Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (690)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvá, než si člověk zvykne na televizní vizuál a na fakt, že herci nejsou příliš dobří (což je oboje dáno nízkým rozpočtem). V momentě, kdy se ale rozpoutá invazní inferno a břídilové Strauseovi se vykašlou na příběh (který jim stejně nikdy nešel), nabírá Skyline úplně jiné obrátky. Paradoxem přitom je, že právě proto, že je film levný, kašle na jakoukoliv podbízivost, líbivost, klišé a patos, je ve výsledku kolikrát zajímavější (a i filmařsky kvalitnější), než náborová Bitva o Los Angeles. Nemluvě o tom, že triky jsou fenomenální a v mnoha místech je to skutečně opulentní a má to grády. Pořád platí, že pořádné domácí kino tomu bude slušet víc, než kino normální, ale v tomto případě je to v podstatě myšleno jako pochvala. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Brother Strause mi AVPR pekne skazili deň, páč Alienom ani Predátorom béčko nepristane a tak Skyline som ignoroval a nevidel žiadny trailer. A vuala. Skyline je béčko ako remeň a ako také vykráda všetky známe sci-fi posledných rokov (Matrix, War of the Worlds, The Mist, District 9). Vykráda však ku prospechu veci a v priebehu sledovania ma film čím ďalej tým viac prekvapoval čo že nám to za 10-20 mil rozpočet títo špecialisti na efekty priniesli. PS: SONY sú pekne naštvaný, pretože zaplatila firme Hydraulx aby vyrobila pre Battle Los Angeles špeciálne efekty a tá im nepovedala že už pracujú na podobnom projekte (Skyline). ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neskutečně blbý film. Vážně, mohl bych psát, že Skyline je nudný, zdlouhavý a o ničem, ale slovo "blbý" vystihuje vše. Nehereckými nevýkony víceméně všech, kteří se na plátně objevili, počínaje a vykradačskou režií a scénářem, který napsaly děti ve zvláštní mateřské škole, konče. Jednu hvězdu dávám za vcelku sympatický vzhled vetřelců a za závěrečnou bitevní scénu, ve které bylo vše, co předchozí hodině a půl chybělo. Tedy vyjma herectví.__P.S. Co tohle dělalo v kinech? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wow - AKČNÍ film a synonymum pro zábavnou sci-fi (trochu nadhledu...), to je Skyline; mix Monstra a Dne nezávislosti. Nečekal jsem to, snažím se být kritický :-), ale fakt jsem se bavil, chvílemi až nehorázně. Mít to dvacet minut, napařím maximum - kromě akčních scén je to totiž prostoduchý béčkový film s otřesnými herci a tunou nelogičností. Ale poslední půlhodina, jo, ta odsejpala! ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Po zmrveném Aliens vs Predator 2 jsem od bratrů Strauseových nic nečekal, takže nemohu říct, že jsem ze Skyline zklamán. Spíše jsem byl utvrzen v názoru na tohle duo packalů a dalším jejich výtvorům se již vyhnu velkým obloukem, protože sledovat Skyline byla prostě jen velká ztráta času - stokrát propraná zápletka o mimozemské invazi, nějaké ty tempo degradující vztahy, předvídatelný vývoj událostí, šablonovité momenty, atd. Nižší kvalitu efektů jsem vzhledem k minimálnímu rozpočtu ochoten tolerovat, ale příšernou režii již nikoliv. Takřka každý moment je koncipován v duchu povrchní líbivosti "MTV generace" (říkejme tomu jednorázový "wow" efekt, který záhy vyprchá), což ještě nemusí být špatné - Michael Bay tak natáčí pořád a prochází mu to -, ale ve Skyline se téměř veškerá snaha míjí účinkem. Místo toho, aby mi v jedné scéně spadla čelist a já si řekl "to je hustý", jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a říkal si "aha, to asi mělo bejt hustý". "Hustý"...Strauseových zbožné přání. Kdyby film začínal tam, kde ve skutečnosti končí, a tvůrci nás tak ušetřili celé té invaze, kterou jsme viděli už stokrát (a stokrát lépe), možná by z toho byla i docela zábavná blbina, protože onen závěr představuje snad jediný opravdu působivý moment filmu...i když i při něm se mi lehce cukaly koutky. A co herci? Scénář? A zajímá to vůbec někoho, kdo se rozhodne jít do kina na takový film? Bratři Strauseovi si nejspíše mysleli, že rozhodně ne, a tak obojímu věnovali minimální pozornost. A vy byste měli také. Anebo se tomu filmu vyhněte úplně, opravdu není o co stát. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Barmanka u bazénu je ta stejná žena, které Jarrod (Eric Balfour) nesl zavazadla do letadla. (KucC)

Reklama

Reklama