Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: V pasti času

  • USA JLA Adventures: Trapped in Time (více)

Liga spravedlivých čelí největší výzvě – pravděpodobně nebude nikdy existovat! Proto musí zpátky do minulosti, aby zastavila Lexe Luthora, který chce zabránit vzniku zrození Supermana, Wonder Woman a Batmana. Superman a Liga spravedlivých zastaví zběsilé plány Lexe Luthora, který chce pomocí kryogenického záření vytvořit na Zemi nové ostrovy a ovládnout je. Během operace zamrzne Luthor v ledu a je po staletí považován za mrtvého. Ve 31. století ho však omylem probudí mladí superhrdinové - Karate Kid a Dawnstar. Luthor se zmocní starověkých přesýpacích hodin, které umožňují cestovat v čase. Díky nim se může vydat do minulosti, aby Supermana, Wonder Woman a Batmana zničil ještě před tím, než se stali slavnými superhrdiny. Ligu spravedlivých tak čeká nejtěžší úkol ze všech - musí si zajistit svou vlastní budoucí existenci! (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy Dawnstar a Karate Kid dorazí do Washington DC, na ulici sledují mladý pár venčící svého psa. Pár se podobá Marvinu Whiteovi a Wendy Harris a šedý buldok připomíná Wonder Doga z kultovního animovaného seriálu Super Friends (od r. 1973). (Caszidy)
  • Wonder Twins Zan a Jayna měli mít ve filmu krátké cameo ve Future Museum. To ale nakonec nebylo použito. (Caszidy)
  • Postava Black Lightning z DC Nation kraťasu Thunder & Lightning se zde měla stát členem Justice League. Nakonec však použita nebyla. Producent Giancarlo Volpe chtěl mít Blacka Lightninga a jeho dcery alespoň v cameo roli v civilním oblečení na prázdninách ve scéně s havajskou sopkou. Tenhle nápad ale zůstal také nepoužit, jelikož by nedávalo smysl, aby Black Lightning jen tak nečinně stál, zatímco se kolem něj odehrává přírodní katastrofa. (Caszidy)
  • Ve filmu se měl objevit také Supermanův pes Krypto, od návrhu ale bylo upuštěno. (Caszidy)
  • Producenta/režiséra Giancarla Volpeho požádali, aby zahrál na mandolínu pro scénu, kde Kentovi odjíždějí a poslouchají rádio. (Caszidy)
  • Celá řada míst a budov ve filmu je pojmenována po členech natáčecího štábu. Gang Hwang Kim Building je pojmenována po korejské trojici, která měla na starosti režii animace - Sungdae Gang, Il-Jim Hwang a Youngchan Kim. Lynell Plaza pak byla pojmenována po designérovi postav Lynelli Forestallovi. (Caszidy)
  • Design živé loutky Toymana je založen na podobě akční figurky Alexe Rosse. (Caszidy)
  • Designéři postav Lynell Forestall a Danny Kimanyean zvěčnili své podobizny do snímku. Forestalla můžete poznat jako prodavače v pracovním plášti v General Store, zatímco Kimanyeana najdete jako řidiče s kšiltovkou s písmenem K ve scéně s padajícím mostem. (Caszidy)
  • Postavy Dawnstar a Karate Kid jsou ze seriálu Legion of Super Heroes (od r. 2006) a byly do snímku zakomponovány pro údajně větší "etnickou rozmanitost". Design jejich kostýmů má připomínat postavy Samuraie a Apache Chiefa ze seriálu Super Friends (od r. 1973). (Caszidy)

Reklama

Reklama