Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (311)

plakát

Senna (2010) 

Formule 1 mě zastihla až vdobě největší slávy Michaela Schumachera a proto jsem absolutně nečekal, že mě dokument o Sennovi tak vezme... obrovské emoce na obou stranách spektra. Děkuji a chápu Brazilčany... on byl vyjímečný.

plakát

Snowden (2016) 

Respekt. Respekt Snowdenovi za to, co udělal. Dokonce mu i věřím, že to stálo za to. Smutné ovšem je, že to běží dál..

plakát

Sedm statečných (2016) 

Děs běs. Tohle že natočil tvůrce Training Day nebo Southpaw? Hmm.. Antoine asi taky potřebuje splácet hypotéku..

plakát

Inferno (2016) 

Vůbec to nebylo to zlé, ale už je to luštění hádanek jen podklad k akčnímu filmu..

plakát

Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016) 

Dobrý hnus... je zajímavé vidět ve filmu reálné firmy, které člověk zná i z profesního života... sice si to BP hoši pěkně vyžrali, ale cenu na životech lidských i ostatních nahradit nemůžou...

plakát

Jack Reacher: Nevracej se (2016) 

Řečnění, behání, střelba, bitka, rychlá jízda autem.... takhle několikrát dokola a nakonec i slza ukápne. Svižné tempo prvního dílu nahradila pubertální blondice hledající father figure. Tohle se Tomovi po dlouhé době nepovedlo.. měl by se vrátit ke scifi!

plakát

Za každou cenu (2016) 

Ben Foster, Jeff Bridges, Chris Pine a ostatní herci, včetně komparzu tohle zahráli naprosto famózně. Úplně jsem po tom texaském zpadákově jezdil a střílel s nimi. Těžko vypsat jednotlivé pocity, když se dají shrnout jako jedna velká marnost. Jeden brácha umřel, druhý skončil s exmanželkou prsící se nad novým majetkem a k tomu se konaly čtyři pohřby. Závěrečná scéna, ve které si Toby se šerifem vyhrožují zabitím jen podtrhuje mizérii táhnoucí se celým filmem a zkaženost hlavního motivu přeživšího zločince. I přesto jsem mu věřil, že chudoba je nemoc, která nakazí všechny lidi, které človek zná. On přišel na to, jak z kola ven a zaplatil vysokou cenu. Někteří z nás si raději zvolí v kole zůstat, aby nemuseli platit. A přitom platí životem svým, i svých potomků. Životem, který mohli žít, ale nebudou, protože je momenátlně jednodušší nedělat nic. Přitom nejde o chudobu materiální, která s absencí peněz a majetku nevyhnutelně souvisí, ale chudobu duševní, která plíživě následuje každodenní pachtění se za obživou. Té bychom se měli bránit, protože jen bohatý duch dokáže trvale obohatit i své tělo a své okolí.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Vážně by mě zajímalo, jestli tomuhle neuvěřitelnému člověku i v reálu říká manželka "Sully". Vůbec mi to tam nesedělo. Ani její reakce a pletení hypotéky do vyšetřování leteckého (ne)štěstí. Vyšetřovatelé taky dělali celou dobu ramena, což bylo tak neprofesionální, že to může zkousnout opravdu jen Hollywoodské studio... I přes tyto výtky jsem si film užil a Clintovi za děkuji i za příjemně krátkou stopáž.

plakát

La La Land (2016) 

Ryan nosil celý film pěkné Omegy, hned se jdu podívat, za kolik se takové pozlacené vintage ze 60. let dají koupit. Určitě mi budou slušet! Jinak Emma Stone má neuvěřitelně otravný výraz a nedokázala se ho zbavit po celých 127 minut. Tancovat taky moc neumí, alespoň oproti Goslingovi, a tak ji chválím alespoň za bezchybný playback. Což se nedá říct o účastnících skupinových popěvků, které ovšem byly jen dva a to hned na začátku. Naštěstí..