Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemôžem tomuto filmu odoprieť plné hodnotenie. Tam kde Unforgotten Country nadchýnala, rôznorodým prostredím a snahou o doposiaľ nevídanú akčnosť, tam Nemesis ako film novej generácie, spĺňa všetky sci-fi atribúty, ktoré tak vyznávam a ktoré mi spôsobujú určité potešenie. Každá jedna z postáv je už dokonale vykreslená a aj pre mňa, ktorý som nikdy nevidel seriál, dávali konania postáv určitý zmysel. A práve preto bolo stotožnenie s nimi priam dokonalé - takže posledných desať minút si film krásne zahral s mojimi emóciami. Čo sa týka akčných scén - nemám čo vytknúť, trikovo vychytané a v niektorých momentoch až dychberúce. Síce sa nájde kopec vecí, ktoré by sa dali spraviť inak, ale to na výslednom dojme nič nemení. Rozlúčka s posádkou Enterprise je pre mňa určitým zadosťučineným a Date, je predsa len Spock nového tisícročia aj keď som pred týmto faktom dlho zatváral oči. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po slibné úvodní scéně z Romulu přijdou bohužel bodré svatební proslovy ve stylu seriálů Jaroslava Dietla, honičky na čtyřkolkách, a pak se dokonce zjeví i ta nesnesitelná Janewayová. Ale nenechte se odradit, pak už to bude jen lepší. Tento díl je opět spíš pro teenagery než pro nejmenší, upírská rasa Remanů je pohledná, jejich šéfík překvapivý, no a nakonec Picard opět totálně zmasí Enterprise, ale stejně vyhraje. To snad není spoilerování, to je přece každému už dopředu jasné. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednoducho zhrnuté prvé tri čtvrtiny dialógov a posledná vesmírna streľba v neprirodzene pôsobiacom trikovom prostredí so záverečnou konfrontáciou kladného a záporného hrdinu s očakávaným koncom. Trochu obšírnejšie nič nové v galaxii, patetické herectvo, ale také, aké to k Star treku tejto generácie patrilo, nejaká tá myšlienka, solídny scenár, množstvo klišé a pochyby, či to vďaka relatívnej lacnosti patrí do televízie, na dvd, alebo do kina. V tom istom roku nás obšťastnil Lucas megalomanskými Klonami, s ktorými sa po vizuálnej stránke Nemezis nemôže rovnať, lenže ten nemal také ambície, takže pôsobí úprimnejšie a vďaka skvelému záporákovi v podaní Toma Hardyho, z ktorého je dnes megastar, sa na tento film dnes pozeráme trochu inak. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Já si nejsem jist, zda se dá k tomuto dílu z velké série Star Treků vůbec něco napsat. Miluju všechny a jen bych zde vyjadřoval něco, co se ani nedá vyjádřit. Tak snad jen jeden citát : Romulanské pivo by se mělo zakázat....Ale ono je zakázané... Film začíná na Romilanském srazu senátorů - incident, který se tam stane, odstartuje toto dobrodružství. ( Našim politikům bych něco takového docela přál ) Tak nevím, nevím, kde jsou ty časy, kdy se příběh převážně odehrával v kokpitu vesmírné lidi Interprise, bez textové hudby, bez zaláskovanejch scén - prostě jen akce a málo keců. CITÁT - Romulanské pivo by měli zakázat.......... Datův zpěv na svatbě je trapný, nehezký a myslím si, že i zbytečný. Jeden kladný průlom se však dá pochválit. Je zde poprvé použita akční automobilová honička. Píše se hvězdné datum 56844,9 a Interprise dorazila na orbit Romulu.......... Film o lásce, záchraně, dvojnících, nových a nebezpečných zbraních. Po technické stránce je to pastva pro oči, pryč jsou ty papírové kulisy a modely kosmických hraček na černém pozadí. Jen to osazenstvo mi tam nějak vadí. Hudbu opět dělal Jerry Goldsmith. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po skvělím filmech ze začátku Star trekovské série (Khanův hněv, Cesta domů) a i po novějších počinech (První kontakt a slabší Vzpoura) se ukazuje, že původní snaha ST filozofování a rozhovoru( a celkového poselství ) silně převažující nad akcí je bohužel dnes (nejspíše kvůli snaze přilákat lidi a vydělat peníze) naprosto změněna a v některých chvílích rozhovoru vůbec nic neznamenají. Kdyby však akce byla kvalitní a silně zábavná nebylo by to tak hrozné, ale bohužel opak je pravdou... Doufám, že v případě dalšího dílu nebude vkládán "obrovský" rozpočet, ale že se za málo peněz udělá dost muziky a znovu obnoví filozofie série a film se (díky věrným fanouškům treekies) zaplatí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Cameo roli taktického důstojníka na Enterprise v hodnosti poručíka ztvárnil režisér Bryan Singer. (mirliflore)
  • Film obsahuje narážky na všech 5 Star Trek seriálů. Riker (Jonathan Frakes) použije manévr pojmenovaný po kapitánu Kirkovi, je zmíněna válka s Dominionem, hlavním protivníkem posádky ze seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět (od r. 1993), krátké cameo si coby admirál zahrála Kathryn Janewayová ze seriálu Star Trek: Voyager (od r. 1995) je zmíněna loď USS Archer, pojmenovaná po kapitánu Archerovi ze seriálu Star Trek: Enterprise (od r. 2001). (mirliflore)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno