Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Takový Star Trek neStar Trek, který je neobyčejně vtipný a zábavný a skoro vůbec se neodehrává ve vesmíru!( což je tedy kvůli určitým vesmírným faktům, které Star Trek poněkud ignoruje, skoro dobře) Prostor, jaký byl zde dán ojedinělým charakterům, je s předchozími Star Trek filmy skoro neporovnatelný, tedy, tady je samozřejmě větší a to je určitě dobře, protože v prvních třech filmech mi mimojiné trochu vadila i jistá odměřenost, a to tady nehrozí. Zaměření na přírodu je sympatické, stejně jako spousta detailů z nichž bych vypíchnul především sympatický a lidsky neegoistický (jak poznamenal pan Spock) předpoklad (autorů) o velrybí inteligenci a hlavně cestování v čase, jehož případné paradoxy jsou vyřešeny za pomoci "osudu", jak to naznačil v jedné scéně ve starém Enterprise tuším Scotty nebo Sulu. Hudba Leonarda Rosenmana je do tohoto typu filmu silně netradiční ( určitě mě zaujaly až barokní postupy), ale rozhodně zdařilá. Kirkova posádka mi, vyjma Spocka, nikdy nepřirostla tolik k srdci ( ačkoliv jsem ze starého seriálu docela dost epizod zkoukl), ale je klidně možné, že se to po zhlédnutí jejich čtvrtého filmu, změní...Dodatek: a můžu říct, že změnilo natolik, že s odsupem času mám Kirkovu posádku mnohem raději než tu Picardovu....tomu říkám obrat :-) ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z důkazů, proč byla Kirkova posádka nejlepší. Příběh je vytržený z klasických prostředí neznámých planet a vesmírných bitev. Pro sérii je to svým zasazením do doby i místa velmi netypický film. 80.léta, velryby, ekologické poselství...a přesto funguje jako dobrodružný film, scifi, trochu komedie. Bez výbuchů a našlapané akce to ty postavy (a jejich představitelé) utáhnou a ještě při tom zachrání planetu:) ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řekl bych tak trochu nestandardní díl ST, natočený vyloženě a záměrně chvílema jako komedie. Byly tam okamžiky, kdy jsem se opravdu nahlas smál, jako Čechov tázající se se svým přízvukem za studené války na nukleární lodě nebo Spock vázající si pásek přes uši. Výprava opět fantastická a pravdivé poselství o velrybách. A nemůžu nezmínit, že jsem postřehl Michaela Berrymana, který se se svým obličejem, musíte uznat, pro roli mimozemšťana ve Star Treku narodil! 80% ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tento a VI. díl mě snad přesvědčily, že se Star Trek dokáže pohodlně obléknout do jakéhokoliv žánru. A opravdu netuším, jak se na tenhle počin musí tvářit trekkies, ale já se opravdu bavil. Zápletka s párkem velryb, které mohou zachránit svět tím, že si promluví s ničivou sondou, byla pitomá až za nejzazší hranici, ale posádka musela mít důvod cestovat do dvacátého století, tak zvládnu i ten pitomý. A že se to odehrává právě ve dvacátém století není žádné překvapení - cestování časem ve filmech je nejčastěji z roku vzniku do minulosti/budoucnosti, nebo odtamtud zase do roku vzniku, málokdy z budoucnosti do minulosti nebo ještě nějak bizarněji a to mě mrzí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak mě tenhle snímek bavil. Nemám moc rád příběhy o tom, jak se cestuje v čase, a v případě "Star Treku" mi to celkově znělo divně, ale tady se podařilo spojit humor, poselství a známé postavy do celku, který je zábavný a funkční a ani vám nebude vadit to silné ekologické poselství, které si to s sebou nese. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Jednou z otázek, na něž Spock (Leonard Nimoy) odpovídá počítači v úvodu filmu, je elektronová konfugurace gadolinia. Její zkrácený zápis je: [Xenon] 4f<sup>7</sup> 5d<sup>1</sup> 6s<sup>2</sup>. (VMa)
  • Spock (Leonard Nimoy), který má být bez emocí, se v závěrečné scéně, kdy osádka raketoplánu skáče do moře, směje. (Pe4Ce22)
  • Spisovatelka Vonda N. McIntyre napsala podle tohoto filmu stejnojmennou knihu, jež v češtině vyšla roku 1994, jako „Zpěv z neznáma“. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno