Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Khan, geneticky upravený "nadčlověk" s megalomanskými sklony, byl po porážce v eugenických válkách vyhnán na opuštěnou planetu Ceti Alpha 5. Přísahal pomstu kapitánu Kirkovi, kterého viní za své vyhnanství jakož i za smrt svého syna. Když se mu po dlouhých letech naskytne možnost uprchnout, neváhá. S pomocí cizopasného tvora ovládájího mysl získává brzy kontrolu nad celou lodí Reliant. Teď už Khanovi zbývá pouze jediná věc, přilákat Kirka a zabít ho. Jako nástroj své pomsty se chystá použít zbraň vpravdě ničivou - střelu "Genesis". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Mám radši spíš novou inkarnaci téhle posádky, ale ze dvou verzí střetnutí s Khanem se mi víc líbila tahle původní. Obě verze Khana (jako postavy) jsou podle mě stejně dobré, akorát tady mi ten střet s Khanem přišel daleko emotivnější, ostřejší, má to správný náboj, který mi v Do temnoty tak nějak chyběl. To bude tím, že tady je to pomsta, Khan a posádka Enterprise už měli předtím jeden střet za sebou, tady se nemusí nic moc vysvětlovat (stačí drobné připomenutí) a jde se bojovat. Zvláštní, přijde mi, že tenhle náboj Abrams krásně přenesl do svojí "jedničky" z roku 2009, ale ve svojí "dvojce" ho ztratil... Co do srovnání s prvním filmem z roku 1979 určitě mnohem lepší, pryč je pomalé tempo a ne moc zajímavý záporák, i efekty se o dost zlepšily. Akorát podivné uniformy zůstaly, hlavně teda pracovníků ve strojovně :D. 9/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre netrekkies asi najpristupnejsi zo starych Star Trekov, kedze pribeh obsahuje standardneho zloducha, ktory sa chce pomstit Kirkovi. Nastastie sa nezabudlo aj na nejaku tu myslienku, takze tentoraz a pojednava o tom ako je clovek schopny vysporiadat s ulohou pri ktorej musi celit smrti najprv nanecisto pri teste Kobayashi Maru a na konci v dojimavom finale aj natvrdo. Takze trekkie sa filozoficky nazral a aj fanusik tupej akcie zostal cely. Tento diel ma konecne dynamicke tempo. Skvele akcne sceny, ktore aj po rokoch posôbia trikovo perfektne. Finalna bitka dvoch vesmirnych lodi mi pripomenula bitky ponoriek, co mi dokonale sedi. Ricardo Montalba je pôsobivy zaporak, ktory vyvola strach aj respekt. Akurat trekkie, ktori videli serial sa pousmeju nad jeho schopnostou dokonale si pamätat aj ludi, ktorych nikdy nevideli, kedze Chekov v dobe, ked sa v serialy objavil Khan este nehral. Ale som rad, ze mal tentoraz dost velky priestor. Na rozdiel od Sulu a Uhury, ktori su zase do poctu. Schotty ma niekolko vydarenych hlasok a v centre deja je znova hlavna trojka Kirk, Spock, Kostra a tentoraz si uzijeme dostatok ich vzajomneho popichovania. Z novych postav zaujme Kirstie Alley ako Saavik. Skoda, ze ju v dalsich dieloch preobsadili. Dozvieme sa aj nieco o sukromi Kirka. Pacilo sa mi, ze posadka ma konecne poriadne uniformy. Hudba je znova fantasticka. Takze vysledkom je spickove akcne sci-fi, ktore nezabuda aj na myslienku a to cele v Star Trekovom prostredi s postavami, ktore mam rad. 8/10. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Filmový Star Trek skoro ve všech svých podobách hrozně trpěl na "televizní feeling" který z něj sálal a na rozdíl od prvního filmu je hlavní vadou i Khanova Hněvu - děj tu připomíná delší seiálovou epizodu mezi které svým způsobem i patří, kamera a masky taky nejsou žádný zázrak, někteří herci tu přehrávají seč můžou... Jenže no to stejně výborně funguje a i přes mnohem mainstreamovější a akčnější přístup než v prvním filmu nabízí dostatečně zajímavou, a rozum neurážející zápletku, i tolik napětí, že by se od něj jeho nejmladší pohrobek z roku 2009 mohl učit. 8/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V podstate vo všetkom posun vpred oproti jednotke. Dialógy znejú oveľa prirodzenejšie, chvalabohu zmizli dlhočizné "megalomanské" pomalé zábery a ubudlo i na stopáži. Skvelý príbeh v kulisách á la 80s (post-apokalyptickí bojovníci), humor a hlavne bohovské duo Shatner & Nimoy, ktorí v jednotke boli akýsi utiahnutí v kukle. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Už první díl Star Trekovské série mě nijak neuhranul, ale druhé pokračování je teda ještě o dost slabší. Když se vyhnu nějaké kritice vizuálních efektů, přeci jen je to 30 let zpátky, tak ale už nemohu prominout snahu o akční stránku. Působí to strašně komicky a dost sráží film dolů. To už bylo lepší v jedničce proplouvání vesmírem a očekávání co přijde. Tam bylo jakési napětí. No snad se prokoušu i přes tuto slabotu na další (snad lepší) díly. 45% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (30)

  • Ve 26. minutě je použit stejný záběr, jako ve filmu prvním. Dopravní modul prolétá kolem kosmické lodě Enterprise. Loď je osvětlená, a ikdyž se modul dostane do světla, nevrhá na boku lodi žádný stín, ale na jeho povrchu je vidět výrazná světelná změna. (Terva)
  • Leonard Nimoy (Spock) původně ve filmu odmítal hrát. William Shatner (Kirk) napůl v žertu tvrdí, že to byla vyjednávací strategie. Nimoy zase, že ke změně názoru ho přiměla právě možná smrt jeho postavy. Ať je to, jak je to, v průběhu natáčení došel k názoru, že úplně zavřít Star Treku cestu by byla škoda a tak doimprovizoval scénu s předáním mysli McCoyovi. Shatner Nimoyovi dodnes neodpustil, že se mu nikdy nepřiznal, že Spockův comeback byl plánovaný už v průběhu dvojky. (Marigold)
  • Podle všeho jde o první film, ve kterém byla použita CGI animace (sekvence s prezentací projektu Genesis). (Marigold)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

William Shatner Live on Stage

William Shatner Live on Stage

07.08.2019

Diváci se mohou těšit na promítání kultovního filmu Star Trek II: The Wrath of Khan na velkém plátně, po kterém bude následovat talk-show s „kapitánem Jamesem T. Kirkem“. Vstupenky v cenovém rozpětí… (více)

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

06.08.2018

Patrick Stewart (Logan, Green Room) si zopakuje svoji nejslavnější roli kapitána kosmické lodi USS Enterprise Jeana-Luca Picarda ve zbrusu novém Star Trek seriálu od CBS All Access. Detaily o příběhu… (více)

Star Trek se dočká rozšíření

Star Trek se dočká rozšíření

20.06.2018

Televizní stanice CBS podepsala exkluzivní smlouvu se scenáristou Alexem Kurtzmanem (Transformers, Star Trek: Do temnoty), který teď pro její streamovací platformu CBS All Access začne vyvíjet rovnou… (více)

Reklama

Reklama