Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Khan, geneticky upravený "nadčlověk" s megalomanskými sklony, byl po porážce v eugenických válkách vyhnán na opuštěnou planetu Ceti Alpha 5. Přísahal pomstu kapitánu Kirkovi, kterého viní za své vyhnanství jakož i za smrt svého syna. Když se mu po dlouhých letech naskytne možnost uprchnout, neváhá. S pomocí cizopasného tvora ovládájího mysl získává brzy kontrolu nad celou lodí Reliant. Teď už Khanovi zbývá pouze jediná věc, přilákat Kirka a zabít ho. Jako nástroj své pomsty se chystá použít zbraň vpravdě ničivou - střelu "Genesis". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Ve srovnání s první dílem mi to přijde jako o 2 třídy méně profesionální film, poctivé béčko bez Goldsmithe. Celá zápletka není vůbec zajímavá, záporňák jak ze Strážců vesmíru, lodě vřeštící ve vzduchoprázdnu jak formule 1. První film mi místy svou velikostí připomínal bájnou Vesmírnou Odyseu, druhý na mě působil jak Duna od Lynche - levně, nudně, nesympaticky. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Khanův Hněv jsem už před nějakou dobou viděl, ale až teď, napodruhé, jsem ho víc docenil. Sice se Khan na postavu s "nadměrným geneticky vyšlechtěným intelektem" chová docela jako idiot, přesto je pěkné vidět sci-fi nutně nezaložené na dechberoucí akci, ale spíš charakterech a jejich interakci. Škoda, že právě tenhle jeden aspekt nezvládá Abrams, jehož postavy se chovají strojově "podle kánonu", ale chybí jim osobnost a osobitost. ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Už první díl Star Trekovské série mě nijak neuhranul, ale druhé pokračování je teda ještě o dost slabší. Když se vyhnu nějaké kritice vizuálních efektů, přeci jen je to 30 let zpátky, tak ale už nemohu prominout snahu o akční stránku. Působí to strašně komicky a dost sráží film dolů. To už bylo lepší v jedničce proplouvání vesmírem a očekávání co přijde. Tam bylo jakési napětí. No snad se prokoušu i přes tuto slabotu na další (snad lepší) díly. 45% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dostal i k této klasice. Ve srovnání s novým Do temnoty dost pokulhává. Khan se mi v Cumberbatchově podání líbil rozhodně víc. Máme tady loď Enterprise, na které je kromě klasické posádky i posádka kadetů. Díky Khanovi se dostanou do potíží a musí jednat. V sázce je totiž Genesis, vynález, který dokáže vytvářet, ale také ničit život na planetách. Khan zaslepen svou pomstou ke Kirkovi přestane používat svůj intelekt a taky tak dopadne. Jinak docela slušná podívaná. "Půjdu po tobě do posledního dechu!" ()

Derek 

všechny recenze uživatele

pokračovanie populárnej vesmirnej ságy so zmenou režisera, zmenilo i štyl a tak namiesto pomalého tempa tu máme skvelého zaporáka, iny look filmu (dizajn kostymov, všetko vyzerá viac skutočne a preč je celkova televíznost) a hlavne vynikajúci záver. pri scene s červikmi v uchu som sa v mladosti skoro posral strachom... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (30)

  • Roddenberry původně psal scénář, který zahrnoval Klingony, cestování časem a vraždu Johna F. Kennedyho. Studiu se však námět nelíbil, a tak povolali producenta Harve Bennetta, který Star Trek do té doby neviděl. Rychle to však napravil. Zhlédl celý původní seriál, kde ho zaujala epizoda "Vesmírné sémě", a námět byl na světě. (mirliflore)
  • Khanova (Ricardo Montalban) poslední slova jsou citací z románu „Bílá velryba“ od Hermana Melvilla, který (pro Khana poměrně sebeironicky) pojednává o marnosti touhy po pomstě. Bohužel autoři českého dabingu si tuto spojitost neuvědomili a zvolili pro Khana zcela jiná slova. Pokud by byly použita slova z českého překladu „Bílé velryby“, řekl by Khan: „Ze srdce pekla budu po tobě bodat. Z nenávisti na tebe vyplivnu poslední svůj dech.“ (vojtaruzek)
  • Ve 26. minutě je použit stejný záběr, jako ve filmu prvním. Dopravní modul prolétá kolem kosmické lodě Enterprise. Loď je osvětlená, a ikdyž se modul dostane do světla, nevrhá na boku lodi žádný stín, ale na jeho povrchu je vidět výrazná světelná změna. (Terva)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

William Shatner Live on Stage

William Shatner Live on Stage

07.08.2019

Diváci se mohou těšit na promítání kultovního filmu Star Trek II: The Wrath of Khan na velkém plátně, po kterém bude následovat talk-show s „kapitánem Jamesem T. Kirkem“. Vstupenky v cenovém rozpětí… (více)

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

06.08.2018

Patrick Stewart (Logan, Green Room) si zopakuje svoji nejslavnější roli kapitána kosmické lodi USS Enterprise Jeana-Luca Picarda ve zbrusu novém Star Trek seriálu od CBS All Access. Detaily o příběhu… (více)

Star Trek se dočká rozšíření

Star Trek se dočká rozšíření

20.06.2018

Televizní stanice CBS podepsala exkluzivní smlouvu se scenáristou Alexem Kurtzmanem (Transformers, Star Trek: Do temnoty), který teď pro její streamovací platformu CBS All Access začne vyvíjet rovnou… (více)

Reklama

Reklama