Reklama

Reklama

I Spit on Your Grave III: Vengeance Is Mine

  • USA I Spit on Your Grave III (více)

Nakoľko sa chce Jennifer Hills (Sarah Butler) raz a navždy preniesť cez krutosti, ktoré jej spôsobila skupinka idiotov na čele s mestským šerifom, rozhodne sa zmeniť identitu. Pod menom Angela sa presťahuje do nového mesta, v ktorom začína pracovať v Call Centre, navštevovať psychológa a pravidelne podstupovať skupinovú terapiu s ľuďmi s podobným osudom. K zbaveniu sa vidín či predstáv z minulosti, ktoré ju neustále prenasledujú, jej však začne napomáhať až nečakané stretnutie s mladou Marlou (Jennifer Landon). Tá ju začne zbavovať frustrácie špecifickou "zábavou": trestaním mužov, páchajúcich obdobné skutky, akými sa dopustili voči nej samotnej. "Obete" pre svoje hrádky nahádzajú počas samotných sedení, kde sa im vďaka poznačeným ľudom dostáva inšpirácie viac než dosť. Všetko z veľkej časti prebieha podľa plánu až do okamihu, kedy je Marla zavraždená. Táto udalosť spúšťa v Jennifer, alias Angele, pocit hnevu, ktorý si niektorí jednotlivci škaredo odskáču! Pomsta je totiž jediný pud, ktorý ju poháňa vpred. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (110)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Velký plus za herečku z jedničky a tím pádem i volný pokračování. Asi by bylo zvláštní, kdyby se jí stalo něco podobnýho znovu, tak to pojali formou pomoci v nesnázích. A to celkem sympatickým způsobem, protože to mělo hlavu a patu. Alespoň mi to tak v průběhu přišlo. Pomsty relativně nepříjemně na úrovni, samozřejmě s čím kdo zachází... A nakonec aby toho nebylo málo tak vytasili zvrat, kterej možná málokdo čekal. Já vlastně ani teď nevím, jak to všechno bylo. Ale za mě o třídu lepší než dvojka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Už je to pět let od hrůzného prožitku, kdy byla Jennifer skupinově znásilněna ve srubu. Vzpomínky na tuto dávnou událost jsou ale stále živé. Mladá žena si změnila jméno na Angela a chce zapomenout. V práci jí nadbíhá kolega, navštěvuje psycholožku, chodí na skupinovou terapii s oběťmi znásilnění, případně jejich pozůstalými, kde se seznámí s excentrickou Marlou, s níž na muže sdílí stejný radikální názor, a kterou zanedlouho zavraždí její bývalý přítel. Angela se za noci pouští pomstít ty ženy, které trpěly pod pyjem násilníků. Radikálně feministická trilogie se dočkala návratu lepé Sary Butler z jedničky, dostala nového režiséra a ten zvolil jiný přístup než jeho exploitační předchůdce. Co tahle série určitě nepotřebovala, jsou rádoby psychologické žvásty a snaha dostat trochu té psychologie i do hlavní ženské hrdinky. Tahle série na to není stavěná. R.D.Braunstein třetí díl posunul do thrilleru s psychologickými prvky. To může být zklamání pro ty, kteří očekávali perverzně explicitní jízdu ve stylu předchůdců. Já nové tvůrce chápu, nechtěli do třetice přijít se stejným syžetem, v němž mladá a bezbranná křehulka bez zábran a do omrzení jen likviduje úchyláky. Ale ani třetí dějství se samozřejmě neobejde bez drsných mordů rukou nenávistné krásky. Je jich méně, než by jeden čekal, ale vypadají dobře. Sarah Butler je hustá killerka! Co se vyloženě nepovedlo, jsou její vražedné představy, kdy si představuje, jak někoho surově zmlátí nebo zabije. Když už se to totiž opakovalo, bylo to komické. Určitě nebylo dobré trvat na tom, že je v rozlehlém městě možné opakovaně potkávat stejnou bandu, které velí nadržený týpek. Režisér si to tím kazil. Režie je technicky vyzrálejší než u předchozích počinů. "Hororový" kameraman Richard J. Vialet je velmi zdatný v nasnímání nočních uliček, jeho kamera se explicitnosti nebrání, vizuálně je na tom film zdárně. Trojka je určitě nejkrotším dílem. Začínající režisér a scenárista navázali na sérii jinak, než byli diváci zvyklí. Holka je na nervy, násilníci, se kterými si policie neví rady, to po nocích schytávají, dobře jim tak. Závěrečná pointa vysvětlí, kde a v jakém stavu se Jennifer/Angela nacházela. 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Násilnické povyražení bandy vidláků s ní zacloumalo a uložilo se tak hluboko, jak jen mohlo. Angie na každém rohu vidí hrozbu, má trošku drastické představy, jak někoho seřezává, návštěvy u odborníků nepomáhají, na skupinové terapii pozná alespoň takovou menší neřízenou střelu, jejíž tragický osud ovšem rozpohybuje několik následných událostí. Sarah Butler pochopila, že mezi prvním a třetím dílem uplynulo pět let a nic moc se toho v její herecké kariéře neudálo, sáhla tak znovu po látce, která ji kdysi „představila“ širšímu publiku. Navrch to bylo v látce drsné a znepokojivé, která těžila z velmi působivé atmosféry. Jenže všechno je pryč, zbyl jen poměrně odfláknutý kus, na který nebude až takový problém zapomenout. Krok stranou. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Stařičké pliváníčko z roku 1978 bylo dobré. Oba dva remaky předcházející tomuto veledílu byly solidní. Tohle je ovšem nejhlubší dno filmařiny. Opravdu píčovinka, v jejíž hlavní roli exceluje několikrát prošťouchnutá hrdinka minulého dílu. 2/3 stopáže chodí na nějaké to trapné posezeníčko a povídáníčko znásilněných slečen. Pěkné momenty jsem v celém tomto blábolu zaznamenal dva. Líbilo se mi, jak slečna ukousla jednomu pánovi bimbáska a líbilo se mi také, jak slečna strčila trubku do sedinky zlého otčíma, který przníval svoji dcerku. Zbytek je ke zblití. Nic se tam neděje. Nebohý divák je nucen poslouchat bezobsažné žvásty diskusního kolečka a povídání s paní psycholožkou, či co to mělo být. Zkrátka absolutní sračka, kterou pokud neuvidíte, tak svému zdraví pouze prospějete. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Tak reálně je tento film asi fakt odpad! Samozřejmě ne pro tu brutalitu, neb na tu se čekalo, ale tady je prostě všechno špatně. Herci jsou příšerní, lokace jsou velice úsporné, celé je to hnusně nasnímáno a některé scény jsou ve své předvídatelnosti tak krutě natahovány, že si stihnete nad nimi i několikrát povzdechnout. Je tu bonusově jakástakás psychologická rovina, ale jednu hvězdu mohu dát opravdu jenom za Sarah Butler, do které bych svoji trubku zasunul velice rád. Ikdyž vlastně raději asi ne, že? 38% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • To, co často prožívá hlavní postava (představy vražd), je označováno jako denní snění, což je psychologický termín popisující představy a fantazie ve bdělém stavu v reálném prostředí a čase. (TwilightAC)

Reklama

Reklama