Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Koukám na trekie sérii s 30letým zpožděním, takže bez jakékoli úcty. Návrat Spocka je jasný už na konci dvojky (a taky byl dopředu zamýšlený, jak jsem zjistil). Očividně fanouškům stačilo, že se vrátil jejich hrdina, takže na děj, či dialogy se všichni vykašlali a dali tak průchod Shatnerovo neherectví, jež by málem poslalo toto scifi až do odpadu. Vše zachraňuje výrazný pokrok po trikové stránce, hudba a členové posádky, kteří neexcelují, ale ví že jejich postavy jsou jednoduché a točí se "béčko" tak se raději o nic nesnaží a dobře dělají:-) 30% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Sice slabší, než ST II, ale pro mě, během těch let, velmi osobní film, krom ST V, samozřejmě. Efektů, včetně klasických modelů, kam se podíváš a za naprostý vrchol (z úhlu pohledu ST podivína) považuji přílet Enterprise do doku a její (poněkud nelegální a neplánovaný) odlet;-) Dr. Emmet Brown jako klingonský kpt., je šílený (typický klingon, no:) a bezchybný. Ostatně, kde Krištov Lloyd není, že? Výměna postavy poručíka Saavik, je sice nevítaná, ale Robin Curtisová je v této roli ok. Speciální bonbónek pro zasvěcené jest přítomnost, (zde již 86 leté) démonické paní Danversové z Hitchcockovy Rebbecy, v roli nejvyšší kněžky T´Lar (ještě že ji ten synovec uprosil) a krátké cameo na můstku Excelsioru, které Scotty označil za necky:) kde máme budoucího (a v prvních 2 s., poněkud neotesaného) agenta, Alberta Rosenfielda z Twin Peaks;-) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Melancholická, trudná nálada z minulé mise, která dopadla tolik tragicky, se moc hezky přenáší do úvodu 'Pátrání po Spockovi', už názvem prozrazujícího, že si scénáristé pro oživení nejoblíbenější postavy kličku našli. Přestože akčnější 2. polovina na rozpadající se planetě Genesis papundeklovými kulisami i "choreografií" soubojů připomene původní seriál asi více, než by se jí líbilo, jako fanoušek níž než na 7/10 jít nemohu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Star Trek 3 pořád drží velmi vysokou úroveň co se kvality týče. Rozhodně není o nic horší než jeho předchůdci. A to i přesto, že se v něm odehrává, v jiných filmech často problematický, návrat jedné z hlavních postav na scénu. Zde se to ovšem povedlo bez křečí a to je co říct. Pro mě Star Tek = Spock, Kirk a McCoy a a tak nemůžu než být spokojen. Scénář je vzhledem k žánru solidní, a režisérsky je film zvládnutý lépe než Star Trek II. Jen té rozmanitosti je možná až moc. Různé vesmírné bytosti v baru například, působí téměř komicky. Některé speciální efekty, zejména záběry vesmírných lodí, celkem obstojí i po letech. Se studiovými scénami je to už trošku horší, ale na druhou stranu je film díky tomu celkem roztomilý. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Svět Hvězdné flotily je tentokrát překvapivě zakryt mystičnem, ale bohužel velmi unylým. Nepomáhají zdlouhavě podané dramatické dialogy, zvraty značící nastavovanou kaši, u které tvůrci neví, jak dál, ani trestuhodně sterilní prostředí prokládané směšnými triky (Klingonský pes mě bude strašit ještě dlouho). První hodinu tak zachraňují jenom obrazy z Genesis a neskutečné Shatnerovo charisma, bez kterého by se snad Enterprise z důchodu (mimochodem kolikátého už?) nevrátila. Až ve chvíli vyjednávání s Klingony se rozpoutá něco, co se dá konečně nazvat dobrým sci-fi. Způsobuje to Kirkova odhodlanost, věrohodné a hmatatelné pouto ke Spockovi a několik dějových kliček, které dokazují, že i ve Star Treku se můžeme dočkat přidání emočního plynu. Konec jedné tváře tak v tomto díle přichází za vteřinu dvanáct. Opakovat napočtvrté to, že si Scotty vážně nikdy neodpočine a že James T. Kirk by pořád byl rád kapitán, už by byla cesta do pekel. Naštěstí z toho byla nezapomenutelná Cesta domů. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)
  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)

Reklama

Reklama