Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Psema 

všechny recenze uživatele

Víc už nezáživnost Nové generace podtrhnout nemohli. Baird se sice tak nějak staromilsky snaží, aby měla Nemesis aspoň trochu "koule", ale unylý záporák (to jsem se měl toho plešatýho vykuka a jeho šedivýho klauna jako bát?) a seriálem páchnoucí zápletka to všechno zdařile posílají do pozice vcelku nudného a snadno zapomenutelného průměru. Navíc mě s každým dalším filmem o Picardově posádce silně iritovalo navazování na děj z televizní obrazovky. Namísto toho, aby se filmy snažily lovit diváky i mimo zástup Trekkies, nesmyslně hrají všechno na vlastní branku. Imho zasloužené komerční fiasko, které zapříčinilo velké změny. Díky bohu za ně. Takhle už rozhodně ne. Ale výsadek v off-roadu byl hoodně hezký. To zase jo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemôžem tomuto filmu odoprieť plné hodnotenie. Tam kde Unforgotten Country nadchýnala, rôznorodým prostredím a snahou o doposiaľ nevídanú akčnosť, tam Nemesis ako film novej generácie, spĺňa všetky sci-fi atribúty, ktoré tak vyznávam a ktoré mi spôsobujú určité potešenie. Každá jedna z postáv je už dokonale vykreslená a aj pre mňa, ktorý som nikdy nevidel seriál, dávali konania postáv určitý zmysel. A práve preto bolo stotožnenie s nimi priam dokonalé - takže posledných desať minút si film krásne zahral s mojimi emóciami. Čo sa týka akčných scén - nemám čo vytknúť, trikovo vychytané a v niektorých momentoch až dychberúce. Síce sa nájde kopec vecí, ktoré by sa dali spraviť inak, ale to na výslednom dojme nič nemení. Rozlúčka s posádkou Enterprise je pre mňa určitým zadosťučineným a Date, je predsa len Spock nového tisícročia aj keď som pred týmto faktom dlho zatváral oči. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Začátek byl skvělej. Pěkně svižná akce, kapitán Picard jako rozpustilej řidič supervozítka pobavil, v takový náladě ho často nevídáme. Hned na to honička s emzáckejma domorodcema - parádní... Postupem času se ale film víc a víc podobá seriálu, což mě po tom pro Star Trek netradičnim nástupu trochu zklamalo, nicméně je to pořád nadprůměrně kvalitní sci-fi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednoducho zhrnuté prvé tri čtvrtiny dialógov a posledná vesmírna streľba v neprirodzene pôsobiacom trikovom prostredí so záverečnou konfrontáciou kladného a záporného hrdinu s očakávaným koncom. Trochu obšírnejšie nič nové v galaxii, patetické herectvo, ale také, aké to k Star treku tejto generácie patrilo, nejaká tá myšlienka, solídny scenár, množstvo klišé a pochyby, či to vďaka relatívnej lacnosti patrí do televízie, na dvd, alebo do kina. V tom istom roku nás obšťastnil Lucas megalomanskými Klonami, s ktorými sa po vizuálnej stránke Nemezis nemôže rovnať, lenže ten nemal také ambície, takže pôsobí úprimnejšie a vďaka skvelému záporákovi v podaní Toma Hardyho, z ktorého je dnes megastar, sa na tento film dnes pozeráme trochu inak. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

(lehké spoilery)...Ve své době nejakčnější Star Trek, s nejlepšími efekty, dost možná i druhou nejlepší (po prvním díle) Star Trek hudbou a vlastně takovou labutí písní Jerryho Goldsmithe, několika velmi nezvyklými a překvapivými momenty (srážka lodí, Dat prolétávající i obětávající) a s docela zajímavým záporňákem. Jo a ten film rozhodně nemá seriálové vyznění. Proč musím kecy o seriálovosti číst v komentářích u každého profilu filmu navazující na nějaký seriál, i když je to úplně mimo? A i kdyby, navazuje to na seriál, musí to mít s ním něco společného. Každopádně proč dávám "jen" tři. Strašně mě štvala (mimojiné věci, které jsem už zdrbávával u jiných ST filmů) nesmrtelnost Enterprise. Fanoušci by to asi nepřežili, ale její efektní zánik by mě potěšil rozhodně víc, než neustálé převody energií bůhví odkud. Štíty Enterprise jdou totiž obvykle dolů ze 100% na 20 během okamžiku. Ale na těch 20% pak setrvávají strašlivou dobu i přes neustálé bombardování, po několika minutách klesnou milostivě na deset procent, pak se několikrát převede energie (například z podpory života) a štíty už se neřeší, je vyhráno. A pak si ta loď ještě narazí do další, tu další loď skoro zničí, i když ta má štíty na 70%, ale Enterprise to rozdýchá v pohodě. Kdo tohle autorům žere? Jak vůbec může být divák v napětí? Proč autoři nepřichystali do závěrečného filmu něco spešl? Jasně, zabití všech zúčastněných by byla pro Trekkie asi silná káva, ale napadla mě například zajímavá záměna Pickardů, ten mladý (alias Shinzon) by podstoupil onu operaci, stal by se starým a zdravím, původního Pickarda by odstranil, nastoupil by na jeho místo, posádka by si ničeho nevšimla, Shinzon by se choval úplně jako původní Pickard, jen by do případného dalšího filmu chystal překvapivou zradu a drtivý úder! Che, měl jsem dělat scénář :-) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Postava Shinzona (Tom Hardy) byla inspirována Johnem Brownem, abolicionistickým fanatikem z 19. století. (mirliflore)
  • Film obsahuje narážky na všech 5 Star Trek seriálů. Riker (Jonathan Frakes) použije manévr pojmenovaný po kapitánu Kirkovi, je zmíněna válka s Dominionem, hlavním protivníkem posádky ze seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět (od r. 1993), krátké cameo si coby admirál zahrála Kathryn Janewayová ze seriálu Star Trek: Voyager (od r. 1995) je zmíněna loď USS Archer, pojmenovaná po kapitánu Archerovi ze seriálu Star Trek: Enterprise (od r. 2001). (mirliflore)
  • Režisér Stuart Baird před natáčením neviděl ani jednu epizodu seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987), což kritizovali i někteří s filmem nespokojení herci. Příkladem je LeVar Burton, představitel Geordiho LaForga, a Marina Sirtis, která si zahrála Troi. Baird si například údajně myslel, že postava Geordiho je mimozemšťan. (mirliflore)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama