Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Psema 

všechny recenze uživatele

Víc už nezáživnost Nové generace podtrhnout nemohli. Baird se sice tak nějak staromilsky snaží, aby měla Nemesis aspoň trochu "koule", ale unylý záporák (to jsem se měl toho plešatýho vykuka a jeho šedivýho klauna jako bát?) a seriálem páchnoucí zápletka to všechno zdařile posílají do pozice vcelku nudného a snadno zapomenutelného průměru. Navíc mě s každým dalším filmem o Picardově posádce silně iritovalo navazování na děj z televizní obrazovky. Namísto toho, aby se filmy snažily lovit diváky i mimo zástup Trekkies, nesmyslně hrají všechno na vlastní branku. Imho zasloužené komerční fiasko, které zapříčinilo velké změny. Díky bohu za ně. Takhle už rozhodně ne. Ale výsadek v off-roadu byl hoodně hezký. To zase jo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Osobní duel tomu dodává šťávu, která všem filmům Nové generace tak zásadně chybí. Že by to bylo výrazně chytré, jsem už vzdal - to prostě zmizelo ve vesmíru s panem Spockem a Pickard to nepřinese. Kdyby se poslední půlhodina nerozplizla do stereotypního, nudného a naprosto mimo ducha sled akčních scén, tak bych uvažoval o vyšším hodnocení. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemôžem tomuto filmu odoprieť plné hodnotenie. Tam kde Unforgotten Country nadchýnala, rôznorodým prostredím a snahou o doposiaľ nevídanú akčnosť, tam Nemesis ako film novej generácie, spĺňa všetky sci-fi atribúty, ktoré tak vyznávam a ktoré mi spôsobujú určité potešenie. Každá jedna z postáv je už dokonale vykreslená a aj pre mňa, ktorý som nikdy nevidel seriál, dávali konania postáv určitý zmysel. A práve preto bolo stotožnenie s nimi priam dokonalé - takže posledných desať minút si film krásne zahral s mojimi emóciami. Čo sa týka akčných scén - nemám čo vytknúť, trikovo vychytané a v niektorých momentoch až dychberúce. Síce sa nájde kopec vecí, ktoré by sa dali spraviť inak, ale to na výslednom dojme nič nemení. Rozlúčka s posádkou Enterprise je pre mňa určitým zadosťučineným a Date, je predsa len Spock nového tisícročia aj keď som pred týmto faktom dlho zatváral oči. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Akta X - Film se Star Trek: Nemesis nezbavil některých seriálových nešvarů, ale přeci jen se ze svého seriálového formátu dokázal vymanit líp, než většina ostatních novějších ST filmů. Slušná výprava a triky, objemná porce dobrodružství a zábavy jsou u ST už dnes spíše standardem, no aspoň trochu plnohodnotnější příběh se do filmů poslední dobou moc nedostal. Malá zajímavost, původně určený režisér Nick Meyer, režisér dvou úspěšnějších ST filmů (2, 6), byl po žádosti o nový scénář odvolán. Film doslova přetéká odkazy na starší díly, různými štěky herců (Whoopi, Mulgrew) z ostatních sérií nebo z některého ze starších dílů TNG, ale nikdy to nenabyde takových rozměrů, aby to člověku neznalému všeho okolo ST zamotalo hlavu nebo narušilo sledování. Spíš si toho většinou nevšimne, protože se jedná o přirozeně zapojené součásti příběhu. K ději, nejedná se o nic převratného, ale napětí i akce je udržena až do konce, hluchých míst člověk moc nepotká a je příjemné podívat se zase a naposledy na staré přátele. Jen mi vadí, že na konci se Datův vývoj doslova anuluje, protože tu písničku, kterou si tam potom broukal, tu si zpíval v pilotním dílu Nové Generace, neboli 15 roků před ST: Nemesis. A i to je ukázka, že je to naprosté zakončení seriálu s Picardem, protože to je obrovský zásah do linie příběhů a náběh na opisování. Ale vůbec netuším, proč Nemesis vydělala úplně nejmíň ze všech ST filmů (asi že ji nepustili do kina). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po slibné úvodní scéně z Romulu přijdou bohužel bodré svatební proslovy ve stylu seriálů Jaroslava Dietla, honičky na čtyřkolkách, a pak se dokonce zjeví i ta nesnesitelná Janewayová. Ale nenechte se odradit, pak už to bude jen lepší. Tento díl je opět spíš pro teenagery než pro nejmenší, upírská rasa Remanů je pohledná, jejich šéfík překvapivý, no a nakonec Picard opět totálně zmasí Enterprise, ale stejně vyhraje. To snad není spoilerování, to je přece každému už dopředu jasné. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Postava Shinzona (Tom Hardy) byla inspirována Johnem Brownem, abolicionistickým fanatikem z 19. století. (mirliflore)
  • Film byl uveden do kin krátce před velkofilmem Pán prstenů: Dvě věže. Jeho premiéra ale proběhla jen v některých zemích, v jiných se film vůbec nehrál. V České republice se dočkal své premiéry až roku 2006 při příležitosti oslav 40. narozenin Star Treku, setkání CzechTrek dne 27. září. Mezi „star trekovými“ filmy byla Nemesis označena za jeden z nejhorších; nebyla ani příliš výnosná. (Kroup4)
  • V čase 00:33:45 se objevuje dýka s dvojitým ostřím, velice blízká dýce Double Shadow od designéra Gila Hibbena. (HonzaR.)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama