Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (378)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Já u těchto filmů mívám problém s tím, že to, co by měli být jedni z psychicky nejodolnějších a nejtrénovanějších lidí planety, jsou v podobných filmech většinou třesoucí se konstituce hrozící sesypáním. Ani k tomu nepotřebují mimozemské organismy. Zde v tomto podání aspoň co do vybavení základny a některých postupů to působí celkem věrohodně, dokonce ani tolik není dáván důraz na hororovou stránku, spíš se to pokouší být thrillerem o lidech v neobvyklých situacích. Problém je v tom, že se to celé seběhne vlastně docela rychle a celkem bez napětí a sympatií pro postavy, až na Schreibera a Romolu Garai. Takový ucházející průměr. Ovšem, po naprosto všech stránkách lepší než Prometheus :) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

z velkého potenciálu, který je z filmu cítit v prvních desítkách minut (během těch chvil si nejde nevzpomenout na nedávnou sci-fi pecku Europa Report), se nakonec vyklube dost debilní bakteriální vyvražďovačka, kterou nezachrání ani (za ty peníze) velmi slušný vizuál.. ty nejslabší 3* ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Není od věci si tu a tam odskočit k scifi-hororu a tak jsem svou pozornost upřel na novinku odehrávající se na Marsu. Sedmimilionový rozpočet nesliboval žádné zázraky, ale herecké osazenstvo nevypadalo na první pohled špatně a tak jsem tomu dal šanci, přestože jsem věděl, že tu má jít o zombie kousek. Žádné převratné zápletky a originality jsem se sice nedočkal, ale k mému nesmírnému potěšení, tu zombie zas až tolik prostoru nedostaly. A když už se objevily na scéně, šlo většinou o slušnou akční jízdu, která mne ani moc nenudila. Tvůrci dokázali místy vytvořit zajímavou atmosféru a přestože by se tu dalo nalézt i několik slabších pasáží, byl jsem nakonec přece jenom spokojený (tedy v rámci možností). Tahle britsko-irská spolupráce si dle mého názoru průměrné hodnocení zaslouží.50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tak předně bych to neoznačoval jako horor, protože strachu bylo hodně pomálu, spíše za thriller. Zaujal mě především skvělý vizuál a atmosférická hudba. Navnadilo mě to natolik, že jsem v závěru filmu pociťoval jisté zklamání, protože The Last Days on Mars bohužel pohřbívá do vod průměru totálně nenápaditý scénář s nevýraznými herci a bez jediného překvapivého momentu či památné scény. Vesmírné CGI scény a záběru Marsu byly ovšem parádní. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. Z příběhové hlediska zcela béčková záležitost, v níž se při jedné vesmírné misi zase jednou něco ošklivě pokazí, lidé začnou chcípat a divák přesně ví, co se kdy stane. I přes okoukanost zápletky a fakt, že se postavy někdy chovají jak idioti, jsem se ale překvapivě ani na minutu nenudil. Tempo je totiž hodně svižné, stále se tu něco děje a režii se navíc daří vybudovat jakž takž atmosféru. I v těch nejblbějších chvílích to navíc táhne charismatický Liev Schreiber. Prostě žádný zázrak, ale jako jednohubkový sci-fi napínák vás další výlet na Mars určitě zabaví. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama