Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Po First Contactu jednoznačně nejlepší film nabušený neuvěřitelnými gagy a hláškami (Chekova pobíhajícího po San Franciscu asi už nebudu připomínat). Film vsadil na odhlečenou notu a té se drží po celou dobu. Máme možnost vidět ST z trochu jiné polohy- a to polohy komické. Zajímavost: Scéna, kdy se Čechov ptá policistů nebyla nahraná. Policisté jsou oba skuteční a v rámci autenticity scény jim předem nikdo neřekl, že se zde točí film:-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvnich cca 40 minut to je regulerni Star Trek, film navazuje primo na predchozi dil, posadka se vraci domu a zjistuje, ze je Zeme v prdeli. Zadny vtipky, nic, proste vazne a docela temne natoceny. Jenze pak se dej presune do 20. stoleti na Zemi a tady zacne nepretrzitej sled scenek na tema zmatena posadka versus 20. stoleti. Ne, ze bych se nebavil, videt znamy postavy, jak se bezradne motaj po ulicich, je vetsinou sranda a povede se nemalo paradnich forku a hlasek, ale precejen to pak uz je zbytecne dlouhy a clovek by uz zase rad videl nakej ten vesmirnej souboj. To, ze tu je jakysi ekologicky podtext je ale uplne jedno, to vubec nevadi, nastesti. Co se tyce hercu, prislo mi, ze jsou oproti minulymu dilu vic ve forme a triky jsou naopak oproti minulymu dilu lehoucce slabsi. Ale Nimoy uz si rezii ochmatal a ma to pevne v rukach. Takze urcite jeden z nejzabavnejsich Star Trek filmu, ale urcite ne nejlepsi nebo nejakcnejsi a podobne. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohohle dílu jsem se vyloženě bál, ale kdepak, je to velmi v pořádku. Celková debilita námětu, úkolů jednotlivých postav a chování pozemšťanů 20. století funguje. Takovým tím startrekovským způsobem. Okořeněno o příjemný, nenásilný humor ohledně cestování časem, který byl tolikrát před tím i potom opakován, ale málokdy byl využit tak vkusně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak mě tenhle snímek bavil. Nemám moc rád příběhy o tom, jak se cestuje v čase, a v případě "Star Treku" mi to celkově znělo divně, ale tady se podařilo spojit humor, poselství a známé postavy do celku, který je zábavný a funkční a ani vám nebude vadit to silné ekologické poselství, které si to s sebou nese. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný díl, který dnes ocení zejména fanoušci IT Crowd (Hello, computer?:-) Tento díl jsem při jeho českém vysílání nezachytil (ráno jsem musel do školy a v osm jít spát, grrr, ještěže už je to dávno pryč:-) a tak jsem si jej s radostí zopákl při příležitosti Abramsova restartu. Víc snad ani není třeba co říct, snad jen, že hrátky s časem zbožňuji:) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Pieseň "I Hate You", ktorú počúva pankáč v autobuse, je od skupiny Edge of Etiquette. Kapela spolu fungovala jeden a pol dňa, potom sa rozpadla. Bola zložená z členov zvukového štábu, jej lídrom a spevákom bol Kirk Thatcher, ktorý si aj zahral už zmieneného pankáča. (tiradentes)
  • William Shatner se natáčení tohoto pokračování nechtěl zúčastnit. Natáčel právě seriál T.J. Hooker (od r. 1982), jehož sledovanost nečekaně vysoce stoupla. Nebyl rovněž spokojen se svým honorářem a žárlil na režisérské úspěchy svého kolegy Nimoye. (WolfR)
  • Námětem filmu bylo oblíbené téma Star Treku, cestování v čase. Dlouho se zvažovalo, jak řádně odůvodnit nutnou cestu do 20. století. S nápadem na zápletku poté přišel samotný Leonard Nimoy. (WolfR)

Reklama

Reklama