Reklama

Reklama

Ten třetí

  • Velká Británie Third Person (více)
Trailer 1

Film scenáristy a režiséra Paula Haggise vypráví tři příběhy o lásce, vášni, důvěře a zradě propletené v mnohovrstevnaté dějové linii, která připomíná autorův oscarový snímek Crash. Příběhy se odehrávají v New Yorku, Paříži a Římě. Tři páry, které spolu zdánlivě nemají nic společného, vzájemně pojí hluboké vazby - milenci a odcizení manželé, ztracené a nalezené děti. Hvězdně obsazený snímek Ten třetí, v němž se představí oceňovaní herci Liam Neeson, Adrien Brody, James Franco, Olivia Wildeová, Mila Kunisová, Kim Basingerová a Maria Bello, je víc než jen sbírkou milostných příběhů... Je to záhada, tajenka, v níž se pravda dostává na povrch v záblescích, vodítka jsou postřehnutelná jen koutkem oka - a nic není takové, jaké se zdá. (Cinemax)

(více)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

BuBBleS

Však já mluvil o Anně, co vidíme ve filmu. Tedy ta byla smyšlená. I jak říká na konci, že už se měsíce neviděli.
A když se na konci prolíná se všemi postavami a dokonce i mrtvým synem, tak je jasné, že celý děj to byly jeho představy, potažmo děj knihy.

BuBBleS

BuBBleS (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Tak jsem film taky konečně viděl a nechápu, že si je někdo jistý smyšleností Anny. O Anně mluvil nakladatel a mluvila o ní i manželka, tedy Liam zjevně milenku měl. Smyšlenost Anny v příběhu byla podle mě jen v tom, že to bylo na základě toho, co se odehrálo dřív. Jak ale řekl, už s ní nechodil, jen si ji představoval.

Další příběhy byly prostě na doplnění příběhy o lásce a ztrátě dítěte.

Jinak za mě spokojenost. Po dlouhé době film, kde se herci zjevně snaží něco hrát a podávají nějaké výkony. Stejně tak režie, kamera, hudba. Celkem škoda, že ten film tak propadl. Své kvality rozhodně má a určitě patří k tomu lepšímu, co jsem za poslední dobu viděl. Ale asi je pravda, že musí být člověk na film patřičně naladěn, aby vstřebával jednotlivé detaily.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

No po skoro dvou letech jsem si to pustil znova s tím, že vím jak to skončí.

A asi mě napadla jedna malá záludná otázka k tomu co jsem psal minule. Kdo byla Anna? Byla smyšlená, to víme. Nejprve jsem si myslel, že je to ta jeho manželka. I tak by se dalo dosadit, že kytky kupoval pro manželku a Adrien říkal té cikánce taky manželka jednou. Ale co mi nesedí, proč se skutečná manželka ptala na Annu? Leda že by vážně byl schizofrenní a žil v příbězích, což je pro mne asi nejpřijatelnější vysvětlení celého děje a toho konce, vzhledem k tomu, co nám bylo v dialozích naznačeno.

na příspěvěk reagoval BuBBleS

Bolomsson

Bolomsson (hodnocení, recenze)

Film, jehož počínání hlavní hrdinů je na úrovni osmiletého dítětě. A Brody a jeho půjčování peněz neznámé cikánce a L. Neeson a jeho příběh s milenkou...no, místy mi to přišlo, jako kdyby oběma aktérům zrovna začala půberta! Film s kvalitním obsazením, ovšem dějově a především činy a chování hlavních aktérů jsou opravdu více než trapné!!!

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mukade

Všim sem si. :)

Ale taky jsi chtěl, ať ti tu někdo napíše výklad filmu a to zatím nikdo nenapsal co jsem četl (mimo komentáře nějaké).

na příspěvěk reagoval Mukade

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mukade

Nevim na co jsi narážel, že sprostý konec. :)

SPOILER:

V opodstatě všechno byly jen postavy kromě něho a ženy. Proto mu i ten vydavatel říká, že to ta žena pozná, že je to "o ní", ale tím nemyslel tu svou milenku a ty problémy s jejím otcem, ale to že vlastně píše o svém životě a o ztrátě syna.

Proto taky všechny postavy až na manželku zmizeli. Dokonce hned na začátku byla vidět na jejím mobilu fotku toho syna Rickyho, který ale byl v příběhu toho rozvedeného páru.

 

Pro mě to byl super film, miluju takovéhle zvraty a celkově abstraktní příběhy. :)

na příspěvěk reagoval Mukade

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

zsn

tak keď píšeš otázku: "kde jsi tedy verzi s dabingem stáhl, když ho lidi tady nemohou dohledat?" a ešte k tomu "nemohou" a nie "nemohli" . Ale ok, ospravedlňujem sa :)

na příspěvěk reagoval zsn

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

Mukade

No já nevím, že se všichni musíte chytit staré komunikace. Na český název filmu i dabing jsem se ptala v srpnu (ostatní ještě dřív, ne-li i loni), tehdy tady nic z toho nebylo. 

na příspěvěk reagoval Mukade

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

GarfieldM

V televizi na Cinemaxu tu premiérově běželo s dabingem tak před měsícem, což teda tak dáávno zas není...

na příspěvěk reagoval zsn

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

GarfieldM

No film byl právě co do hereckých výkonů i scénáře vyždímaný až až. Když říkáš, že dabing už dáávno je - kde jsi tedy verzi s dabingem stáhl, když ho lidi tady nemohou dohledat?

na příspěvěk reagoval Mukade

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

Neví někdo - má film nějaký český název? Nemohu nic dohledat - potřebovala bych film s českým dabingem, díky za info...

na příspěvěk reagoval Agatha, GarfieldM

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Wysch

SPOILER. ale no, ty si začal, to bola len expresívna reakcia na tvoje expresívne "tak já ti poradim" :)) A podpichuješ ďalej - už tu zaťahuješ sk,cz, ale ty nič ,ty muzikant :)). Ináč to tvoje o tretej osobe vysvetľuje akože čo, čo sa týka primitívneho správania sa Michaela, na konci filmu? Stále sa mi zdá sprostý koniec, na držiteľa Pulitzera, aby vrážal takú zničujúcu dýku do chrbta blízkej osobe, najmä keď sa dovtedy, počas celého filmu prejavoval ako relatívne dobrácky človek. A zrazu sa prepol do módu psychopata sadistu. Koľkí asi psychopati sú v skutočnosti nositelia Pulitzera za beletriu?

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Mukade

Nic takovýho, že všichni jsou blbí, neříkám, nevím, kde jsi to sebral. Možná rozdíly mezi slovenštinou a češtinou. Ať to po sobě čtu, jak chci, nikde tam neříkám, že jsou všichni blbí, že něco podsouvám a že vy něco kritizujete.

Říkám jen, že to bylo poměrně dobře napsaný, a k tomu jsem připojil svoji domněnku, proč to má tak špatný hodnocení. 

na příspěvěk reagoval Mukade

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Wysch

mhm, všetci sú blbí až na pár rozumbradov XD. Pozor na to aby si "nám" nepodsúval ako to čomu nerozumieme to čo "my" ani nekritizujeme

na příspěvěk reagoval Wysch

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Mukade

Tak já ti poradim. Film se jmenuje "The Third Person", čili "třetí osoba". Vyprávění ve třetí osobě je jeden ze dvou nejčastějších způsobů, jak vyprávět příběh. Během filmu se to zmíní asi jednou, že Neeson o sobě v deníku mluví ve třetí osobě. Film jsem právě zkouknul, takže prdím na delší komentář, ale během dne ho doplním a zaspoileruju. Podle mě to byl dobře napsanej scénář, jen se obávám, že bylo divákovi dáno málo vodítek, a proto na rajčatech nebo metacritic má film tak blbý hodnocení.

na příspěvěk reagoval Mukade

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

SPOILER. Tak kto si myslí že správne chápe ten koniec (Neesona sa týkajúci) a teda že to nie je sprostý koniec, tak nech to tu vysvetlí alebo nech dá link na ten správny výklad toho filmu.

na příspěvěk reagoval Wysch

Erik7595

Erik7595 (hodnocení, recenze)

roning85

To by aj mňa zaujímalo, zatial sú len anglické a španielske titulky. Ale do pár dní sa snáď nejaká dobrá duša do toho pustí.

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

Obsazení vypadá dost slušně...nově přibyla Kim Basinger jako žena Liama Neesona.

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

At to ma kvalitu Crashe, prosim (nebo aspon Trech dnu ke svobode - to byl taky narez) ...

Reklama

Reklama