strávíme bez výraznější újmy. Možná pouze při honičce, kdy je Bond pronásledován nejprve motocyklem se sidecarou, posléze automobilem a nakonec vrtulníkem, pilotovaným značně přihlouplou kráskou, která s Bondem před pár minutami flirtovala, už nabudeme po chvíli neodbytného pocitu trapnosti, jenž je však brzy vykompenzován neodolatelnou vynořovací scénou. Nejsympatičtější postavou je pochopitelně Richardem Kielem neodolatelně ztělesněný Zub, který nás potěší svou pro bondovky netypickou nesmrtelností. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejvydařenějších bondovek, které dokonce ani nevadí Roger Moore. Jsou zde dobré akční scény, v rámci žánru slušný příběh, nechybí humor a skvělí záporáci. Je to vyvážený koktejl všeho, co by měla správná bondovka mít. Část děje je sice vlepena do egyptských kulis, respektive do okolí všech slavných egyptských památek, ale naroubování není tak násilné, že by to působilo úplně blbě. Podmořská laboratoř je zfilmovaným snem snad každého, kdo četl kapitána Nemá. Jestli kdy Moore dosáhl v bondovské sérii vrcholu, je to zde. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ackoliv to tak ze zacatku nevypadalo, nakonec jedna s nejlepsich Mooreovo bondovek. Prvni pulka filmu nesazi moc na akci, ale spis na humor a obcas je to tak zabavny, ze bych to skoro az oznacil za komedii. Moore totiz hazi hlasky na vsechny strany, ale co je nejdulezitejsi, dostane naprosto dokonalou bondgirl, opravdu jedna z nejlepsich ze vsech bondovek a nejen, ze to mezi nima paradne jiskri, ona ma navic i perfektne napsanou postavu, ktera muze Bondovi ve vsem konkurovat, takze taky haze hlasky, slusne se rve a oproti uz lehce starymu Mooreovi je navic totalne sexy. Druha pulka uz sice na komicnosti ubere, ale rozhodne ne na zabavnosti a film zacne sazet vic na akci, ktera sice trikove nic moc, ale jinak je hodne povedena a Bond ma paradne namakany auto. Co se tyce zaporaku, nez nic moc Jurgens (coz je ale dany jeho nic moc postavou), me vic zaujal Richard Kiel jako jeho poskok kovova drzka a to v celym filmu nerekne ani slovo. Proste takle maj bondovky vypadat, dostatek akce, dostatek humoru, paradni zabava. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zatímco v jedné z nejlepších bondovek s Connerym, žere velká raketa mále rakety . V jedné z nejlepších bondovek s Moorem, žere velká loď menší ponorky. Já toho Bonda prostě miluji . Naprosto fantastický je i záporák zvaný Čelist, rád bych získal číslo na jeho zubaře . Z akce, která je vidět ve filmu leckomu může taky spadnou čelist a rozhodně se nenarovná z exteriérů hlavně ty podmořské záběry jsou překrásné. Barbaru Bach bych taky miloval a to nejsem agent . ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Natáčanie automobilovej naháňačky na Sardínii sa pripravovalo 3 mesiace a zrealizovalo za asistencie 70 členného štábu a s použitím 4 kamier. Navyše, celé to natočiť trvalo približne 5 týždňov. (beso74)
  • Jako hlavní protivník se měl v tomto dílu opět objevit Bondův úhlavní nepřítel Ernst Stavro Blofeld, ale jelikož to majitel práv na tento charakter nedovolil, jeho postava byla změněna na Karla Stromberga. (Colonist)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama