Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 189)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže čerstvě po návštěvě kina můžu konstatovat, že zklamaný rozhodně nejsem. Scott Derrickson zvládl režii lehce nadprůměrně a stejně na mě působil i samotný film.Čím začít? Triky dobré, scénář solidní, ale hluchá a slabší místa se rozhodně dostavila. Nevyhneme se morálním vsuvkám, na sílu vloženým emociálním scénám, která jsou navíc zbytečně oslazené a trochu zahalené patosem. Keanu Reeves zvládl roli mimozemského tvora podle mě klasicky bezchybně, bez přehrávaní a zbytečné mimiky navíc, někdy vyzněly i suché hlášky ;-) Scéna s výslechem, ze sedmiminutového traileru byla do filmu dobře v pasována a já si ji rozhodně užil. Nejvíce mi lezl na nervy Jaden Smith, tady se mi zdál bez naprosto bez hereckého talentu, na rozdíl od jeho jiného filmu Štěstí na Dosah. Konec jsem víceméně očekával. Zážitek pozitivní. 8/10* ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jak již podotkl Cival... remake je uctivou předělávkou původní Wiseovy klasiky, přičemž je stejně naivní, slušně zahraný a myšlenkově bohatý jako originál. Do puntíku citované scény z "padesátéhoprvního" potěšily, akční scény neměly chybu a až na závěr, který je z ranku "honem, ať je to za námi", jsem tomu mohl vyčíst máloco. Tedy nepočítám-li otravného Jadena Smithe, jemuž bych nejraději utrhl hlavu a kopnul ji GORTovi přímo do laserové průrvy. 7/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jesli je lidstvo schopno stvořit něco takového, jako tenhle film, který vás donutí se za svou přítomnost v kinosále stydět, pak ano, pak si zaslouží záhubu. Naprosto zbytečná trapnost, dějové hloupá, citově neupřimná s jedním obličejovým výrazem Keanu Reevese na celý film. Chtěl bych zdůraznit, že nejblbější souvětí v dějinách kinematografie "Lidstvo je nenapravitelné, ale dá se napravit." jsem slyšel ve filmu tolikrát, že jestli ho přede mnou ještě někdy někdo řekne, vymlátím mu zuby z huby a narvu mu je do uší ! Multikino Palace Cinemas může děkovat Jennifer Connelly a dobře zvládnutým efektům, že jsem se ovládl a v průběhu promítání téhle ubohosti, neroztrhal plátno. P.S: Mertax máš pravdu, ale příště se radši střetnu s tebou než s jinou civilazací / i když ty si taky jiná civilizace :) / a za to pade tě pozvu na ohřátou vodu:). Jo a ještě máš pravdu s tím dítětem, odpornějšího haranta jsem na plátně snad ještě neviděl. Přivázat ho v Iráku na nejvyšší stožár a na hlavu mu přilepit americkou vlajku, mazánkovi ukňouranýmu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Původní Den, kdy se zastavila Země je výborné sci-fi. Zápletka je možná jednoduchá, ale myšlenky zde obsažené působí i po šedesáti letech. Tenhle suchý odvar ale nesahá svému předobrazu ani po kotníky. Vizuální stránka je nepochybně lepší, ale celkově je film neuvěřitelně prázdný. Klaatu Reeves nepůsobí tak mimo(zemsky) jako Klaatu z původního filmu a při některých scénách je až žalostně vidět, že to prostě nefunguje. Tento remake dal možná staré sci-fi nový vzhled, ale obsahově to zrovna nevystihl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Scott Derrickson dostal svou další šanci a tentokrát se moc nepředvedl. Keanu Reeves a Jennifer Connelly jsou snad jediné pořádné klady na tomto filmu. Stylovost z upoutávek se brzy vytratila a druhá polovička filmu je prakticky pouze o mladém Smithovi, který přemlouvá Klaatua "že lidé se dokáží změnit". Vůbec mi nevadilo ekologická myšlenka, ale celý příběh, kdy Klaatu zjišťuje jací vlastně jsou lidé. Je tu mnoho zajímavých nápadů, drobností, ale vše je v podstatě zabito okolním balastem. Krásné oči Jennifer tohle prostě nezachrání a z trailerem skvěle vypadajícího a akčního inteligentního sci-fi je jen snaha o akční sci-fi, díky kterému si lidé uvědomí, co by měli změnit. Třeba příště to někdo zkusí s opět dobrou myšlenkou, pořádně vystavěným příběhem a logickým vyústěním (spoiler: já tak chtěl, aby byl svět zničen, splní se mi to někdy?). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Obsazení Keanu Reevese (Klaatu) bylo pro režiséra Scotta Derricksona těžkým krokem, protože se obával, že takto známé tváři nikdo neuvěří, že je mimozemšťan a bude to vypadat směšně. (Karlos80)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama