Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak netuším, jestli to byl nejlepší nápad. Natočit totiž remake tromáckého Dne matek tak, aby vyhovoval dnešnímu hollywoodskému standardu a zároveň neměl s originálem nic společnýho, už z trailerů zavánělo průšvihem. Vedle nově zpracovaných The Last House on the Left a I Spit on your Grave působí tenhle snímek jako nedomrle, jež by potřebovalo ještě trochu péče a lásky. Buď to přidat na intenzitě a brutalitě, kterou zde představují pouze dvě rozstřelené hlavy, nebo film uchopit mnohem syrověji a dravějším rukopisem do něj vtisknout svůj osobitý styl. Věřím, že jím Bousman disponuje, možná stačilo přidat pár hudebních čísel a spoustu nahotinek :) Takhle působí Den matek jako promarněná šance. A to i skrz úvodní nášlap, pěknou hudbu a slušného obsazení. Objeví se tu například Shawn Ashmore z Frozen nebo kočička Briana Evigan z Burning Bright, ale největším tahounem je bezesporu Rebecca De Mornay jako psychopatická, ale milující matinka. Pro Darrena, tvůrce vymazleného muzikálu Repo! Genetická opera, je tohle určitě krok zpátky. Uvidíme, jestli si napraví reputaci s blížícím se projektem 11-11-11. EDIT: Nenapravil. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Skvěle rozjetý thriller s mrazivou atmosférou. Záporáci jsou skvělí, hlavně psycho matka, která ovládá své dětské ghetto. Celý fim prostě velmi dobře baví a jde divákovi do hlav. Občasné blbosti se dají v klidu prominout, ale velká škoda, že film v poslední dvacetiminutovce velice znejistěl a klesl s úrovní tím, že se začal zbavoval postav naprosto nepřirozeně (ohluchlý černoch s kvérem se snaží něco udělat a zastřelý svoji ženu? WTF?), dále nevím proč při tak geniálním zlikvidování psychopatického zmrda ve sklepě nepokračovali dál. Navíc jsem čekal, že doktor po svých pokusech nějak víc psychycky rozebere tu holku, bohužel nic. Ke konci je snaha zbytečně moc vyhrotit situaci na úkor kvality a úplný finiš s ukradením dítěte byl trapný a přestřelený. Každopádně hodnotit film jenom za konec je blbost, to bych šel tak na 2*. Jako celek je to solidní podívaná. 3,5* ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil, jako řadu jiných filmů, kde neočekávám nic převratného na bleskovku. To znamená, že 112 minut si pustíte tak, že za deset minut máte film shlédnutý. Komu se to nelíbí, ať to nedělá. Výhodou ale je, že vidíte vše rychle a pak se zastavíte v místech, které vám připadají klíčové. A těch není moc. ***Pochopitelně, že to platí jen pro diváky, co mají filmů doma tolik, že je nemožné je rychle sledovat.*** Velcí konzumenti ale dělají to co já kdysi. Pět monitorů, pět filmů, a nechají se běžet. Časem i tohle přestane bavit, ale než ten čas nastane, tak si užijete pětkrát víc filmové zábavy než běžný divák.***Hororů mám nepočítaně. Většinu z těch co je mám, tak jsem ještě neviděl.***Rebecca De Mornay se hodí do filmu, přitáhne pozornost diváka, působí přesvědčivě, umí překvapit a divák s ní projde filmem tak, jak má... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov hororov určite veľmi dobrá podívaná, veľa kriku, násilia, krvi, hnusu a nenávisti. Skoro niečo ako tlačovka Oľano. Napriek dlhšej stopáži to má veľmi dobré tempo a dokonca je to inšpirované určitými skutočnými udalosťami, čo vždy diváka vtiahne viac. Miestami veľmi naštve a film, čo vzbudzuje emócie má nepochybne svoju kvalitu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kurv.........a !!!! Tak toto bola pecka. Ak sa aspoň trošku viete vcítiť do situácie našich hrdinov tak dostanete presne to co chcete. Ja som mal chuť zabíjať ešte len sa tam pani matka objavila. Pripomínala mi vychovávateľku zo škôlky ktorá ma neustále nútila jest mliekovú polievku. Komu sa páčil film LAST HOUSE ON THE LEFT alebo nemenej slávny I SPIT ON YOUR GRAVE, určite si príde na svoje. Celý film budete držať palce partii, ktorá je pod tlakom psychicky narušenej rodinky. Nemenej narušenej ako v seriály Tisíc a jedna noc. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Počas nakrúcania scén so zbraňami boli herci zadržaní políciou, ktorá si ich pomýlila s bankovými lupičmi. Tí vyčíňali neďaleko miesta filmovania. (U_S_O)
  • Keď Ike (Patrick John Flueger) vezme Beth (Jaime King) k bankomatu, je vidieť meno Wichita Bank. Film bol inšpirovaný skutočným zločinom, ktorý sa stal vo Wichite v Kansase: Dvaja bratia sa vlámali do domu, len aby ich prekvapil majiteľ, jeho priateľka a ich priatelia. Bratia obete olúpili, znásilňovali ich a mučili a potom všetkých okrem jedného zavraždili. (Arsenal83)

Reklama

Reklama