Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 3
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Diskuze

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Feidias

taky naděje upínám k SNW, jen jsem někde četl zvěsti o tom, že v druhé sezóně má být nějaký crossover s Lower Decks, což mi přijde na hlavu postavené už jen kvůli faktu, že se seriály odehrávají v naprosto jiných érách, čili by to znamenalo cestování časem atp. a toho už fakt bylo dost, viz Discovery či Pikárd... snad je to jen nějaká kachna:)

na příspěvěk reagoval Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Poslední epizoda fakt už jen dvě hvězdy. Na celém dílu se mi nejvíce líbila Enterprise F. Fan service scenáristi umí, to se musí nechat, ale zápletka opravdu na úrovni toho slabšího co jsme ve Star Treku viděli. No, už se těším na SNW ten je super!

na příspěvěk reagoval SeTTi, cyphercz, Jakkob

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

cyphercz

Díky za shrnutí a prohloubení důvodů, proč třetí sezónu nedám. STD jsem dával už jen abych nad ní mohl blít objektivně, ale tohle nutkání z úcty k aerodynamickému kapitánovi u PIC nemám.

Těžko uvěřit, že po hovnech, které do mně Kurtrek poslední roky valí, mně od totální ztráty pozitivních dojmů z TNG zachrání "pump-action phaser" :-D 

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Khanos

tohle jen ukazuje, jak přeplácaný a špatně napsaný ten příběh je - Vadic byla vlastně naprosto zbytečná postava, jejíž jediným přínosem pro děj bylo to, že se díky ní sešel hlavní cast TNG... hlavního villaina potkáváme až v předposlední epizodě, a to ještě jenom tak na 2 minuty, to je celé prostě špatně. Jsem moc zvědavý, jak to tvůrci chtějí v posledním díle během 45 minut vše vyřešit, vždyť v 9. díle rozjeli tak moc "federačních průserů", že by jejich vyřešení klidně vydalo na celou řadu, ale místo toho musíme v 10. epizodě vyřešit: 1) Měňavce infiltrované na většině federačních lodí/základen atd., 2) Asimilovanou půlku či ještě větší část posádek všech lodí flotily, 3) Všechny lodě pod borgskou a měňaváckou kontrolou... To fakt zavání zas průserem, třeba by mohli použít ten macguffin z konce první řady a vytvořit 100 projekcí Enterprise, pak by ještě mohly přiletět ty vesmírné orchideje z té samé epizody a Agnes s jejími Borg přáteli, společně přemůžou borgskou královnu a Agnes s Jackem poté spolu splodí nového upgradovaného superčlověka, nebo ještě lépe jejich dítě bude Q, s ním se domluví, že bude dohlížet na dědu Jean-Luca a tím se celý příběh společně s TNG zacyklí a zazvonil zvonec a KurtzmanTreku je konec:))

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

scofa

to je dost možné, že jsem ty Agnesiny Borgy nepochopil - moje porozumění konce druhé řady bylo takové, že Agnes je nová královna, která "vládne" (resp. kamarádí se) všem Borgům bez rozdílu, každopádně jak už to tu psal někdo další, fakt doufám, že se nevrátí v 10. díle aby všechny zachránila, no to by byl neuvěřitelný SHIT:))

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

cernakus

třetí řada PIC obsahuje pár fakt dobrých momentů, které potěší fandu TNG, bohužel jsou namontovány na při nejlepším průměrný příběh. V podstatě všechny neduhy předchozích dvou řad či DIS jsou i tady - nelogické, chaotické a mnohdy fakt stupidní jednání postav, osvícenecký Pikárd a ostatní co 30 let zpátky rádi četli klasickou literaturu, poslouchali koncerty vážné hudby v Ten Forward atd. a najednou nejdou pro "fuck" či "shit" daleko, najednou jsou zkrátka mnohem víc jako lidé z roku 2023, všechno je neskutečně temné a depresivní, opět se hodně brečánkuje, v této řadě snad ještě víc než v předchozích dvou, nové postavy jsou naprosto o ničem, snadno zapomenutelné či v horším případě totálně na pěst... asi jsi fakt o nic moc nepřišel, pokud se na to nekoukáš, max jen těch pár povedených fan servisů, ale ty si lze pak pustit někde na youtube bez té stupidity kolem

na příspěvěk reagoval cernakus

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Khanos , SeTTi

Khanos: Uvidíme, stát se může x a y věcí a je otázka, zda reálně dojde na nějaký přímý boj či větší akci. Nicméně předjímat dopředu nehodlám a soudit budu až po shlédnutí, nikoli před.
Jinak za mě má první série naprosto úžasný konec. Čas od času si ho moc rád pustím. Přílet Romulanů, pak Flotily, Datova smrt a závěr na La Sireně... Za mě fakt naprosto úžasný konec! <3

---

SeTTi: To ale není nic nového pod sluncem, že se nové generace fanoušků koukají na nové Treky smířlivěji, než-li ty generace starší, viz např. TOSkaři v dobách TNG a tamější nová generace, které to bylo plus mínus jedno. Nicméně není to samozřejmě tak striktní a i mezi old-timery se najde mnoho takových, kteří jsou s novými Treky zadobře...

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Tak mě napadá, že jsou ti staříci na můstku Ent-D docela v klidu na to, že je mnoho jejich dětí nyní Borgy. Kestra Riker, pokud je na akademii, asi prošla transportérem; Jack Crusher; obě LaForgovy dcery, ... zapomněl jsem na někoho? :)

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Proti třetí řadě určitě existuje spousta relevantních výtek, ale jestli jsem byl s něčím spokojený od začátku, byla to hudba. ...a konečně je ke stažení soundtrack, nevím, jestli oficiální, ale už ho poslouchám a je to bomba. To hraní si s klasickými motivy se jim fakt povedlo.

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

SeTTi

Nad těmi starými zbraněmi jsem přemýšlel a i když důvod, proč je zbraň v seriálu, je spíš účelový, i dnes jsou lidé, kteří používají staré zbraně, přesto, že existují mnohem modernější alternativy. Ať už z důvodu preference, nedostatku nebo dokonce z prestiže. Nakonec, ten phaser je možná starý, ale to neznamená že nefunguje. Kdybys měl bambitku ze středověku a vystřelils na nějakého nebožáka (a za předpokladu, že nemine), taky ho nejspíš zabiješ.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Moogwi

S takovými detaily si pejsek s kočičkou při pečení scénáře nedělali velkou hlavu. Novým fanouškům je to ostatně jedno. Stejně jako zbraně vypůjčené z Kirkovy éry. 

na příspěvěk reagoval Khanos, Jakkob

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Jakkob

Picard a jeho lidi možná ano, ale jsou si toho vědomi i scénáristé ? :)

Hlavně ať to neskončí tak antiklimaticky, jako první série. Náběh skvělý a výsledek meh.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Khanos

Myslím že si jsou Picard i ostatní dobře vědomi toho, že jsou na lodi sami a že samotná loď není ve zcela stoprocentním stavu, o značné zastaralosti vůči novějším lodím ve Flotile ani nemluvě. Asi úplně nepředpokládám, že tam s ní budou moci předvádět kdo ví jaké kousky (nejen pro ty výše zmíněné důvody), ale je to pořád lepší, než tam poletovat s tím raketoplánem. No jsem dost zvědavý, zda opravdu dojde na nějaký boj a jak moc bude Déčko operativní? Již brzy uvidíme...

na příspěvěk reagoval Khanos

Moogwi

Moogwi (hodnocení, recenze)

Možná blbej dotaz ale.. proč mají lodě v Picardovi jakoby polarizované štíty, když v předchozích seriálech měli štíty ve formě bubliny kolem lodi ?

na příspěvěk reagoval SeTTi

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

SSE

Eh, u té posádky samozřejmě nemyslím bridge crew, ti jsou odpovědní za počínání lodi a strategii, ale bridge crew na oživeném Déčku mají, to zbytek posádky jim chybí, na běžné až nezbytné ukony související s opravami a provozem.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

SSE

Tak můstek bojového modulu byl v porovnání s hlavním můstkem dost spartánský, ten vytvořit jako props by asi nebyl takový problém :) Ale upřímně, to by ubralo na radosti.

Kdybych se chtěl snažit vymýšlet důvod, proč ponechat loď v celku, možná bych řekl, že ve víru boje mohou použít tálířovou sekci, jako druhý cíl a odpoutat palbu od bojového modulu a tím si získat čas a manévrovací prostor (ale udělat to, poslední část Déčka by odešla do věčných lovišť, protože talíř je ta jediná část, převzatá z původní lodi).

Co se potřebnosti posádky týče, nemyslím, že by zrovna vymýšlení strategií patřilo k jejich práci v době boje, ale jinak si rozumíme.

No a co se té rekonstrukce týče, jelikož nevíme, jak rozsáhlé byly Geordiho vstupy a kolik toho vzal v původní podobě, prozatím bych se s tímto spokojil, ale stejně mi to příjde jako těžko uvěřitelný feat v jedné osobě, nehledě na čas a schopnosti. Než se objeví nové informace (nebo jestli), prozatím to takto beru.

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Khanos

Ano, posádka lodi je potřebná pro opravy, vymýšlení strategii, výsadky vč. raketoplánů... takže toto všechno v málo lidech dělat nejde. 

Co se týče složitosti rekonstrukce, nemusela být tak těžká, když celou motorovou/bojovou mohl vzít z té druhé lodi:

Geordi: "The saucer was retrieved from Veridian III so as not to influence the system. I've been restoringit bit by bit over the last 20 years. Engines and nacelles come from the USS Syracuse."

na příspěvěk reagoval Khanos

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

scofa , SSE

scofa: Proč by ne? Je to tvé hodnocení dle tvých limitů a mantinelů a já ti ho přeji :)

SSE: Jistě seznáš, že tvá hluchá místa nemusí být hluchá místa pro jiné, že ano? Třeba já si konkrétně v tomto případě dokáži vymyslet x a y odůvodnění, proč jsem tam nikoho takového neviděli. Prostoru pro divákovu fantazii je zde opravdu hodně...

na příspěvěk reagoval SSE

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tak musel sem jin dvě hvězdičkyza tenhle díl přidat za Lunu a Akiru. Jinak klasický patos o ničem.

Jinak k tomu Déčku. Smysl by dávalo odpojit talíř a letět jen s bojovou částí, ale to by nemělo taký efekt no :)

na příspěvěk reagoval Khanos, SSE

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

A ještě k té pilotáži, rozvedu myšlenku, kterou jsem načal níže. Doletět z místa A do místa B asi zvládne i jedna osoba naučená řízení lodi, ale pokud se loď dostane do bojové situace, její efektivita bude při omezeném řízení velmi nízká. Jako takový příklad slouží i zmiňovaný ST III. V bitve s kapitánem Krugem byla Enterprise zasažena jediným torpédem a posádka nemohla reagovat, jelikož jim vypadl automatický systém. Být loď plně obsazená, nejspíš by deset praporčíků v červeném, těsně před výbuchem nějakého relé, a jejich předčasnému odchodu ze světa živých, stihlo systém buď opravit nebo přemostit a Enterprise by nejspíš byla schopna dál fungovat. Podobná situace by nejspíš měla nastat i v případě, že Déčko zahájí nějakou bojovou operaci v poslední epizodě. Nechci podceňovat scénáristy Picrda (ehm, ehm), ale myslím, že se budou víc soustředit na fanservis než na to, zda-li to dává smysl. O tom mně už přesvědčili mnohokrát.

na příspěvěk reagoval SSE

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

SSE

Dobrý, nemusíš to hledat, myslel jsem spíš, jestli někdo konkrétně ví. Já jsem také původně nemyslel, že by Geordi lozil průlezama a dotahoval každý šroubek. Spíš jde o to, že lodě jsou komplikované nástroje, jejichž jednotlivosti většinou skládají odborníci z různých oborů. Poskládat to v jednom člověku je výkon, který budí zdvižené obočí. Geordi je kapacita, vždycky byl, ale že by měl potřebné znalosti a dovednosti poskládat všechno mi prostě příjde na jednoho člověka jako moc velký úkol. Myslím, že z hlediska argumentu jde poukázat na to, že na to nemusel být nutně sám a v průběhu let mu vypomáhali kolegové nebo najatí odborníci.

A když zmiňuješ ty Bynary, stojí za to poukázat, že při zpáteční cestě z jejich planety už loď řídili jen Picard a Riker, takže dokonce ve dvou osobách. A i když je Dat osoba pozoruhodných dovedností, ten při nejedné příležitosti řídil loď i sám, viz. epizoda, kdy letí navštívit doktora Soonga.

na příspěvěk reagoval SSE

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Khanos

Hledám, ale ne moc podrobně. Podle titulků to nebyly slova "robot" nebo "droid". možná jen kontext, a možná sem to pochopil špatně. Takže zatím je to ve sféře hledání ztraceného Peroutkova článku... Nebyli snad někde v celém seriálu nějací opravárenští boti? Nebo se mi to plete jen s DIS 1+2s? (což by samo o sobě stačilo pro vysvětlení jak byla Ent-D sestavena). Pak tu máme ještě ty androidy, byť velmi brzo zakázané, které jsme viděli v první řadě PIC.

na příspěvěk reagoval Khanos

Uživatel SSE smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Reklama

Reklama