Reklama

Reklama

Divoké ulice

(festivalový název)
  • USA Savage Streets
Trailer

Obsahy(1)

Brenda (Blair) vede partu ostrých vysokoškolaček, které se pošťuchují s drsným gangem pankáčů (tak drsným, že jejich vůdce nosí místo náušnice žiletku a típá si cigarety o dlaň). Hoši ale neustojí, že „girls just wanna have fun“ a pomstí se jim za krádež a naplnění jejich auta odpadky tím, že znásilní Brendinu hluchoněmou sestřičku Heather. Z Brendy oděné do černé kůže se stává nelítostný anděl pomsty vyzbrojený lukem a železy na medvěda a roztahuje svá křídla nad členy gangu, aby je utopil v krvi.

Královna exploitation Linda Blair v plné síle. Heather si zahrála po Blair další populární béčková „queen of scream“, Linnea Quigley (NÁVRAT NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL, CREEPOZOIDS, VICE ACADEMY I. a II., PAST BOSORKY) a na režijní stoličce seděl Danny Steinman, který rok poté natočil PÁTEK TŘINÁCTÉHO 5: NOVÝ ZAČÁTEK. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jestli má tenhle film alespoň něco málo společného s realitou, pak dospívat v osmdesátých letech v Americe muselo být peklo :-D. Divoké ulice jsou nechtěně směšný, brakový rape and revenge exploiťák a ukazují přesně to, co na osmdesátkové kinematografii nemám rád. Má to co dočinění hlavně například s estetikou samotných postav než třeba se způsobem vyprávění, ale nemůžu si pomoct. Hrůza. Tři hvězdy za to, že dnešníma očima už je to vážně vtipné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Excelentní osm desátkový Rape and Revenge! Scéna se znásilněním je znepokojující a velmi intenzivní, jelikož dívka nemůže ani křičet a cítil jsem vůči ní obrovskou lítost. Naštěstí její sestra Linda Blair je připravená na Revenge! Oblečená celá v černém, vyzbrojená kuší, procházející se ulicemi, hledajíc zplodinu, která ublížila jejím blízkým. Nechybí akce, nahota (Spousta Koz!), perfektní čtveřice záporáků, fajn holky a násilí! Celé je to špinavé, zručné a skvěle natočené. Pro fanoušky povinnost. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Exploatační královna Linda Blair a queen of scream Linnea Quigley bok po boku v osmdesátkovém rape and revenge, kde se za úchvatných dobových songů gangbangují hluchoněmé panny. A teď si to ještě představte s německým dabingem a nepříliš srozumitelným slovenským rychlodabingem přes něj, to je teprv zážitek :) Tak nevím, jestli jsem měl nějakou vystříhanou verzi, ale jak znásilnění Linney, tak Lindino zabíjení těch nezbedných výrostků, co jí to udělali, bylo hrubě ošmelené. Přesto je to pohodové béčko s drsnými záporáky, poctivým boobie countem (4 včetně Lindy a Linney) a geniálním eighties soundtrackem. Pro zajímavost původně usedl na režisérské sesli Tom DeSimone (REFORM SCHOOL GIRLS), který se s Lindou znal už z PEKELNÉ NOCI, ale nahradil ho Danny Steinman. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Braková zábava v štýle rape&revenge, ktorá v priebehu času trocha stratila zo svojho kúzla. Najväčšie pozitívum vidím v ukážkovej atmosfére 80. rokov, vizáži hercov, dobrej hudbe.... Zo snímku však dýcha veľká naivita, slabé hororové prvky a málo pútavý dej. Linda Blair bola fajn, to áno, ale mňa viac potešil Robert Dryer, ktorý je so svojim zjavom pre horory ako stvorený. Maskérom v jeho prípade stačí vyvinúť len minimálnu námahu a zabijak je na svete. 60/100 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Opomínaný rape & revenge, ktorý sa bez problémov môže rovnať najslávnejším kúskom tohto drsného subžánru zo 70. rokov. Štabajzna Linda Blair tu dokazuje, že s nahotou nemá žiaden problém a jej postava Brenda je vulgárnejšia a oplzlejšia, než démonom posadnutá Regan z kontroverzného Exorcistu. Trochu mi tu vadili snáď iba pre 80. roky typicky afektované herecké výkony a osobne by som si prial o čosi viac krvavejšie finále, inak je pre mňa Savage Streets pozitívnym prekvapením. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Další herečka která měla zájem o roli Heather byla Dana Plato. (ČSFD)
  • Film byl v roce 1985 nominován na ceny Saturn Award, a to v kategoriích nejlepší herečka (Linda Blair - Brenda), nejlepší herečka ve vedlejší roli (Linnea Quigley - Heather) a nejlepší scénář (Danny Steinmann, Norman Yonemoto). Ani jednu nominaci však neproměnil. (Wade)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno