Reklama

Reklama

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

(seriál)
  • Česko Star Trek: Voyager (více)
USA, (1995–2001), 129 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Kate Mulgrew, Robert Beltran, Roxann Dawson, Robert Duncan McNeill, Ethan Phillips, Robert Picardo, Tim Russ, Garrett Wang, Jeri Ryan, Jennifer Lien (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(168)

Obsahy(1)

Voyager je čtvrtým, předposledním seriálem nesoucí jméno Star Trek. Premiéru měl v USA v lednu roku 1995. Děj se poněkud liší. Je sice opět situován na loď Federace, ale tím končí veškerá podobnost. U.S.S. Voyager totiž nebrázdí známý vesmír a neudržuje mír pod záštitou Federace. Hned při své první misi, která měla za úkol objasnit zmizení Makistské lodi s důstojníkem Hvězdné flotily inkognito na palubě, je přenesen vysoce výkonným zařízením na opačnou stranu galaxie, do nezmapovaného Delta kvadrantu. Posádka makistské lodi byla přenesena stejným způsobem, a protože její loď musela být obětována hned při prvním kontaktu s bojovnou rasou Kazonů, připojila se k posádce Voyageru a podřídila se jejím pravidlům. Voyager je nyní sám, bez pomoci Federace a spojenců... Jedno mu nikdo vzít nemůže... naději... naději, že narazí na cokoli, co mu zkrátí přes 70 000 světelných let dlouhou cestu. Posádka se s tíží svého osudu odhodlaně vydává vstříc nástrahám a dobrodružstvím zpátky domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

fleker 

všechny recenze uživatele

já mám vždycky trochu problem se začatkama seriálů...nepomatuju si ména a tak....ale když se těma prvníma epizodama prokoušu, z babochlapa se stane kapitán džejnvejová, z negra tuvok a z mlíkárny sedmá z devíti....tak už je napůl vyhráno..... ano.....kapitán džejnvejová a její falické výstupy...z toho se mi zpočátku taky částečně zvedal kufr, ale postupem času byly prakticky všechny seriálové nedostatky odpuštěny.....akorát mám teď plnou hlavu tuvokova logického přemítání,,,zrovna dneska sem byl kupovat mlíko a prodavačka se me zeptala, jestli ho chci cerstvy, tak sem hned zacal dlouze uvazovat nad tim, co by se stalo, kdybych rek ze ne,,,jestli by treba z podpultu nevytahla nakou nafouklou krabici, volezlou plisni z roku devadesát šest, nebo jak,,,a tak sem nakonec pod náporem logiky usoudil, ze chci teda to cerstvy,,,a ted sledujte tu ironii od sudu....,,,ta prodavacka, totiz nedavno porodila, a presne ve chvili, kdy sem rek ze chci to mliko cerstvy...se uni dostavila samovolná laktace...,no já koukal jako blázen, vduchu si říkám, uau, tak dneska přímo vod pramene...... no a dědula za mnou mi cloumá ramenem a povídá, "to je servis co?", a jako kdyby to snad byla naka televizni inscenace secvičená pouze pro mou osobu,,,prodavačka si založila ruce jako mistr propr, zvedla obočí a prohlásila "NÁŠ ZÁKAZNÍK,,,,,,NÁŠ PÁN" ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Ode mě už hodnocení Star Treku nad jednu hvězdičku čekat nemůžete a ani jí nečekejte.Doteď mě docela štve, že nemůžu najít Star Trek, který by se mi líbil.Možná, že jsem moc moderní a nezažil jsem doby Star Treku a tak mám trošku jiný vkus na sci-fi dost možná vůbec žádný, ale možná, že je to tak nejlepší a že jsem ten Star trek vidět nemusel.Docela by mě zajímalo na co bych se v době Star Treku asi koukal naštěstí jsem to tak nebylo i když zrovna tento seriál není zrovna moc starej.Star Trek je asi moje velké zklamání a to už je asi definitivní tečka.11% ()

Reklama

jarous 

všechny recenze uživatele

Další Star Trek, který jsem sledoval, s napětím až do konce a možná, že se mi o kousek líbil víc než nová generace, možna i proto, že Voyager měl kapitánku pro kterou nebylo snadné zvládnout odlišné členy posádky. A navíc velmi daleko od země.Také setkání s Borgy a pomoc Sedmé s pochopením lidské mentality, to vše za neustálé snahy dostat se domů, je skvělé. ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Můj nejoblíbenější Star Trek Seriál... I když má u většiny nejvíc sympatií TNG (The Next Generation), u mě je až dvojkou startrekovského světa... Voyager je konečně o dobrodružství, co díl, to nějaká nástraha při cestě domů... Navíc spousta dílů s Borgy a dalšími rasami (v Alfa Kvadrantu stojí za řeč jen Klingoni a Romulani, a dílů s nimi je strašně málo) - Kazoni, Rasa 8472, Krenimové, Devorové, Maloni, Hirogeni, Viidiani... A díly, které jen vyplňují mezery jsou překvapivě taky skvělé (vodní planeta, díl Prázdnota, závody, díl Think Tank apod.)... Vcelku má seriál jen málo hluchých míst, a to je na 7 sérií slušné... A posádka, kterou jsem si zamiloval; jasné charaktery, se kterými se dá ztotožnit... Prostě nej !! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Seriál se odehrává zároveň s Hlubokým vesmírem devět. Posádka nové federační lodi Voyager se náhodou teleportuje z Badlands na druhý konec galaxie vzdálený 70 000 světelných let. Musí spojit síly s Makisty a snažit se společně dostat domů. Posádka je dost rozmanitá a po cestě nabírá nové členy. Jsem zvědavý na další díly. Kapitánka Kathryn Janewayová to vůbec nemá jednoduché. Posádka se neobejde ani bez zrady jednoho ze členů. Později k nim přibude i pohledná Jeri Ryan jako Sedmá z devíti. :) Po cestách kvadrantem Delta narazí na spoustu nových druhů. Přibudou i noví členové posádky. Posádka se hodně sblíží ale neobejdou se ani beze ztrát. Hlavními záporáky jsou opět Borgové, protože tento kvadrant je jejich domovina. Spoustu se toho o nich dozvíme. Dalšími záporáky jsou Kazoni, Vidiani, Hirogeni nebo druh 8472. Opět často vznikají problémy se simulátorem, nebo se zde i cestuje časem. Podle mě je to nejlepší Star Trek a je taky dost originální. Celá posádka je super. Jak to skončí si asi domyslíte... Škoda že seriál není tak známý jako například Nová generace. Určitě by si zasloužil svůj film. Je zde i pár hostujících postav z NG. "Zadejte důvod lékařské pohotovosti!" ()

Galerie (327)

Zajímavosti (71)

  • Stejně jako u předchůdců používali i zde tvůrci velkou maketu lodi. Až v posledních několika sezónách nahradila tento dvoumetrový model plně počítačově generovaný. Přesto ale Voyager, který se objevuje v úvodních titulkách je počítačový už od první série. (Galadriel)
  • V jednom okamžiku zkoušelo roli kapitána Janewayové několik mužů, protože společnost Paramount se stavěla velmi chladně k obsazení ženy do vedoucí pozice a hlavní role. (Galadriel)

Reklama

Reklama