Reklama

Reklama

Bitva roku: Tým snů

  • Česko Battle of the Year: The Dream Team (více)
Trailer 3

Battle ofthe Year je pro tanečníky breakdance něco jako olympiáda. Na tomto turnaji se každý rok potkají ti nejlepší z nejlepších, ovšem žádná americká skupina nevyhrála už patnáct let. Proto se losangeleský hiphopový magnát a bývalý b-boy rozhodne, že je na čase vrátit USA na vrchol a najme kdysi schopného trenéra, aby sestavil hvězdný tým. Blake má pouhé tři měsíce na to, aby dal dohromady dvanáct talentovaných jedinců, kteří spolu dokážou spolupracovat a dotáhnou to až vysněnému titulu. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (59)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád tyhle "taneční" filmy a třeba série Step Up je pro mě fajn relax.Bohužel tohle je opravdu veliká nuda,která úplně stejně jako Step Up nepřináší nic nového a operuje s těmi nejlacinějšími klišé a charaktery (nejlepší kouč všech dob,který má ovšem problémy s psychikou a pitím,tým plný egoistů,který si k sobě musí najít cestu,outsider bojující s neřízní publika,...).To celé by se ještě dalo se skřípením zůbů překousnout,kdyby tu podobně jako v již zmíněné sérii byla taneční čísla,která by to celé zachránila...bohužel nejsou.Respektive jsou,ale jen 3 (z toho 2 v posledních 15 minutách) a jakkoliv jsou dobrá,nedokáží zachránit to co se dělo předešlou hodinu a půl...40% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Taneční čísla a davy parádních kluků převýší scénáristická klišé. 1) Možná je to tím, že jsem tanečních filmů moc neviděl, možná jsem se nechal okouzlit pěknými kluky (ti ale bývají ve všech filmech s podobnou tematikou), ale mně se film navzdory naivním dialogům a scénáristickým klišé velice líbil. Dojemná pohádka s tancujícími kluky mě chytila za srdce a já se za to ani nestydím, i když po přečtení místních dehonestujících komentářů bych asi měl. 2) 44letého Joshe Hollowaye (trenér) převezli, zdá se, přímo z pláže od zřícenin Oceanicu a zapomněli mu říci, že nehraje v další epizodě Lostů, ale ani to mi nevadilo. 3) 27letý o necelých 50 kilo lehčí (!) Josh Peck (asistent trenéra Franklyn) působil neobyčejně svěže a přitažlivě. 4) Sport (či tanec) se nazývá breaking, účastník je bboy. Média z toho udělala breakdancing, říkají dnešní členové komunity. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Standardní a klasická žánrovka, která nemá čím překvapit. Jediný rozdíl je v tom, že místo nějakého sportu je tu breakdance. Jinak je všechno předvídatelné a šablonovité. Benson Lee jede na jistotu a pouze za sebe skládá scény, v nichž nejzajímavější je roztodivná choreografie některých figur. S patosem je to většinu filmu jakž takž snesitelné, až ke konci je to přes míru a protivné. Hodně toho zachraňuje Josh Holloway, který nepostrádá charisma a i když jeho postava prochází očekávatelným vývojem, hraje velmi dobře a je to sympaťák. Ostatní už jsou buď nevýrazní, nebo špatní (Chris Brown se na herce nehodí) a také dost zaměnitelní. Sečteno a podtrženo se jedná o chvílemi zajímavý (z hlediska choreografie), ale po většinu času nudný film, který doopravdy ocení jen tzv. bboys a bgirls. 40% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to připravený na zkouknutí už od chvíle kdy se vědělo, že v tom bude mít hlavní roli Holloway, kterej je strašnej sympaťák, navíc jsem ještě zjistil že tam hraje Sarah z Arrowa, což byl takovej bonus. Hodnotit samotnej breakdance nebudu, protože tomu prd rozumim a nijak mě to nenaplňuje, i když nějaký ty kousky nejsou nejhorší. Ale i tak to bylo USA klišé, s průpovídkama do duše, respektováním pravidel a celkem populárním koncem, kdy vítězství tak, tak unikne... ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Že se zrovna Holloway upíše na takový film jsem v žádném případě nečekal. Na jeho roli má sice charakter, ale koučovat mladý výrostky... ale vlastně proč ne. Ve výsledku je to další tuctová záležitost jako Let's Dance, jen tady jde o prestiž a ne o prachy. A taky hned nejsou amíci první. To mě taky vyhovuje, ne z důvodu, že bych byl nějaky amerikanofob. Jen nemám rád happy endy pokud to není nucený romantický film. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Dream Team tvoří skuteční a nejlepší tanečníci, s nimiž štáb vedle Los Angeles natáčel také v Montpellier, kde se každoročně Battle of The Year koná. (Terva)
  • Anise, jednoho ze členů amerického Dream teamu, hraje Francouz Anis Cheurfa. Ten break dance provozuje jen okrajově a známý je především díky sportu zvaném tricking, ve filmu předvádí hlavně salta a různé akrobatické prvky. (serger)
  • V roce 2013 USA skutečně čekalo na vítězství v této soutěži už 15 let. Naposledy se z vítězství radoval americký tým v roce 1998, kdy na prvním stupínku stanula skupina Rock Force. (JP84)

Reklama

Reklama