Reklama

Reklama

The Captive

  • Kanada Queen of the Night (neoficiální název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osem rokov po tom, čo malá Cassandra záhadne zmizla, začnú na povrch vychádzať skutočnosti, ktoré indikujú, že by ešte stále mohla byť nažive. Polícia nevie, čo má robiť, ale postupne sa odhaľujú nové a nové fakty, napríklad aj to, že Cassandriných rodičov niekto sleduje. Vysvitne tak, že ich dcéra bola pravdepodobne obeťou zvláštneho únosu. (readan)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (68)

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Dobré zato trošku táhlé, byl to zřejmě záměr. Mám rád ty kanadské zasněžené krajiny. Rosario Dawson je krásné mulatka a dobrá herečka. Měl bych dvě skromné výtky k scénáři. 1) Když spolupachatelka únosce zpovídala krasobruslaře - copak si nevšimla, že na parkovišti stojí auto tatínka unesené dívky? Ta hrubka bila do očí ! 2) Vadila mně občasná zmatenost mezi budoucností a minulostí. Film je poučný ohledně úchylů na různých chatech, tak pozor dívky! Ke konci konečně trochu gradovalo napětí, byť závěrečná scéna byla dosti chabá. Hlavní záporák vypadal jako 100% úchylný únosce, mělo je to trknout. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príšerný film. V prvom rade je nepochopiteľný. Ani po hodine som sa neorientoval v deji, ktorý divoko skáče naprieč rokmi. Tieto scény však nie sú oddelené žiadnym titulkom á la „o 8 rokov neskôr“/„pred 8. rokmi“ (a orientovať sa nedá ani pomocou prírody či hercov, nakoľko všetko vyzerá stále rovnako). V druhom rade je film chladný; aj tých pár scén, ktoré mohli divákom zatriasť, nakrúca režisér neosobne, nudne a nezaujímavo (prvé stretnutie po rokoch). V treťom rade, herci sú o ničom. V štvrtom rade - tony WTF (stromčeky). Zlaté Zmiznutie s Gyllenhaalom. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

V momentu únosu mimo obraz použil Egoyan úplně stejný záběr jako Villeneuve v o rok dřívějších Prisoners. Jinak se ale vydává jiným směrem, padouchy i zákulisí s unešenou obětí nám ukazuje hned od začátku, průběžně s představováním hlavních postav. Chronologické rozházení některých událostí dělá sledování filmu zajímavým. Jasno začnete mít až po pár desítkách minut. Následně dojde na působivě mrazivé scény i slušně vyobrazené záporáky, ze kterých naskakuje husina. Slušný, ne úplně typický příspěvek do skupiny podobných žánrovek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přešel bych, že Atom skoky na časové ose hodlal diváka rozložit na atomy (zřejmě měl strach, že by chronologická posloupnost přinesla banalitu) i laciný závěr bez emočního účinku, ovšem způsob vedení policejního vyšetřování ze mě udělal idiota a to já i přes působivě zasněžené Ontario nerad. Chcete mi namluvit, že policie nebude monitorovat návštěvy u vězněného pedofila, jenž byl zatknut v souvislosti s případem? Chcete mi říct, že se stovek svědků z charitativního večírku nikdo neptá, kdo s jeho hlavní hvězdou ten večer seděl u stolu? A že si tyto informace pak nedá dohromady? Co to bylo? Díl Policie Modrava? Škoda, první film s Reynoldsem, kdy mi nececkal krev jak Lestat a musí jej zkazit jiné okolnosti. Holt co se týká mizení, není Kanaďan jako Kanaďan.. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Absolutně nemohu nic namítat, připadalo mi to téměř podobné filmu Zmizení. Stejné počasí, stejný víceméně děj, akorat zde nebylo tolik akce, to však neznamená, že tu nebylo napětí, ne, naopak, bylo a kolik! Film má zajímavě sestříhané dějové linky, chviličku trvá, než si divák zvykne ale o to víc ho to baví, já se teda bavil skvěle. Byla chyba, že jsem to sledoval ráno, v noci by to mělo zcela jiný, mnohem lepší náboj. Co říct? Opravdu zapeklité drama, které ani na minutut nenudí a kterému vévodí skvělé herecké výkony. Kevin Durand je znám svou vysokou a statnou postavou, nicméně zde zahrál, jak bych to jen slušně řekl, přitepleného uchyla s blond vlasy a uchylkou pro poezii ale v jistém smyslu se dá říct, že se mi ta role líbila, skvěle zahrané. Ne opravdu, měl jsem z tohodle filmu trochu strach, abych se nepodíval na jen tak nějakou sračku (podle hodnocení se mi do toho moc nechtělo) ale musím uznat, že jsem se vážně bavil. Né, že bych si plánoval to omrknout znova, to upřímně asi ne, protože se mi to vrylo do paměti a už jsem ten požitek z toho měl, takže film učel splnil. 4 Hvězdy, zapeklité drama jak se sluší a patří. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach v kanadskej provincii Ontario. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama