Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalšia veľmi poctivá gangsterka s konečne iným príbehom. Toto bol (dovoľujem si povedať) akýsi podnet ku všetkému okolo mafiánskych integrácií (Infernal Affarirs - trilogy, The Departed). Depp a Pacino však dávajú herecky týmto filmom na frak, dejovo je to síce pomalé a na zvraty nie až tak zaujímavé, ale tá podstata labužníckeho vychutnávania určite stojí za to! 80%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Solidní krimi podle skutečných událostí, které ukazuje nejen práci agenta Joea Pistona v terénu mezi newyorskou mafií, ale i následky jeho práce na něm samém a především na jeho rodině. Johnny Depp, v roli agenta FBI a Al Pacino jako mafiánský pěšák Lefty podali výborné výkony a stejně tak slušně zahráli ve vedlejších rolích Michael Madsen a Anne Heche, ale to mi nestačilo. Na mě to bylo zkrátka příliš utahané, akce prosté a postrádající thrillerovou atmosféru. Ne že bych se vyloženě nudil a některé scénky, jako třeba ta ve sklepě, mě dokázaly z té lehké ospalosti dostat, ale to bylo tak všechno. Bohužel. 65% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozbeh ma síce trochu znepokojil (presnejšie nudil) a vravel som si, že ak to takto bude pokračovať ďalej, tak sa jedná o dosť veľký prúser...Našťastie opak je pravdou !Donnie Brasco je veľmi pekne spracovaný skutočný príbeh s vynikajúcim ústredným duom...Newell síce nie je taký skvelý rozprávač ako F.F.Coppola. alebo Martin Scorsese, napiek tomu sa môže Donnie Brasco zaradiť aj v silnej "mafiánskej" kinematografickej konkurencii k tomu lepšiemu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

I'm not becoming like them. I am them. Výborný snímek z prostředí mafie, který konečně trochu mění zažitá klišé žánru a na celou situaci se díváme z pohledu dvou mužů, kteří se snaží žít velmi podobné životy, ale zároveň je každý na jiné straně barikády. Není to skoro vůbec akční, je to spíše lehce psychologické drama s výbornými hereckými výkony nejen Al Pacina, ale i Johnyho Deppa a Anne Heche. A skvělá hudba Patricka Doyleho je samozřejmostí. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.7/10] | me: Výborne herecké obsadenie (skvelé typy a charaktery), zaujímavá dejová línia - hlavná ako aj vedľajšia (rodinný život Joea Pistona poznačený pracovným nasadením) v celkovo dobrej (ale nádychom netradičnej) gangsterke, ktorá stojí za to. Avšak Godfather, Scarface a Goodfellas ostávajú aj naďalej nedotknuteľnými klenotmi. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Akce „Donnie Brasco“ ovlivnila celou Cosa Nostru způsobem, s jakým nikdo nepočítal. Přes 100 členů mafie ze všech pěti rodin bylo odsouzeno k dlouholetým trestům vězení. (Sealteam6)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama