Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 2

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 555)

verbal 

všechny recenze uživatele

Měkký Bobo, starýho Měkkýho Boba syn, tohle konverzační melodrama utáhl jen svým charmem. U dvouhodinového akčního filmu by jeden logicky předpokládal nějakou tu akci. A čeho se dočká? Podivného bezpohlavního jiskření s asexuální zrůdou paní Paltrowovou, homopošťuchování s panem Čidlem, plýtvání obstarožním Wrestlerem a pár minut lisování těžkých kovů. Naštěstí je dnes výkupní cena železa na vrcholu romského blahobytu, takže když australští elektrikáři ještě přihodí pár drobných za předražený videoklip, chlapci snad naškrábou aspoň na náklady a nízkorozpočtový seriál Avengers! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Úspěšně jsem privatizoval světový mír. Co ještě chcete?" Do létajícího kusu plechu bylo málokdy při výrobě naválcováno tolik egoistického sarkasmu, jako do toho ze Stark Industries a to je dobře. Druhé poletování tryskami překypujícího týpka se mi totiž líbilo ještě o pár úderů bičem do formule víc, než seznamovací pokus a jako nenáročný konzument si dovolím vyjádřit spokojenost s duněním beden, využíváním všech barev světelného spektra i s úrovní ruského inženýrství. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Režisér Favreau výborne využíva potenciál hviezdnej hereckej zostavy, kde i „vedľajšáci“ majú role ako napísané na telo - jednooký Samuel v koženom kabáte, predajný kravaťák Rockwell, bladeovsky sa mlátiaca Scarlett, tí všetci, samozrejme v čele s Downeym Jr., si to vychutnávajú plným dúškom (azda len ruský psycho-vynálezca Rourke si zaslúžil byť psychologicky prepracovanejší). Samotný príbeh ale absolútne nemá čím strhnúť - zdramatizovanie či napätie tu prakticky neexistuje a akčné scény sú necelé dve a pokrývajú sotva 10 minút dvojhodnovej stopáže (!). Vlastne je malý zázrak, ako sa komiksovka s tak nevzrušivým scenárom dokáže udržať v rovine tak príjemnej konverzačky. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Herec Robert Downey Jr mne už vytáčel svým arogantním chováním ve filmu Sherlock Holmes, ale utržená loď byla parádní a tak jsem mu to odpustil. Jelikož IRON MAN I se mi líbil, docela jsem se těšil na dvojku. Bohužel jsem byl velice zklamán. Prvních 50 minut jsme jen koukali na nafoukance, pupka světa.. Akce naprosto žádná, pak se objevil opičák Rourke a začal švihat svými elektrickými švihadly. Konečně 10 minutová akce. Pak zase nic, občas pokus o trapný humor. Z filmu jsem si vzal jediné poučení, nikdy nebrat drogy a mohutně nechlastat, abych nevypadal jako MONSTRUM "Mickey Rourke". ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Downey sa snazi co mu jeho sarm staci, ale ani jeho vykon nedokaze zakryt scenarom slabo vyuziteho zaporaka v podobe Rourkea a neschopnost rozhodnut sa, o com vlastne dvojka ma byt. Ci v trende druhych dielov nacriet viac do duse i minulosti hlavneho hrdinu a priniest tak temnejsi a vaznejsi pribeh (s reflexiou na stav americkych vojenskych sil), alebo nezavazne blbnut a vytesovat sa, ze v hlavnej ulohe mame skveleho chlapika improvizatora. Vysledok nie je ryba ani rak, ale ako tak dychajuci morsky hybrid, kde uz nefunguje ani vztah Tonyho s Pepper. Nevadi mi malo akcie, vadi mi, ze jej absencia nema adekvatnu nahradu. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Během scény, v níž Justin Hammer (Sam Rockwell) představuje různé zbraně, měl herec nasazené sluchátko, do nějž mu scenárista Justin Theroux sděloval jednotlivé informace. Důvodem nebyla nedostatečná příprava herce, ale úpravy scénáře těsně před natáčením. Repliky obsahovaly spoustu technických pasáží, které si Sam za tak krátkou dobu nebyl schopen zapamatovat. (Kubaaa97)
  • Po událostech v Monaku můžeme na televizní obrazovce vidět Christiane Amanpour, britsko-íránskou reportérku pracující pro CNN a PBS, jež ve filmu hraje sebe samu. (Kubaaa97)
  • Nedlouho poté, co byla Scarlett Johansson odmítnuta pro roli Black Widow, si obarvila vlasy narudo. Chtěla ve svém životě nějakou změnu a zároveň nechtěla, aby se na ni pohlíželo jako na „tu blonďatou herečku“. Když se po nějaké době znovu potkala s režisérem Jonem Favreauem, tak si mylně myslel, že se tak obarvila pro roli Black Widow, kterou ji chtěl znovu nabídnout. Scarlett mu ovšem elegantně řekla, že šlo pouze o shodu náhod. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama